Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 nov 2009 - Anul XIV, nr. 281 (4267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iohannis: Partidele vor negocia împărţirea şi numărul de ministere

Luni, 30 Noiembrie 2009 (17:44:35)

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, luni, după întâlnirea cu liderii PSD şi PNL, care îl sprijină pentru funcţia de premier, că în viitorul său guvern ministerele vor fi împărţite de partidele care vor forma majoritatea.

Iohannis a spus că a discutat cu Mircea Geoană şi cu Crin Antonescu doar chestiuni legate de principii ale viitoarei colaborării.

"Credem că în această etapă nu este bine să intrăm în prea multe detalii. Lucrurile trebuie rezolvate pe rând şi cred că, după alegeri, vom avea în puţine zile o echipă capabilă care va prelua guvernul", a spus el.

La rândul său, Mircea Geoană a insistat asupra faptului că discuţia nu s-a referit la titularii de ministere şi a afirmat că Iohannis va avea ultimul cuvânt în ceea ce priveşte miniştrii.

"Domnul Iohannis va avea, evident, dreptul să îşi pună amprenta personală şi să aibă ultimul cuvânt cu privire la programul de guvernare şi componenţa viitorului cabinet", a adăugat Geoană.

Întrebat cu privire la modul în care va fi format viitorul guvern, dacă va fi cazul, Iohannis a spus că, ipoteticul guvern urmând a fi unul "eminamente politic", modul de colaborare va fi diferit faţă de cel schiţat atunci când PSD şi PNL l-au propus pentru un guvern de tehnocraţi până la alegerile prezidenţiale.

"Vom avea discuţii în diferite variante, însă este clar că partidele vor negocia împărţirea şi numărul de ministere. Va exista un protocol politic, însă discuţia cu mine va fi de altă natură, va fi şi pe programul de guvernare, dar evident şi pe persoanele care vor fi nominalizate la ministere", a afirmat Iohannis.

După răspunsul acestuia, Geoană a intervenit la microfon, precizând că Iohannis va avea ultimul cuvânt cu privire la selectarea echipei guvernamentale.

"Suntem dispuşi să îi oferim domnului Iohannis posibilitatea de a se exprima într-un guvern politic, dar păstrând şi respectând statutul lui de independent", a adăugat preşedintele PSD.

Întrebat cum se va proceda în cazul în care unul dintre miniştrii PSD sau PNL nu va fi agreat de Iohannis, răspunsul a venit tot din partea lui Geoană: "Are ultimul cuvânt cu privire la componenţa guvernului, dacă cineva propus de noi nu este acceptate, are dreptul să refuze".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iohannis: Partidele vor negocia împărţirea şi numărul de ministere.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iohannis: Partidele vor negocia împărţirea şi numărul de ministere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei