Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 nov 2009 - Anul XIV, nr. 281 (4267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dan Nica acuză un secretar de stat în MAI de trafic de influenţă şi favorizarea infractorului

Luni, 30 Noiembrie 2009 (17:11:22)

Vicepreşedintele PSD Dan Nica îl acuză pe secretarul de stat în MAI Liviu Grădinaru (PDL) de favorizarea infractorului, după ce ar fi făcut presiuni asupra poliţiştilor să nu încheie un proces-verbal într-un caz de mită electorală petrecut la Galaţi, însă Grădinaru respinge acuzaţiile.

Fostul ministru de Interne Dan Nica a organizat, luni, o conferinţă de presă la sediul PSD Galaţi, în care a prezentat un material filmat, duminică seară, de o televiziune locală, material despre care a spus că este o dovadă că secretarul de stat Liviu Grădinaru ar fi intervenit şi ar fi influenţat poliţiştii care interveniseră după ce fuseseră sesizaţi că dintr-un microbuz cu însemnele PDL se oferă mită electorală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"La faţa locului a apărut şi domnul Grădinaru, care este secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, care i-a luat deoparte pe poliţişti şi ca urmare a intervenţiei pe care a făcut-o, în loc să se procedeze conform legii, poliţistul respectiv a fost nevoit să înapoieze actele şoferului microbuzului şi a lăsat duba cu tot cu materialele electorale să plece", a declarat Dan Nica, reclamând, astfel, traficul de influenţă.

Nica a susţinut că la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) "a fost creat un comandament care are ca unic scop încercarea de a opri Poliţia să îşi facă datoria".

"Este un moment prea important pentru România pentru a lăsa slugile portocalii care s-au aciuat prin Ministerul de Interne să facă lucruri care până acum nu mi-am imaginat că se pot întâmpla în România. Le cer să ia bocancii de pe gâtul Poliţiei. Regret că poliţistul nu i-a pus cătuşele domnului secretar de stat pentru că a fost vorba despre un flagrant cu trafic de influenţă şi favorizarea infractorului", a susţinut Dan Nica.

El a precizat că PSD a formulat sesizări atât la Poliţie, cât şi la Biroul Electoral Judeţean în legătură cu acest incident.

La rândul său, secretarul de stat Liviu Grădinaru respinge acuzaţiile, spunând că nu a cerut poliţiştilor decât să aplice legea.

"Pe mine m-au sunat mai mulţi din partid că o echipă de campanie este agresată de poliţiştii comunitari şi de Florin Pâslaru (deputat PSD de Galaţi). Am plecat de acasă, iar când am ajuns acolo erau vreo patru maşini de la Poliţia comunitară, împreună cu deputatul Pâslaru şi televiziunea dânsului care filma de zor şi striga la toată lumea, inclusiv la doi subofiţeri de poliţie care erau prezenţi la faţa locului să desfacă maşina şi să caute. Eu le-am spus poliţiştilor să aplice legea. L-am sunat pe domnul comandant Miron (comandantul Poliţiei Judeţene Galaţi, Daniel Miron-n.r.) şi i-am spus că acolo este un incident, lume multă adunată în stradă, unii claxonau, cei adunaţi erau iritaţi, unii strigau că au făcut apel la 112, alţii strigau că au chemat poliţia comunitară...Nu am intervenit în niciun fel, nu am dat niciun ordin poliţiştilor. Am cerut doar aplicarea legii", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Liviu Grădinaru.

Potrivit acestuia, a fost vorba despre un incident minor care a fost amplificat în mod artificial de către social-democraţi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi, Cristina Tatulici, a declarat că unul dintre partide a depus o sesizare în legătură cu acest incident, iar cazul va fi instrumentat conform legii de către procurorii Parchetului Curţii de Apel Galaţi.

În sesizarea depusă la Poliţie, PSD Galaţi a reclamat că, duminică seară, în carteirul Francezi din municipiul Galaţi dintr-un microbuz s-ar fi împărţit alimente populaţiei, ca mită electorală, iar secretarul de stat Liviu Grădinaru ar fi intervenmit pentru ca poliţistii să nu întocmească procese-verbale în acest caz.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dan Nica acuză un secretar de stat în MAI de trafic de influenţă şi favorizarea infractorului.
 Vizualizări articol: 612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dan Nica acuză un secretar de stat în MAI de trafic de influenţă şi favorizarea infractorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei