Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 nov 2009 - Anul XIV, nr. 281 (4267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iohannis: Nu vreau schimbarea Legii pentru menţinerea mandatului de primar aproximativ şase luni

Luni, 30 Noiembrie 2009 (18:12:57)

Klaus Iohannis a declarat, luni, că nu vrea să ceară modificarea legislaţiei pentru a-şi menţine mandatul de primar încă şase luni, pentru că legea prevede astfel de excepţii, menţionând şi necesitatea ca, în caz de eşec al demersului în care a intrat, să aibă, "o cale onorabilă de ieşire".

"Am avut o dicuţie foarte bună, sunt foarte optimist. Am constatat în acest timp de când stăm împreună în biroul domnului preşedinte al Senatului nu numai faptul că suntem compatibili, ci faptul că suntem o adevărată echipă, suntem echipa care, credem noi, putem să rezolvăm problemele pe care le are România în momentul de faţă", a subliniat Klaus Iohannis, menţionând că a discutat cu liderii PSD şi PNL lucruri de principiu.

Întrebat dacă a cerut modificarea Legii administraţiei în aşa fel încât să-şi menţină şi mandatul de primar pentru o perioadă de până la şase luni, Iohannis a subliniat că nu va cere o astfel de modificare deoarece actuala lege prevede astfel de excepţii, susţinând că acest proiect ar putea să nu funcţioneze şi trebuie ca toată lumea să aibă "o cale onorabilă de ieşire".

"Nu am făcut această solicitare, dar sigur va fi un punct în discuţie, însă pentru asta nu voi cere schimbarea niciunei legi. Există un paragraf care prevede astfel de excepţii. Fiind o structură care nu a mai fost încercată în România, evident că există riscul, noi credem foarte, foarte mic, să nu funcţioneze şi atunci trebuie să avem o cale onorabilă de ieşire pentru toată lumea. Există două articole care sunt specifice şi care permit prelungirea perioadei în care trebuie optat între o funcţie şi cealaltă", a spus primarul Sibiului.

Întrebat dacă a primit garanţii că va fi susţinut mai mult de o lună două, Iohannis a precizat că a discutat cu liderii despre un parteneriat care să dureze mai mult decât un scurt ciclu electoral. "Noi am discutat despre această chestiune şi vorbim aici de o echipă şi de un parteneriat care doreşte să funcţioneze pentru să zicem mai mult de un scurt ciclu electoral", a spus Klaus Iohannis.

În plus, Mircea Geoană a spus că "alegerile parlamentare sunt în 2012", menţionnd că acest "parteneriat va funcţiona pentru întreaga durată a acestui ciclu politic". În replică, liderul PNL Crin Antonescu a spus: "S-au obişnuit cu Băsescu bieţii oameni!", fiind completat de Geoană care a spus în finalul declaraţiilor că "era Băsescu s-a încheiat în România".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iohannis: Nu vreau schimbarea Legii pentru menţinerea mandatului de primar aproximativ şase luni.
 Vizualizări articol: 423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iohannis: Nu vreau schimbarea Legii pentru menţinerea mandatului de primar aproximativ şase luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei