Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 oct 2009 - Anul XIV, nr. 248 (4234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 700 de jandarmi asigură paza şi protecţia pe durata vizitei lui Joe Biden

Joi, 22 Octombrie 2009 (15:13:15)

Peste 700 de jandarmi, alături de ofiţeri ai Poliţiei Rutiere şi ai SPP, asigură paza şi protecţia pe durata vizitei vicepreşedintelui american Joe Biden, până în prezent nefiind înregistrate incidente, a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, Florin Hulea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, pentru vizita lui Joe Biden au fost mobilizaţi jandarmi ce asigură ordinea publică, precum şi echipaje de intervenţie şi lunetişti.

Aceştia au efectuat controale pirotehnice pe traseele parcurse de coloana oficială, de la aeroport şi până la toate destinaţiile sale din Capitală. Au fost controlate şi străzile adiacente bulevardelor principale, mai mulţi ofiţeri fiind mobilizaţi şi la trecerile de pietoni, a declarat, pentru MEDIAFAX, Florin Hulea.

Totodată, şoferii care îşi parcau maşinile de-al lungul bulevardelor principale sau pe traseul coloanei oficiale au fost avertizaţi să le mute.

Potrivit lui Hulea, anterior sosirii lui Joe Biden ofiţerii au desfăşurat şi activităţi de informare şi cercetare, anume au identificat şoferii care îşi parchează, de obicei, maşinile pe traseul parcurs de vicepreşedintele american, au monitorizat autovehiculele parcate recent pe acest traseu şi s-au informat dacă au intrat în ţară, în aceste zile, colete suspecte.

Florin Hulea a precizat că, pentru moment, nu au fost înregistrate incidente şi nu există informaţii conform cărora s-ar putea petrece astfel de evenimente.

Totodată, măsurile de securitate de la Guvern au fost sporite pentru vicepreşedintele SUA prin interzicerea parcării autovehiculelor, amplasarea lunetiştilor pe clădiri din jur şi plantarea de arbuşti la intrare, pentru ca locul unde oficialul a coborât din maşină să nu fie vizibil de la distanţă.

Surse guvernamentale au declarat agenţiei MEDIAFAX că, începând cu miezul nopţii de miercuri şi până joi, la ora 15,00, după întrevederea premierului interimar Emil Boc cu oficialul american, va fi interzisă parcarea autombilelor în spaţiul securizat de lângă Guvern, pe bulevardul Iancu de Hunedoara.

Intrarea în Palatul Victoria a fost deja mascată cu un rând dublu de arbuşti plantaţi în ghivece, iar locul de parcare a maşinilor oficiale din curtea Guvernului a fost de asemenea obturat cu un rând de arbuşti.

Revoluţionarii care protestau de câteva luni lângă sediul Guvernului, în strada Paris, au fost evacuaţi în urmă cu trei zile, iar sursele citate au arătat că Palatul Victoria va fi supravegheat de pe clădirile din jur de către lunetişti din forţele speciale.

Potrivit surselor, măsurile de securitate au fost convenite, în urmă cu o săptămână, de autorităţile române cu grupul de antemergători ai vicepreşedintelui SUA.

Vicepreşedintele american Joe Biden a avut, joi dimineaţă, o întrevedere, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Traian Băsescu, după care s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu premierul interimar Emil Boc.

Biden, care a sosit la Bucureşti miercuri seară, va mai avea întrevederi cu liderii PSD şi PNL, Mircea Geoană, respectiv Crin Antonescu.

Oficialul american efectuează vizite în România, Cehia şi Polonia la scurt timp după ce Statele Unite au renunţat la amplasarea unui scut antirachetă pe teritoriile ceh şi polonez.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 700 de jandarmi asigură paza şi protecţia pe durata vizitei lui Joe Biden.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Peste 700 de jandarmi asigură paza şi protecţia pe durata vizitei lui Joe Biden3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei