Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 oct 2009 - Anul XIV, nr. 245 (4231)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană propune Birouri reunite, marţi, pentru scrisoarea privind referendumul şi legea pensiilor

Luni, 19 Octombrie 2009 (18:29:56)

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, luni, că a solicitat convocarea Birourilor Permanente ale Parlamentului, pentru marţi, propunând ca pe ordinea de zi să figureze scrisoarea preşedintelui privind referendumul şi legea unitară a pensiilor.

Geoană a spus că, pe lângă scrisoarea adresată Parlamentului de către preşedintele Traian Băsescu, privind organizarea unui referendum pentru un Parlament unicameral, propune ca pe ordinea de zi a Birourilor reunite să figureze câteva puncte legate de legea unitară a pensiilor.

Unul dintre aceste puncte este propunerea legislativă semnată de PSD, PNL şi UDMR, cu privire la pensiile parlamentarilor, prin modificarea Statutului parlamentarului.

Un alt punct pe care Geoană l-a propus pentru dezbatere în şedinţa Birourilor Permanente reunite este "rezolvarea problemei stadiului angajării răspunderii de către guvernul demis" pe legea pensiilor unitare.

El a apreciat că proiectul pe care Guvernul Boc intenţiona să îşi angajeze răspunderea ar trebui "dirijat" către structurile parlamentare, pentru a se putea transforma în proiect de lege până în decembrie.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că va semna decretul de organizare a referendumului pentru reducerea numărului de parlamentari şi trecerea la Parlament unicameral chiar dacă nu va primi aviz din partea Legislativului.

Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat negativ scrisoarea de consultare a preşedintelui Traian Băsescu privind referendumul pentru Parlament unicameral. Scrisoarea preşedintelui României a fost trimisă spre analiză comisiilor juridice ale Parlamentului, după ce reprezentanţii PDL şi ai PSD din Birourile Permanente ale celor două Camerei legislative au avut opinii diferite pe tema acestei scrisori.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu-Duvăz, a declarat, luni, că în maxim două săptămâni articolul din Statutul senatorilor şi deputaţilor care asimilează pensiile parlamentarilor cu cele ale magistraţilor va fi abrogat, în urma proiectului de lege depus la Parlament în acest sens.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, că declaraţiile PSD şi PNL privivind depunerea unui proiect de lege pentru anularea pensiilor parlamentarilor reprezintă "cântece de lebădă" şi sunt un semn de disperare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană propune Birouri reunite, marţi, pentru scrisoarea privind referendumul şi legea pensiilor.
 Vizualizări articol: 594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană propune Birouri reunite, marţi, pentru scrisoarea privind referendumul şi legea pensiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei