Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 oct 2009 - Anul XIV, nr. 248 (4234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Biden a reiterat că administraţia SUA e echidistantă faţă de candidaţii la prezidenţiale

Joi, 22 Octombrie 2009 (19:10:57)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, după o întrevedere cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden, că oficialul american a exprimat încă o dată faptul că administraţia de la Washington este echidistantă faţă de toţi candidaţii alegerilor prezidenţiale din ţara noastră.

"A fost o întâlnire foarte interesantă, cu o persoană foarte interesantă, fermecătoare. Am discutat câteva dintre preocupările noii administraţii americane, despre preocupările noastre, în perspectiva apropiatelor alegeri prezidenţiale şi mai ales în perspectiva a ceea ce urmează", a declarat după întâlnire, Crin Antonescu.

El a mai arătat că liberalii şi-au reafirmat ataşamentul pentru liniile fundamentale ale politicii externe româneşti, pentru angajamentele României în calitate de aliat NATO şi că vicepreşedintele Biden a reafirmat preocuparea SUA pentru ca în regiunea noastră, valorile democraţiei să se menţină şi să se dezvolte pentru ca un proces electoral corect, transparent, să aibă loc.

"A exprimat încă o dată ceea ce a exprimat şi public, respectiv echidistanţa administraţiei americane faţă de toţi candidaţii pentru alegerile prezidenţiale", a adăugat Antonescu.

Liderul liberal a mai precizat că discuţiile au vizat problematici care ţin de interesele NATO în această regiune şi de raporturile cu Rusia, "câteva mari probleme care sunt legate de politica de securitate, de securitatea energetică".

"Am vorbit şi despre istorie, am vorbit şi despre trecut şi despre viitor. Am discutat şi despre un punct foarte important pentru mine şi pentru programul meu prezidenţial - dezvoltarea, îmbogăţirea, împrospătarea conţinutului parteneriatului strategic cu Statele Unite în direcţia economică, tehnologică, educaţională şi culturală", a mai spus preşedintele PNL.

Crin Antonescu a mai menţionat că nu a discutat cu oaspetele american în detaliu despre noul sistem antirachetă.

"Sigur că n-am intrat în detalii. Am discutat poziţia de principiu şi interesul de principiu, atât al nostru cât şi al americanilor, pentru extinderea sistemului de securitate în baza principiilor indivizibilităţii, securităţii, alianţei şi în baza tuturor celorlalte interese pe care România, din poziţia ei geostrategică le are. Vicepreşedintele american a precizat că în aceste detalii vom intra atunci când eu voi fi preşedinte, dacă voi fi preşedinte, cum probabil va intra cu viitorul preşedinte al României", a adăugat Crin Antonescu.

Întrebat dacă în principiu ar fi de acord cu amplasarea unor componente ale sistemului antirachetă pe teritoriul ţării noastre, liderul PNL a spus că "în principiu, cu siguranţă".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Biden a reiterat că administraţia SUA e echidistantă faţă de candidaţii la prezidenţiale.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Biden a reiterat că administraţia SUA e echidistantă faţă de candidaţii la prezidenţiale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei