Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 oct 2009 - Anul XIV, nr. 245 (4231)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Probleme

Magistrala II de termoficare, închisă temporar din cauza avariilor

Luni, 19 Octombrie 2009 (16:57:43)

Bucuria locuitorilor din Obcini şi George Enescu, unde Termica a început duminică furnizarea apei calde şi căldurii a fost de scurtă durată. Din cauza presiunii agentului termic, porţiunile unde vechile conducte nu au fost încă înlocuite cu altele noi au cedat, avariile fiind atât de puternice încât a fost necesară închiderea magistralei II de termoficare.
“De dimineaţă se lucrează la remedierea a două avarii grave. Una este apărută între punctele termice Obcini 2 şi 3, în zona bisericii de pe strada Dornelor, iar conducta este fisurată în mai multe locuri. Multă bătaie de cap ne-a dat şi avaria din zona Liceului Alimentar, care a fost foarte greu de localizat. Echipele de intervenţie se concentrează pe cele două obiective şi sperăm ca pe seară să reuşim să dăm din nou drumul la apă caldă şi căldură pe magistrala II”, a declarat, luni, directorul Termica, Constantin Plăcintă.
Chiar şi după începerea furnizării de agent termic pe magistrala II, tot vor mai exista suceveni în ale căror case căldura şi apa caldă nu vor ajunge de marţi.
În această situaţie se află locuitorii ale căror blocuri sunt racordate la punctele termice Obcini 1, Zamca 5, Cuza Vodă 6, A 4 Tipografie şi George Enescu 4/3/1, la care se mai lucrează la partea de modernizare, precum şi de la George Enescu 4/3/2 şi George Enescu 4/3/3, care sunt alimentate de la George Enescu 4/3/1. În total, aproape 10% din sucevenii beneficiari ai sistemul centralizat de încălzire sunt afectaţi de lucrările de modernizare a punctelor termice, începute în luna septembrie.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că la cele trei puncte termice din George Enescu, apa caldă şi căldura ar urma să fie furnizate de marţi sau miercuri, iar la finalul săptămânii (25 octombrie) vor fi puse în funcţiune şi celelalte puncte termice afectate de lucrări.
Odată cu pornirea termocentralei pe cărbuni, duminică noaptea, când s-a înregistrat o pauză în furnizarea agentului termic, sucevenii au căldură atât ziua cât şi noaptea, în vreme ce apa caldă e furnizată după vechiul program 06.00 – 22.00 (cu excepţia punctelor termice modernizate anul trecut, la carte este furnizată non-stop).
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Magistrala II de termoficare, închisă temporar din cauza avariilor.
 Vizualizări articol: 2794 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Magistrala II de termoficare, închisă temporar din cauza avariilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei