Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 oct 2009 - Anul XIV, nr. 245 (4231)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Replici

PD-L-iştii lovesc în Mîrza cu „Utilităţi şi mediu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Secretarul general al Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L, deputatul Ioan Bălan, consideră că liderul PSD Suceava, Gavril Mîrza, a greşit atunci când a spus că primarii social-democraţi sunt terorizaţi de reprezentanţii PD-L pentru a se alătura acestui partid şi pentru a-l susţine pe Traian Băsescu în campania electorală. Bălan spune că, în realitate, primarii PSD sunt terorizaţi de faptul că în următorii 25 de ani primăriile pe care le conduc sunt obligate să plătească creditul contractat pentru realizarea proiectului „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”.
Ioan Bălan a făcut referire în special la primăriile din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Rădăuţi, care s-au aflat în imposibilitatea de a plăti din bugetul propriu dobânzile la creditul pentru acest proiect.
„Cred că mai mult această problemă ar trebui să-l preocupe pe domnul Mîrza, pentru că este artizanul acestui credit, cu care se şi laudă”, a spus deputatul PD-L de Suceava.
Pe de altă parte, Bălan a precizat că liderul PSD nu are „căderea morală” să acuze PD-L că îi terorizează pe primarii social democraţi, precizând că Mîrza este cel care ar fi inventat astfel de practici.
„Ştim foarte bine că el a inventat şi patentat aceste lucruri la Suceava, şi nu am verificat, dar cred că le-a înregistrat şi la OSIM. Şi mulţi dintre cei care îl cunosc ştiu că aceste lucruri îi aparţin în întregime”, a mai declarat Ioan Bălan.
Mai mult, acesta a precizat că atât reprezentanţi ai PSD Suceava, cât şi lideri naţionali ai acestui partid fac presiuni la adresa sa, în special pentru a se preocupa mai puţin de organizarea campaniei electorale a PD-L la alegerile prezidenţiale.
„Se fac presiuni şi asupra mea, atât la nivel local, cât şi de către lideri marcanţi ai PSD la nivel naţional. La nivelul judeţului, mă ocup împreună cu domnul Ion Lungu de organizarea campaniei electorale. Şi din zona aceasta vin tot felul de presiuni. Să o las mai moale acolo, să nu mă implic acolo. Oricum, nu am să cedez acestor presiuni şi o să ne facem datoria în continuare la nivel de Suceava. Şi vreau să precizez că domnul Gavril Mîrza este, oricum, în anticamera sfârşitului carierei politice a domniei sale. Eu nu spun că în PSD nu sunt şi oameni capabili şi performanţi care se ghidează şi după alte principii decât după cele de sorginte bolşevică ale lui Gavril Mîrza. Şi dacă el nu încetează să facă presiuni asupra mea, promit că voi face multe dezvăluiri legate de persoana domniei sale, care cu siguranţă nu îi vor face cinste”, a spus Ioan Bălan.



„Ioan Stan negociază soluţii la plângerile de la Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor”

Pe de altă parte, deputatul PD-L de Suceava a precizat că deputatul Ioan Stan, în calitatea sa de preşedinte al Comisiei de Cercetare a Abuzurilor din Camera Deputaţilor, a „fabricat” plângeri şi sesizări la adresa unor primari democrat-liberali din judeţul Suceava. Bălan a sesizat faptul că, în calitatea pe care o are, Ioan Stan a preluat personal aceste plângeri şi a ajuns în situaţia de a negocia soluţii la aceste reclamaţii.
„Am asistat la o discuţie personală, în care domnul Stan negocia soluţii pentru anumiţi primari din zona noastră. Şi dacă domnul Stan infirmă, o să vin cu date suplimentare. Pe de altă parte, referitor la faptul că Gavril Mîrza îl roagă pe domnul deputat Stan să mă verifice, am să spun că domnul Ioan Stan se află într-o confuzie totală. El spune că este preşedintele Comisiei de Abuzuri din Camera Deputaţilor. Dar el nu ştie să facă diferenţa între Comisia de Cercetare a Abuzurilor, al cărei preşedinte este, şi Comisia de Abuzuri. Şi un lucru care este interesant este acela că se duce la comisie şi se plânge membrilor acesteia că la Suceava noi ne batem joc şi spunem că e o comisie care face abuzuri fără a da date concrete”, a declarat deputatul PD-L de Suceava.



Onofrei spune că Mîrza „a scormonit ceva care miroase urât”

La rândul său, prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, a precizat faptul că, prin acuzaţiile aduse de Gavril Mîrza preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, cu privire la neimplicarea în proiectul „Utilităţi şi mediu” şi prin anunţul că îl va acţiona în instanţă pe acesta, liderul social democrat „a scormonit ceva care miroase urât”.
Onofrei a spus că, deşi pe fond proiectul „utilităţi şi mediu” a pornit de la o idee bună, atunci când vine vorba despre implementarea lui este „defectuos şi la limita penalului”. El a precizat că în ultimele nouă luni, atât preşedintele CJ Suceava, cât şi parlamentarii PD-L au încercat să găsească soluţii pentru deblocarea proiectului, prin transferul magistralelor de gaz metan construite către Transgaz.
„Trebuie să rezolve problema de fond a acestui proiect. Şi vreau să spun că finanţarea unor investiţii de utilitate publică prin credit este cea mai proastă soluţie posibilă. De aceea, soluţia este să trecem acest proiect la Transgaz pentru a fi continuat. Şi eu, la vremea respectivă, l-am rugat de multe ori pe domnul Mîrza să pună umărul în a promova Hotărârea de Guvern necesară, mai ales că Ministerul de Interne era condus de un reprezentant al PSD”, a mai spus Onofrei.
El a precizat că primăriile implicate în acest proiect sunt în imposibilitatea de a plăti primele rate la credit, dând ca exemplu primăriile din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Rădăuţi, care ar fi trebuit să achite nişte sume care depăşeau bugetul local.
„Şi atunci, soluţia a fost la Guvernul Boc, care, prin două hotărâri, a dat sumele necesare primăriilor pentru a putea plăti. Sper totuşi ca, în cel mai scurt timp, să se rezolve problema acestui proiect, iar dacă s-au făcut sau nu nereguli în derularea lui, să răspundă cine trebuie”, a mai declarat Onofrei.

 

Mîrza: „Liderii PD-L ar trebui să se apuce de treabă în judeţul Suceava”

În replică, preşedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a precizat că în loc să critice proiectul „Utilităţi şi mediu”, liderii PD-L Suceava şi în primul rând Gheorghe Flutur, ar trebui „să se apuce de treabă în judeţ”. El a precizat că administraţia judeţeană ar trebui să se preocupe mai mult de finalizarea acestui proiect, care în momentul în care a fost început a avut aprobarea tuturor primăriilor partenere în realizarea lui. „Nu cred că la vremea respectivă primarii trebuiau să-i ceară socoteală lui Flutur, Bălan sau Onofrei. Iar acum, în loc să facă ceva, dau vina pe mine. Îi somez să se apuce de treabă şi să dea căldură la Vatra Dornei şi la Câmpulung Moldovenesc şi să lase declaraţiile de învinovăţire. Îi invit să spună căte proiecte au promovat ei de când se află la conducerea judeţului, în afară de paranghelii, oul uriaş şi statuia din plastic din centrul Sucevei”, a spus Mîrza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L-iştii lovesc în Mîrza cu „Utilităţi şi mediu”.
 Vizualizări articol: 703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
PD-L-iştii lovesc în Mîrza cu „Utilităţi şi mediu”2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine trimis de
(19 oct 2009, 11:39:10
Acei primari chiar au zis ca n-o sa poata plati acel credit niciodata. Felicitari domnule Marza ne bagi judetul in rahat.
2.   Ha ha trimis de
(19 oct 2009, 12:30:31
domnilor din "pedel" aveti multe diplome dar nu prea aveti colegi de facultate. oare de ce?

2.1  RE: Ha ha trimis de
(20 oct 2009, 10:16:53
bai piaza rea de la "psdl" nu te lua de facultatile celor de la "pedel", atat timp cat voi nu aveti voi toate facultatile mintale.
3.   Nu? trimis de
(19 oct 2009, 13:58:21
Ba, ce enervanta e fata lu Balan asta. E atat de fals..pana si in poza, nu numai in declaratii. Si Marza la fel. Ii urasc pe toti.
4.   Buna treaba trimis de
(19 oct 2009, 15:20:16
parerea mea ca toate aceste jocuri de cuvinte, injurii si dispute publice nu se materializeaza in nici un fel. cei ce vor face saltul de la un partid la altul o vor face, nu e asta o problema. si chiar daca va iesi ori psd, pri pdl, ce garantie mai avem noi ca ei nu-si vor da mana. este doar o incercare de manipulare a populatiei si atat. cat despre viitorul "suna bine" al Romaniei, tare ma tem ca nu mai avem melodii armonioase.

Dupa cum mi-am mai exprimat parerea, sper ca toate aceste batalii intre cele 2 partide mari sa aduca un plus pentru cel din exterior, si anume crin antonescu. am speranta ca va face putina curatenie in grajdul asta nesuferit.
4.1  RE: Buna treaba trimis de
(19 oct 2009, 17:06:17
Imi doresc o Romanie condusa de Iohannes Klauss si Crin Antonescu. Nu stiu daca vor reusi sa scoata aceasta tara din r a h a t, dar macar sunt doi oameni cu mai mult bun simt decat toti predecesorii lor ce au condus aceasta tara! Iliescu, Roman, Stolojan, Constantinescu, Ciorbea, Vacaroiu, Basescu, Tariceanu, Boc etc.
5.   Ba nu-i buna trimis de
(19 oct 2009, 18:58:05
Georgescule,Crin asta Antonescu e scos la inaintare de Patriciu si Tariceanu.Toti sunt o apa si-un pamant...natiune de hoti...mai bine platim un japonez,neamt din Germania sau Finlandez...astia de la noi toti fura!Asa a fost in 1866 ,cand parlamentul a votat aducerea unui principe strain la carma Romaniei.
6.   ""PD-L-istii lovesc �n M�rza"" trimis de
(19 oct 2009, 19:31:16
""Ioan Balan: Nu am sa cedez acestor presiuni si o sa ne facem datoria �n continuare la nivel de Suceava""

CAND DOI SE BAT AL TREILE CASTIGA. .......

ESTE BINE SA NU TE BAGI INTRE FOARFECI. ..........

in rest multa sanatate Suceveni.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei