Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 oct 2009 - Anul XIV, nr. 248 (4234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri

Primăria prelungeşte termenul de depunere a cererilor pentru subvenţia la căldură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Miile de suceveni care nu se mai încadrau în noul plafon maxim de acordare a subvenţiilor la căldură pot veni de astăzi să depună cereri de acordare a acestor ajutoare, după adoptarea unei noi ordonanţe de urgenţă a Guvernului, în cursul zilei de ieri.
Practic, prin aprobarea de către Parlament a amendamentului adus de Guvern, de majorare a plafonului pentru ajutoare de încălzire, se revine la forma iniţială a legii, care permite familiilor cu venituri de până 615 lei pe membru de familie să beneficieze de subvenţii la încălzirea locuinţelor.
“În aceste condiţii, prelungim termenul limită de depunere a cererilor de subvenţie până la finele lunii octombrie, pentru a da timp şi celor care au venituri cuprinse între 425 lei şi 615 lei să le completeze şi să le depună” , a declarat viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harşosvschi.
Anul acesta, municipalitatea suceveană a distribuit 18.000 de cereri de subvenţie la căldură, dar în măsura în care plafonul maxim de venituri a fost redus săptămâna trecută la 425 lei, se estima că aproape 4000 de familii nu vor beneficia de aceste subvenţii.

 

4000 de cereri de subvenţie la căldură, în numai trei zile

Mii de suceveni s-au grăbit chiar din primele zile să depună cereri de subvenţie la încălzirea locuinţelor, indiferent dacă aceasta se face în sistem centralizat, cu centrale de apartament sau cu lemne de foc.
De luni, de când au început să fie colectate aceste cereri la cele două sedii ale Primăriei Suceava, cel din Burdujeni pentru încălzire în sistem centralizat şi lemne de foc, iar cel din Areni pentru gaz metan, aproape 4000 de familii sucevene au solicitat să le fie acordate ajutoare de căldură.
Cele mai multe cereri înregistrate până ieri după-amiază, peste 2000, au fost cele venite de la asociaţiile de proprietari, care strâng cererile din partea locatarilor care beneficiază de încălzire în sistem centralizat.
Un număr foarte mare de cereri, aproape 1200, au fost primite de la familii ale căror locuinţe sunt încălzite cu centrale termice pe gaz metan.
În cele trei zile, la sediul din Burdujeni al Primăriei Suceava au fost depuse şi 800 de cereri pentru subvenţii la încălzirea cu lemne, cărbune sau produse petroliere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria prelungeşte termenul de depunere a cererilor pentru subvenţia la căldură .
 Vizualizări articol: 2060 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria prelungeşte termenul de depunere a cererilor pentru subvenţia la căldură5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei