Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 oct 2009 - Anul XIV, nr. 248 (4234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS: 21 manageri de spitale şi 14 directori coordonatori ai direcţiilor de sănătate publică, demişi

Joi, 22 Octombrie 2009 (15:45:36)

Conducerea Ministerului Sănătăţii a decis revocarea din funcţie a unui număr de 21 manageri de spitale şi 14 directori coordonatori ai direcţiilor de sănătate publică la nivel naţional.

Activitatea managerială a directorilor coordonatori ai direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti a fost evaluată de către o comisie constituită prin Ordinul ministrului Sănătăţii nr.1228 din 7 octombrie, informează, joi, Ministerul Sănătăţii (MS).

În urma controlului, au fost revocaţi din funcţie directorii coordonatori ai DSP Alba, Arad, Argeş, Botoşani, Brăila, Caraş – Severin, Constanţa, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Suceava, Tulcea, Vrancea. Aceştia au fost înlocuiţi de directori coordonatori interimari, până la ocuparea posturilor prin concurs.

Cei 21 de manageri de spitale înlocuiţi din funcţie ocupau temporar funcţia, fiind interimari, arată MS.

"Decizia Ministerului Sănătăţii respectă litera legii şi nu are nicio legătură cu situaţia politică, aşa cum s-a speculat în diferite medii", potrivit sursei citate.

Astfel, MS arată că unii dintre cei înlocuiţi nu respectau Ordonanţa 69/2009 care prevede că managerii spitalelor clinice trebuie să fie cadre medicale, iar în alte cazuri este vorba despre persoane repuse în funcţie după ce au fost eliberate abuziv.

În cazul majorităţii managerilor însă, au fost făcute sesizări atât din partea sindicatelor, cât şi din partea personalului medical conform cărora programul de management prezentat la numirea în funcţie nu a fost respectat.

"Menţionăm că, oricare dintre noii manageri numiţi în funcţie vor fi la rândul lor înlocuiţi în cazul în care nu vor avea performanţe, nu îşi vor respecta pacienţii şi personalul medical cu care lucrează", subliniază MS.

În Bucureşti au fost fost înlocuiţi cinci manageri interimari, doi dintre aceştia nerespectând prevederile Ordonanţei 69/2009.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS: 21 manageri de spitale şi 14 directori coordonatori ai direcţiilor de sănătate publică, demişi.
 Vizualizări articol: 623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
MS: 21 manageri de spitale şi 14 directori coordonatori ai direcţiilor de sănătate publică, demişi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei