Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 oct 2009 - Anul XIV, nr. 248 (4234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FNGCIMM a aprobat aproape 6.000 de cereri de garantare pentru "Prima Casă", angajând 25% din buget

Joi, 22 Octombrie 2009 (15:33:59)

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a aprobat, până luni, 5.900 de contracte de garantare pentru achiziţia de locuinţe prin programul "Prima Casă", valoarea solicitărilor reprezentând un sfert din bugetul alocat de guvern, de un miliard de euro.

"Până pe 19 octombrie au fost aprobate circa 5.900 de solicitări de garantare pentru programul «Prima Casă», dintre care 25% pentru contractarea de locuinţe noi, construite după 2008, şi 75% pentru locuinţe vechi, de dinainte de 2008. (...) Până acum 25% din fondul alocat acestui program a fost angajat", a declarat, joi, Rodica Ionescu, consilier al preşedintelui FNGCIMM, la Romania Construct Forum 2009, organizat de Mediafax.

Ea a reamintit intenţia Fondului de a sprijini firmele mici şi mijlocii de dezvoltare imobiliară pentru a obţine finanţare, prin introducerea unui produs de garantare a 80% creditelor luate de aceştia pentru construcţia de locuinţe, dacă au antecontracte semnate pentru circa 75% din suprafaţă.

"Au fost critici de ce nu se solicită mai multe garanţii pentru locuinţe noi, ci pentru vechi. Prin acest instrument vrem să sprijinim dezvoltatorii", a spus Ionescu.

Persoanele care vor să ia credite prin programul "Prima Casă" plătesc un avans de 5% pentru o locuinţă de maximum 60.000 euro sau de 3.000 euro plus diferenţa din preţul de achiziţie, iar rata dobânzii este EURIBOR (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitele pe piaţa interbancară) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR (rata dobânzii la împrumuturi pe piaţa interbancară românească) plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include şi nivelul total al comisioanelor percepute de finanţator.

Programul a fost lansat în urmă cu aproximativ trei luni.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FNGCIMM a aprobat aproape 6.000 de cereri de garantare pentru "Prima Casă", angajând 25% din buget.
 Vizualizări articol: 517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FNGCIMM a aprobat aproape 6.000 de cereri de garantare pentru "Prima Casă", angajând 25% din buget0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei