Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 oct 2009 - Anul XIV, nr. 245 (4231)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Luaţi în balon

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Că fotbalul a cam luat-o razna bănuiam de ceva vreme, dar parcă prea des ne livrează vrac nemaifăcute! După golul ăla al lui Palermo, cu capul de la jumatea terenului, după propunerile indecente (eufemistic vorbind) făcute de Maradona direct şi în direct ziariştilor, după inovaţia aia tactică a selecţionerului junior, încă o ispravă din lumea „balonului rotund”, încă mai gogonată, vine să ne uimească... În ditamai fotbalul civilizat, ba chiar la inventatori acasă, în Anglia, şi nu în vreuna din puzderia de ligi inferioare, ci chiar în Premier, meciul dintre Sunderland şi Liverpool este decis de un... balon! Rotund şi el, e drept, dar de data asta a nu se confunda cu mingea! Faptul că baloanele folosite în „coregrafiile” tribunelor mai poposesc uneori şi pe gazon nu este ieşit din comun, dar ca el să influenţeze decisiv o fază şi, prin extensie, un meci, e cale lungă. Şi totuşi o lume întreagă a văzut cum a putut un asemenea balon să deturneze o minge şutată cu sete. Traiectoria a fost schimbată radical, de la colţul scurt la colţul lung! Nu-i exclus ca de-acum încolo să se dea o etapă cu porţile închise pentru că suporterii au aruncat cu baloane în teren!
Stimaţi cititori, recunosc şi mă supun blamării dumneavoastră, ceea ce aţi citit mai sus nu reprezintă decât o exaltare. Nu este un neadevăr, ci doar o crusta de deasupra adevărului. Fiindcă aşa cred unii că ne place să trăim, senzaţionalist, aşa ne livrează ştirile. Pentru că prima impresie face valuri, de ce să n-o exploatăm la maximum? Mai contează că a doua impresie ar schimba lucrurile?! Pentru a găsi o explicaţie despre cum poate balonul respectiv sfida în aşa hal legile fizicii, trebuie pusă mai întâi problema. Dar este mai comod şi poate mai amuzant să credem în bizar. De fapt, mingea nu a fost deviată de balon, ci de fundaşul Glen Johnson. Trei corpuri s-au ciocnit în aceeaşi clipă – mingea, balonul şi gheata lui Johnson! Acesta a lovit în plin balonul cu şpiţul, iar mingea a şters-o cu ristul. Cum şi cele două sfere s-au ciocnit, gata şi concluzia! Din păcate pentru el, arbitrul meciului a fost pus la zid pentru că a validat golul, deşi traiectoria a fost influenţată, chipurile, de un „corp străin”, iar regulamentul spune că în asemenea situaţii se reia jocul cu minge de arbitru.
La final, vă provoc sau, pentru că se potriveşte contextului, vă arunc mănuşa: ce trebuie să acorde arbitrul în situaţia în care portarul aruncă mănuşa după o minge pe care n-o mai poate ajunge şi o deviază în corner?!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luaţi în balon.
 Vizualizări articol: 833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Luaţi în balon1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei