Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 nov 2009 - Anul XIV, nr. 281 (4267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNA: Etno TV şi Taraf TV, amendate cu câte 5.000 lei pentru o manea de susţinere a lui Băsescu

Luni, 30 Noiembrie 2009 (17:10:19)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, luni, să amendeze posturile Etno TV şi Taraf TV cu câte 5.000 de lei, pentru că au difuzat o manea care îndeamnă la vot în favoarea lui Traian Băsescu, în afara emisiunilor electorale şi în afara campaniei electorale.

CNA a analizat, în şedinţa de luni, o manea, interpretată de Nicolae Guţă şi Roxana - prinţesa Ardealului, care îndeamnă la vot în favoarea lui Traian Băsescu, difuzată de posturile Etno TV şi Taraf TV.

"Este publicitate electorală, ea nu se difuzează după regulile campaniei electorale. Maneaua îndeamnă explicit să voteze un anumit candidat. Este evidentă tendinţa acestui post de a împinge electoratul către un candidat", a spus Răsvan Popescu, preşedintele CNA. "Maneaua asta se poate da în emisiuni electorale", a spus acesta.

El a propus amendarea posturilor Etno TV şi Taraf TV cu câte 5.000 de lei.

Propunerea sa a fost adoptată de membrii CNA, în baza art. 6, alin. 1 din Decizia nr. 853 din 2009, potrivit căruia "Radiodifuzorii, publici şi privaţi, pot difuza spoturi electorale, care îndeamnă electoratul să voteze un anumit candidat, numai în cadrul emisiunilor electorale (...), cu respectarea următoarelor condiţii: a) spoturile electorale vor fi difuzate numai însoţite de un marcaj corespunzător; b) spoturile electorale nu pot avea o durată mai mare de 30 de secunde şi trebuie să fie asumate în mod explicit, prin prezentare şi conţinut, de către candidaţi; c) difuzarea spoturilor electorale trebuie să asigure tuturor candidaţilor condiţii egale de acces; d) în emisiunile de promovare nu pot fi inserate spoturi ale unor candidaţi în intervalele alocate altor candidaţi; e) în cadrul emisiunilor de dezbatere pot fi difuzate numai spoturi electorale ale candidaţilor prezenţi în emisiunile respective", a art. 6, alin. 3 din Decizia nr. 853 - "În perioada campaniei electorale, cu excepţia spoturilor electorale, este interzisă difuzarea oricăror forme de comunicare comercială audiovizuală sau noncomercială ce conţine referiri la candidaţi sau la reprezentanţii acestora şi ai partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale care susţin candidaţi".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CNA: Etno TV şi Taraf TV, amendate cu câte 5.000 lei pentru o manea de susţinere a lui Băsescu.
 Vizualizări articol: 755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CNA: Etno TV şi Taraf TV, amendate cu câte 5.000 lei pentru o manea de susţinere a lui Băsescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei