Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 nov 2009 - Anul XIV, nr. 281 (4267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Şi fotbaliştii se sinucid?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ce straniu, să se sinucidă un fotbalist neamţ de primă ligă, ba încă şi unul care umplea poarta echipei naţionale! Să fie o dovadă că acest sport se învecinează cu arta, care, se ştie, dă un număr însemnat de inşi care-şi fac singuri de petrecanie? Se poate. Dar vi-l imaginaţi pe Mutu sau pe Zicu punându-şi de gât ştreangul, în locul vreunei eşarfe marca „Ralph Lauren”? Vi-l imaginaţi pe Adrian Cristea aruncându-se nu în faţa unei blondine superbe, ci în faţa unui tren de mare viteză, cum a făcut-o jucătorul german? Păi, dacă fotbalistul român s-ar sinucide, cum şi-ar mai încasa salariile extraterestre? Dar să nu fim răi. Parcă ştii ce mai ascund şi ăştia în suflet?! Sufletul omului, complicată sculă!
Sunt cunoscute cărţi mari ale omenirii care, la vremea apariţiei, au stârnit adevărate mode ale sinuciderii. E vorba, în principal, de „Suferinţele tânărului Werther” a bătrânului Goethe, dar şi de „Copiii teribili”- scrisă de Jean Cocteau - şi de „Falsificatorii de bani” – autor André Gide. Un asemenea impact funerar au avut aceste opere literare, încât, în Franţa începutului de secol trecut, adolescenţii înfiinţau aşa-numitele „Cluburi de suicid”, total diferite de cluburile de fiţe de astăzi, unde se chiuie, se joacă pe mese şi se servesc cocteiluri cu umbreluţe. Cluberii de atunci se sinucideau în grup, cu respectivele cărţi în buzunar.
Uneori, sinuciderea aduce cu ea curbe ciudate, stârnind efecte dintre cele mai îmbârligate. Acum o sută şi ceva de ani, telenovela nu era născocită, dar gustul pentru telenovelă pregătea terenul pentru această istorică invenţie. În noaptea de 3 spre 4 august 1889, la împlinirea a exact zece ani de la moartea soţului său Ştefan Micle, Veronica Micle se otrăvea la mănăstirea Văratec, bând arsenic, probabil nu dintr-un pahar cu umbreluţă.
Tragica ei dispariţie a provocat, prin ricoşeu, un efect fericit: o creştere a curiozităţii publicului cititor faţă de opera lui Eminescu. Unde dai şi unde crapă!
P.S. N-aş vrea să se creadă că, prin această tabletă nevinovată, îi sugerez dlui Patriciu să se arunce în faţa trenului Bucureşti-Moscova, din cauza rezultatelor obţinute la alegeri de maimuţoiul Domniei Sale. Păi, dacă s-ar sinucide, cum şi-ar mai încasa profiturile extraterestre?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi fotbaliştii se sinucid?.
 Vizualizări articol: 1136 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 5 voturi
Şi fotbaliştii se sinucid?4.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hai ca-ti dezleg eu enigma... trimis de
(30 nov 2009, 12:24:45
...referitoare la cum ar incasa ala profituri extraterestre mai exact POSTMORTEM.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei