Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 oct 2009 - Anul XIV, nr. 248 (4234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În faţă la Finanţe

S-a prăbuşit cu maşina în asfalt, în timp ce mergea să plătească taxa auto

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un drum cu maşina prin Suceava, oricât de prudent ai conduce, nu mai este de mult sigur, o „surpriză” neprevăzută putând apărea când te aştepţi mai puţin. Cratere în asfalt, adevărate capcane atunci când plouă, denivelări şi gropi ce nu pot fi evitate şi distrug în timp maşina par chestiuni banale în comparaţie cu păţania unui şofer din Suceava, care s-a trezit cu maşină „înghiţită” de asfalt.

 

Ieri dimineaţă, în jurul orei 9.00, Marius Condrat, în vârstă de 26 de ani, din municipiul Suceava, se îndrepta, la volanul unei maşini VW Polo Classic, spre Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava, unde urma să achite taxa auto pentru înmatricularea autoturismului.
Venind dinspre Bucovina, şoferul a pătruns pe strada Vasile Bumbac, cea care trece prin faţa sediului instituţiei, însă nu a mai apucat să-şi găsească un loc de parcare. Chiar la intrarea pe această străduţă, maşina s-a afundat în asfalt, după ce acesta a cedat brusc.
„Mergeam foarte încet, în spatele unui Tico şi, aici, în curbă, am auzit o bubuitură puternică şi m-am trezit deodată că partea din stânga a maşinii e într-o groapă. Am crezut că am căzut în canal, însă când am deschis portiera aveam să-mi dau seama că eram pe asfalt, care pur şi simplu s-a spart sub roată. Dacă aş fi venit cu viteză mai mare se putea întâmpla o nenorocire”, ne-a declarat şoferul.

 

Mergea să plătească taxa, ca să-şi vândă maşina

Tânărul ne-a spus că maşina, recent adusă din Germania, l-a costat în jur de 2.000 de euro şi urma să achite taxa de poluare, în valoare de 2.200 de lei, pentru a o înmatricula şi pentru a o vinde apoi unui client.
După ce s-a trezit în groapă, Marius Condrat i-a telefonat celui care dorea să cumpere maşina, anunţându-l că datele problemei s-au schimbat puţin şi înmatricularea trebuie amânată.
„Nu ştiu exact ce pagube am, însă cu siguranţă sunt câteva şi mă întreb ce o să zică acum omul care trebuia să cumpere acest autoturism”, a spus tânărul.

 

Efectul asfaltărilor în bătaie de joc

Reprezentantul Primăriei municipiului Suceava venit la faţa locului a constatat că o conductă veche a ACET a cedat în noaptea de marţi spre miercuri, iar apa care a curs pe sub asfalt ar fi spălat nisipul şi structura de rezistenţă de dedesubt.
Totuşi, această variantă nu-i poate scuza pe muncitorii care au cârpit recent strada. Drumul a fost spart în zonă, în vara acestui an, pentru o serie de lucrări la reţeaua de apă şi de gaz, asfaltarea făcută ulterior dovedindu-se, ca în multe alte zone ale Sucevei, o cârpeală în bătaie de joc, fără consolidarea care să-i asigure rezistenţă.
„O să merg la primar să văd ce firmă a lucrat aici, să mi se dea despăgubiri, este o bătaie de joc ce au făcut ei”, ne-a spus nervos tânărul.
De altfel, şoferii simt pe pielea lor calitatea acestor lucrări în mai multe zone ale municipiului Suceava, un exemplu în acest sens fiind porţiunea de pe Calea Unirii, unde s-a lucrat recent, şi unde asfaltul pus s-a lăsat, pe anumite porţiuni, mult sub nivelul şoselei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a prăbuşit cu maşina în asfalt, în timp ce mergea să plătească taxa auto.
 Vizualizări articol: 4840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 11 voturi
S-a prăbuşit cu maşina în asfalt, în timp ce mergea să plătească taxa auto4.1511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(22 oct 2009, 11:50:48
Mai sunt gropi nesemnalizate si pe Traian Vuia.

Strada Universitatii este deplorabila.

Pe sectorul dinspre Iullus Mall spre Carrefour (Calea Unirii) s-a facut sant acolo unde au lucrat. Mergi cu o roata mai sus.

1.1  RE: ... trimis de
(22 oct 2009, 12:02:06
Cat despre cum s-a lucrat... mi se pare normal sa se intample asa, deoarece au castigat firmele care au licitat mai putin. Daca vrei calitate, trebuie sa platesti, la noi... se opteaza pentru ce este mai ieftin.

Cineva de la primarie mi-a spus ca asa scrie in lege, si ei nu au cum sa angajeze firme serioase pentru ca acele firme vin cu preturi normnale (binenteles si cu materiale de calitate).

Cat despre lege (legea achizitiilor publice parca)... aceasta a fost facuta deoarece s-a furat mult prea mult, cu alte cuvinte tot alesii nostri sunt vinovati. Daca ar fi fost oameni integri nu se ajungea aici, dar ce te faci cand respectivul edil ajunge pe functie si... fura cat poate fara sa-i pese de ceilalti care l-au votat? Faci o lege care sa limiteze cat de cat nesimtirea celor care au ajuns pe functii, chiar daca aceasta lege ne afecteaza pe toti. Dar cum romanul este inventiv... edilii au gasit modalitati sa fenteze si aceasta lege, iar urmarea o vedeti in gropile din asfal
1.2  RE: ... trimis de
(22 oct 2009, 12:09:10
... iar urmarea o vedeti in gropile din asfalt in care ne rupem masinile.

Edililor nu le pasa de acest lucru, deoarece ei au alte activitati: acelea de a-si face plinul. Exact ca in proverbul: strange bani albi pentru zile negre, la ei s-ar traduce: strange bani cat esti la putere pentru atunci cand vei fi in opozitie.
1.3  RE: ... trimis de
(22 oct 2009, 12:22:32
E adevarat ca la o astfel de licitatie cel care oferteaza cel mai mic pret castiga, conform legislatiei achizitiilor publice.

Exista, totusi, un paradox.

Daca pretul cel mai mic hotaraste castigatorul unei lucrari de infrastructura, cum se face ca noi construim cele mai scumpe autostrazi?
1.4  RE: ... trimis de
(22 oct 2009, 12:33:36
Foarte simplu: licitezi cat mai putin ca sa castigi licitatia, apoi... majorezi preturile cat poti de mult bazandu-te pe incompetenta functionarilor.

Bagi niste clauze in contract pe care stii ca ofertantul nu le poate indeplini si... de acolo iti tragi banii.
2.   Marlani sunt peste tot !!! trimis de
(22 oct 2009, 13:37:11
Pai orice om de bun simt stie ca daca nu se pricepe nu se baga !!! Dar sa nu uitam ca unii isi vand sufletul diavolului pentru bani. Sa ardeti in focul iadului nenorocitilor !!!
3.   Sfat pentru pagubit trimis de
(22 oct 2009, 14:54:12
Sunt sigur ca acel pagubit nu detine polita CASCO si deci nici o societate de asigurari nu-l poate ajuta. Singurul lucru cel poate face , este de a cere dovada de la POLITIA RUTIERA si cu acea poza din ziar si sa faca notificare Primariei Suceava , deoarece este administratorul drumului. Apoi in caz de refuz in instanta. In locul pagubitului mi-as repara masina la MITRIC sa am factura de peste 5 milioane si primaria este obligata sa plateasca, deoarece acea defectiune din carosabil nu era semnalizata.

In concluzie nu rezolva nimic cu cei ce au facut lucrarile. Asta este problema Primariei si cu acea firma cum se vor rezolva intre ei, dar in calitate de administrator al acelui carosabil ei sunt primi si principalii vinovati
4.   Coruptie? trimis de
(22 oct 2009, 14:59:06
Ar trebui sa fie o limita de 25% de majorare a sumelor licitate, nu se poate ca o autostrada sa se dubleze ca pret dupa renegociere. Asa a spus Base, a spus sa renegociem contractul cu Bechtel si de la 2,5 miliarde au ajuns la 4 miliarde euro. E bine,nu? Iar primarul este un negociator mai bun decat Basescu, ne baga in datorii pentru vreo 25 de ani. Doar primaria Suceava se imprumuta la banci pentru lucrarile astea pe datorie, cu tot cu finantarea externa gratuita. Dar domn primar este un alt fel de om politic decat Base. Ala rade ca prostul, asta turuie de nebun tot ce stie si apoi pauza, pleaca. Cica el poarta dialog. Sa-i stea in gat asa dialog. Comunist de tip nou, sau o fi om de dreapta?happy Mi-e rusine cu asa oameni politici.

Totul trebuie tratat ca un pamflet!
4.1  RE: Coruptie? trimis de
(22 oct 2009, 19:14:08
Nu inteleg de ce unii din cei care comenteaza tot pun pe la sfarsitul comentariului notificatii de genul: pamflet sau ca totul trebuie trata ca un pamflet.

Credeti-ma ca respectivele comentarii nu au nimic comun cu pamflet. Pur si simplu sunt niste atacuri impotriva cuiva.

Nici eu nu ii am la suflet pe edilii nostri si ii comentez de fiecare data, dar comentariile mele sunt la obiect si fara sa jignesc pe nimeni.

Mai este chestia ca s-ar presupuna ca acest cuvant il absolva de responsabilitate pe cel care improasca cu noroi. Gresit. Pamflet sau nepamflet, daca faci niste afirmatii trebuie sa si raspunzi pentru ele.

Ma deranjeaza foarte mult acest cuvant care este pus la sfarsitul unui comentariu de acest gen. Daca cineva are de gand sa faca pamflete sa se duca la un cerc literar nu aici (parerea mea).
5.   Problema semnalizarilor?! trimis de
(22 oct 2009, 16:01:03
La noi nu exista o asemenea problema!Chestia este cu totul alta:tot prasul este in acelasi stadiu,cu exceptia a doua strazi cu aproximatie:Mircea Septilici recte serpentinele,si Calea Obcinilor cat apartine de Suceava.Mai cunoasteti si alte strazi care sa-si merite denumirea?Domnul care locuieste la Primaria din Areni a zis ca e bine sa se circule cat de cat anul asta si cel viitor,iar ce va fi dupa,vom vedea in functie de cine va fi la ,,butoane'.Vedeti,apar exemple zilnic prin ziare de transee sau gauri neastupate,dar acolo unde ele exista de ani intregi si nimeni nu le vede,pana nu apar prin presa sau daca isi rupe gatul vreun sef de trib??Daca ar plati despagubiri tuturor celor care si-au avariat masinile pe drumurile patronate de onor primaria,atunci mister Primar ar trebui sa scoata bani din buzunarul sau propriu,pt ca i se poate imputa faptul ca nu si-a trimis oamenii pe teren sa verifice si sa remedieze problemele.Cu cele 31 ,,reperate'cum ramane?2 jumatati de asfaltari?
6.   Http://eufrosin.wordpress.com trimis de
(22 oct 2009, 23:10:29
Si mai platiti taxa de drum ?

Revolta generala a soferilor ar fi cel mai bun lucru posibil :refuzati sa mai dati banii degeaba pe rovinieta lor, pana vor intelege ca daca vor taxa de drum, drumurile nu trebuie sa ne taxeze!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei