Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 nov 2009 - Anul XIV, nr. 281 (4267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hossu: Este o aberaţie propunerea de a nu se majora salariile cu şase luni înainte de alegeri

Luni, 30 Noiembrie 2009 (13:43:32)

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că propunerea de a nu se majora salariile cu şase luni înainte de alegeri este o aberaţie, o măsură populistă, deoarece majorările se fac calendaristic şi nu pot fi condiţionate de alegeri.

"Această propunere este o aberaţie, o prostie, majorările salariale se fac calendaristic şi sunt dependente de rulare. Să îşi fixeze ei alegerile când nu se fac de obicei creşteri de salariu, de exemplu în luna iunie, dar nici aşa nu este vorba de şase luni", a spus Hossu.

Liderul sindical a subliniat că este imposibil să nu se mărească salariile cu şase luni înainte de alegeri, deoarece bugetele de venituri şi cheltuieli se aprobă la majoritatea companiilor şi societăţilor comerciale în luna martie, iar prin noiembrie-decembrie încep negocierile pentru a se aplica majorările salariale de la 1 ianuarie.

În opinia liderului sindical, Guvernul ar trebui să nu mai aibă acţiuni populiste. "Dacă aplicăm această propunere ar însemna să nu se mai facă nimic în România înainte cu şase luni de alegeri, ca să poată ei justifica faptul că nu iau anumite măsuri pentru a câştiga voturi", a precizat Hossu.

De asemenea, preşedintele "Cartel Alfa" a spus că nu numai autorităţile locale ar trebui să aibă previziuni cu privire la planurile financiare pentru trei ani, aceasta ar trebui să fie "o ameninţare generală", nu numai pentru administraţia publică locală, ci pentru toate structurile beneficiare ale bugetului de stat, cum sunt de exemplu instituţiile şcolare.

Premierul interimar Emil Boc a anunţat la Realitatea TV că majorările de salarii vor fi interzise cu şase luni înainte de alegeri, fie prezidenţiale, fie parlamentare, iar autorităţile locale vor fi obligate să prevadă planuri financiare fundamentate pe o perioadă de trei ani, obligaţie impusă şi candidaţilor în campanii electorale pentru promisiunile financiare avansate. Rectificările bugetare vor fi limitate la maximum două revizuiri pe an, a mai anunţat Emil Boc.

Toate aceste prevederi vor fi introduse prin legea responsabilităţii fiscale.

Guvernul a încheiat consultările cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană privind legea responsabilităţii fiscale, iar actul normativ a fost finalizat în şedinţa de miercuri a Cabinetului şi înaintat Parlamentului sub forma unei iniţiative legislative, sub semnătura miniştrilor care au şi calitatea de parlamentari, pentru dezbatere în procedură de urgenţă.

Legea limitează rectificările bugetare şi stabileşte înfiinţarea unui Consiliu Fiscal care să asigure o analiză independentă şi de specialitate a prognozelor macroeconomice şi bugetare.

Adoptarea legii reprezintă o condiţie asumată de autorităţile române în negocierile cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hossu: Este o aberaţie propunerea de a nu se majora salariile cu şase luni înainte de alegeri.
 Vizualizări articol: 432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Hossu: Este o aberaţie propunerea de a nu se majora salariile cu şase luni înainte de alegeri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei