Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 oct 2009 - Anul XIV, nr. 248 (4234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berceanu: Guvernul ar aloca mai mulţi bani pentru autostrăzi dacă populaţia ar solicita în stradă

Joi, 22 Octombrie 2009 (14:07:37)

Guvernul ar putea aloca mai mulţi bani de la buget pentru construcţia de autostrăzi, dacă opinia publică ar face presiuni şi ar cere acest lucru în stradă, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, la conferinţa "Romania Construct Forum 2009", organizată de MEDIAFAX.

"Încerc să obţin bani de la Guvern, dar am nevoie şi de ajutorul vostru. Că, dacă ies în stradă 20.000 de oameni, li se dă ceea ce cer. Acum, evident, că nu o să iasă 10.000 de şoferi în stradă să ceară autostrăzi, dar dacă opinia publică ar pune presiune poate am obţine mai mulţi bani", a afirmat Berceanu.

El a explicat că, în ultimii 20 de ani, toţi guvernanţii au făcut declaraţii despre necesitatea investiţiilor în infrastructură, însă nu au alocat şi banii necesari.

"Indiferent ce guvern vine, trebuie să vadă toată pictura, pentru că noi românii acoperim pictura cu o pânză neagră şi facem o gaură la pensionari şi constatăm că au probleme. Mai facem o gaură la bugetari şi vedem că şi ei au probleme, şi tot aşa. Dar nu tragem pânza să vedem pictura, iar atunci când o facem deranjăm şi suntem schimbaţi", a spus Berceanu.

Potrivit ministrului, o altă soluţie pentru a creşte bugetul destinat construcţiei de autostrăzi ar fi reducerea salariilor bugetarilor din funcţiile de conducere, care obţin venituri de 200 milioane lei vechi.

Berceanu a afirmat în urmă cu două săptămâni că Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii vrea să obţină pentru anul viitor un buget de peste 19 miliarde lei, faţă de 11 miliarde de lei în 2009. El a mai spus că Ministerul Transporturilor vrea să finalizeze anul viitor 90 de kilometri de autostradă, nivel propus şi în 2009, din care nu a realizat însă decât jumătate.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berceanu: Guvernul ar aloca mai mulţi bani pentru autostrăzi dacă populaţia ar solicita în stradă.
 Vizualizări articol: 499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Berceanu: Guvernul ar aloca mai mulţi bani pentru autostrăzi dacă populaţia ar solicita în stradă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei