Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 oct 2009 - Anul XIV, nr. 248 (4234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Trupele româneşti rămân în Afganistan, scutul anti-rachetă NATO va acoperi şi România

Joi, 22 Octombrie 2009 (15:34:42)

Premierul interimar, Emil Boc, l-a asigurat pe vicepreşedintele american Joe Biden că trupele româneşti vor rămâne în Afganistan până la atingerea obiectivelor propuse şi a remarcat importanţa acordată de SUA scutului anti-rachetă al NATO capabil să acopere întregul teritoriu aliat, inclusiv România

Vicepreşedintele american Joe Biden s-a întâlnit, joi, la Palatul Victoria, cu premierul interimar, Emil Boc, după ce a avut o întrevedere, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Traian Băsescu.

Printrele subiectele discutate au fost cele legate de cooperarea economică româno-americană, securitatea şi cooperarea regională, cooperarea în cadrul NATO şi în Afganistan, amplasarea noului sistem de apărare antirachetă.

Boc l-a asigurat pe Biden că România rămâne un "aliat de încredere" al Statelor Unite, arătând că acţiunile externe susţinute până acum de autorităţile române dovedesc acest angajament.

"Politica externa a ţării va ramâne aceeaşi", a afirmat Boc, în cadrul întrevederii, citat într-un comunicat transmis de Guvern.

Unul dintre subiectele importante abordate de cei doi oficiali s-a referit la amplasarea scutului anti-rachetă. În acest context, premierul a arătat că autorităţile române apreciază noua abordare a SUA, pentru că acordă o mai mare importanţă dezvoltării scutului anti-rachetă al NATO, capabil să acopere tot teritoriul aliat, prin urmare şi România.

"În ceea ce priveşte procesul de menţinere a păcii din Afganistan, aflat sub mandat NATO, primul-ministru a dat asigurări că trupele româneşti vor rămâne în Afganistan până la atingerea obiectivelor propuse, iar în acest context vicepreşedintele american şi-a arătat toată aprecierea faţă de trupele româneşti", a spus Boc.

Premierul a menţionat şi importanţa continuării cooperării economice dintre cele două state, încurajând investiţiile americane în România, şi a propus vicepreşedintelui american organizarea unui Forum de afaceri Româno-American, la începutul anului următor, în vederea promovării pieţei româneşti, dar şi a produselor româneşti pe piaţa americană.

La întrevedere au mai participat, din partea română ministrul Economiei, Adriean Videanu, ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, Ministrul Justiţiei, Ambasadorul României în SUA, Adrian Vieriţă, secretarul de stat pentru Afaceri Strategice în Ministerul de Externe, Bogdan Aurescu, dar şi şeful Departamentului de ordine şi siguranţă publică din Ministerul de Interne, Dan Fătuloiu, fostul şef al Poliţiei Române.

Biden, care a sosit la Bucureşti miercuri seară, va mai avea întrevederi cu liderii PSD şi PNL, Mircea Geoană, respectiv Crin Antonescu.

Oficialul american efectuează vizite în România, Cehia şi Polonia la scurt timp după ce Statele Unite au renunţat la amplasarea unui scut antirachetă pe teritoriile ceh şi polonez.

Surse guvernamentale au declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că măsurile de securitate de la Guvern au fost sporite pentru vicepreşedintele SUA Joe Biden, prin interzicerea parcării autovehiculelor, amplasarea lunetiştilor pe clădiri din jur şi plantarea de arbuşti la intrare, astfel încât locul unde oficialul va coborî din maşină să nu fie vizibil de la distanţă.

Începând cu miezul nopţii de miercuri şi până joi, la ora 15,00, după întrevederea premierului interimar Emil Boc cu oficialul american, a fost interzisă parcarea autombilelor în spaţiul securizat de lângă Guvern, pe bulevardul Iancu de Hunedoara.

Intrarea în Palatul Victoria a fost deja mascată cu un rând dublu de arbuşti plantaţi în ghivece, iar locul de parcare a maşinilor oficiale din curtea Guvernului a fost de asemenea obturat cu un rând de arbuşti.

Revoluţionarii care protestau de câteva luni lângă sediul Guvernului, în strada Paris, au fost evacuaţi în urmă cu trei zile, iar sursele citate au arătat că Palatul Victoria va fi supravegheat de pe clădirile din jur de către lunetişti din forţele speciale.

Potrivit surselor, măsurile de securitate au fost convenite, în urmă cu o săptămână, de autorităţile române cu grupul de antemergători ai vicepreşedintelui SUA.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Trupele româneşti rămân în Afganistan, scutul anti-rachetă NATO va acoperi şi România.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Trupele româneşti rămân în Afganistan, scutul anti-rachetă NATO va acoperi şi România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei