Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 oct 2009 - Anul XIV, nr. 248 (4234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Politicienii să nu intoxice populaţia, rezultatul referendumului trebuie introdus în lege

Joi, 22 Octombrie 2009 (17:44:44)

Şeful statului a declarat, joi, că va trebui să se treacă la revizuirea Constituţiei dacă referendumul se aprobă, menţionând că voinţa exprimată de popor trebuie introdusă într-o lege şi averitzând politicienii să nu intoxice populaţia cu argumentul că rezultatul ar fi consultativ.

"Politicienii fac referire la articolul din Constituţie potrivit căruia referendumul este consultativ. Eu le spun să nu intoxice populaţia. Referirea la valoarea consultativă are cu totul alt sens, anume că rezultatul referendumului trebuie introdus într-o lege, formulată, bineînţeles, de parlamentari. Dar Articolul 2 din Constituţie spune «suveranitatea naţiunii aparţine poporului, care o exercită prin organele reprezentative şi prin referendum»", a explicat preşedintele Traian Băsescu.

El a subliniat că referendumul este modul în care românii îşi manifestă suveranitatea.

Băsescu a mai precizat că opţiunea de a organiza referendumul simultan cu prezidenţialele provine din faptul că, deşi politicienii i-ar fi promis încă din 2004, ei nu s-au ţinut de cuvânt şi nu au revizuit Constituţia.

"Mi-a rămas singura modalitate în care pot să mă manifest şi să impun un proces de modernizare a statului şi a Parlamentului", a conchis Băsescu.

Băsescu a anunţat, joi, că a semnat decretul pentru organizarea referendumului pentru Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 în 22 noiembrie, odată cu primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

El a spus că decretul conţine două articole. Potrivit lui Băsescu, primul articol prevede că populaţia este chemată să-şi exprime voinţa legat de trecerea la Parlament unicameral şi de reducerea numărului de parlamentari la maximum 300.

Băsescu a adăugat că cel de-al doilea articol cuprinde întrebările adresate populaţiei la referendum, la care cetăţenii trebuie să răspundă cu "Da" sau "Nu": "Sunteţi de acord cu trecerea la parlamentul unicameral?" şi "Sunteţi de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300?"
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Politicienii să nu intoxice populaţia, rezultatul referendumului trebuie introdus în lege.
 Vizualizări articol: 735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Băsescu: Politicienii să nu intoxice populaţia, rezultatul referendumului trebuie introdus în lege3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa traiti bine trimis de
(23 oct 2009, 10:01:09
Vad ca este o avalansa de exaltati cretinoizi, care platiti, care dependenti, care poponari.

Lucrurile sunt simple solicitam un referendum pentru alegerea marinarului presedinte pe viata, desfiintarea parlamantului, nationalizarea tuturor proprietatilor si v�nzarea lor numai catre portocalii.

Ne scuzati ca suntem 23 de milioane de rupti �n coate care va blocheaza coloanele oficiale.
2.   Toti sunt la fel! trimis de
(23 oct 2009, 12:00:42
Intoxicarea ne-o produce mereu politicienii nostri care, in fond, vor sa se scoata unii pe altii din zona marilor afaceri si pentru asta ne tot baga gulgute, iar cea mai mare intoxicare si cu o consecventa demna de ceva mai bun, ne-o face Nomber One de la Cotroceni! Pur si simplu a devenit insuportabil, de lipsit de credibilitate nici nu mai vorbesc, cand anunta fel de fel de catastrofe daca nu va continua ocarmuirea sa, iar aparatul sau de propaganda are exact programul de laude, ode si proslaviri specific dictaturilor (inca nu ati vazut totul!). Culmea este ca a "indentificat" dusmanii natiei exact in oamenii de afaceri ce nu vor sa-l sprijine pe el, de parca el, daca ar fi fost in locul lui Voiculescu in momentele acelea, ar fi venit cu toti banii sa-i predea tarii, "In numele Revolutiei"! Afirmatii gaunoase ca sa-l mentina cu orice pret la putere fiindca vrea inlaturarea tuturor mogulilor si oligarhilor din cealalta tabara, sa ramana numai ai lui!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei