Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 oct 2009 - Anul XIV, nr. 245 (4231)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Onofrei: „Principala problemă pe care o are România, ca stat, este Constituţia”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, consideră că principala problemă a României, ca stat, este Constituţia. Onofrei a precizat că în anul 2003, când Constituţia a fost modificată în urma unui referendum, aceasta a fost „croită prost”, pentru anumite persoane şi nu pentru întreaga populaţie a României.
„În 2003 am croit un stat să încapă în el Ion Iliescu şi Adrian Năstase. Acum, din păcate, nu încap mai mulţi. În 2003 trebuiau să-şi dea seama că nu trebuia croit un stat pentru Iliescu şi Năstase. Trebuia să facem un stat în care să încapă 22 de milioane de oameni”, a spus Onofrei.
Senatorul PD-L a mai precizat că forma actuală a Constituţiei a creat „o Românie bicefală”, în care anumite persoane care au fost alese în anumite funcţii au responsabilităţi în faţa cetăţenilor, dar nu au şi posibilitatea de a lua singuri decizii. Astfel, el a precizat că un primar sau un preşedinte de Consiliu Judeţean este ales uninominal, răspunde direct în faţa populaţiei, dar decizia cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia se află „în mâinile” consilierilor locali sau ale celor judeţeni.

 

„Din acest impas noi nu putem ieşi decât schimbând Constituţia”

Onofrei a precizat că şi aleşii locali nu sunt independenţi pe deplin, în condiţiile în care, în momentul în care nu sunt disciplinaţi faţă de partidul din partea cărora au candidat, pot rămâne fără funcţii, prin retragerea sprijinului politic.
„De asemenea, la nivel de judeţ am creat două instituţii, Prefectura şi Consiliul Judeţean, care se calcă în picioare pe anumite domenii. La nivel naţional am creat un Parlament cu două camere cu atribuţii identice şi care se calcă pe picioare una pe alta. Am creat apoi doi poli de putere, premierul şi preşedintele. Iar preşedintele, după ce desemnează premierul, nu mai are nici o putere asupra lui. Pe de altă parte, preşedintele este ales de populaţie cu încărcătura necesară de vot şi de încredere, lui i se cere socoteală de situaţia economică, politică şi socială a ţării, dar decizia este la premier. Iar din acest impas noi nu putem ieşi decât schimbând Constituţia, în sensul de a crea o Românie corectă, o republică prezidenţială sau parlamentară, după cum va decide populaţia”, a declarat Onofrei.
El a mai spus că în situaţia în care cei care au responsabilităţi nu vor avea posibilitatea să ia şi deciziile, se poate ajunge la situaţii hilare, cum este şi exemplul recent, când o majoritate parlamentară formată din PSD, PNL, UDMR şi minorităţi s-au prezentat în faţa preşedintelui României pentru a susţine un nou premier.
„Şi se duc la preşedinte ca la un notar public să le legalizeze hotărârea. Făcând o glumă, eu nu cred că nu trebuiau să meargă la Traian Băsescu. Trebuiau să meargă la Ioana Băsescu, care e notar”, a mai spus senatorul PD-L.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei: „Principala problemă pe care o are România, ca stat, este Constituţia”.
 Vizualizări articol: 625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Onofrei: „Principala problemă pe care o are România, ca stat, este Constituţia”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai cititi fratilor trimis de
(19 oct 2009, 11:41:42
Daca acea majoritate formata din PSD PNL UDMR si minoritatile sunt asa de inculti incat nu stiu sa citeasca constitutia ce sa le ceri?
1.1  RE: Mai cititi fratilor trimis de
(19 oct 2009, 12:45:22
Contitutia Romaniei nu este buna (este o problema) pentru ca nu lasa lichelele pokeriste sa fure pe fatza cum si-ar dori. Nesimtirea a ajuns la cote maxime atat in judet cat si la nivel national, va agatati de putere cu orice mijloace, sa va fac un pronostic : turul 2 Geoana Antonescu. Nu aveti destui bani sa cumparati toate voturile.
2.   GRESEALA! trimis de
(19 oct 2009, 11:44:04
D-le ONOFREI! Haide sa fim cinstiti acum macar in al 12-lea ceas si sa recunoastem ca nici un partid nu a respectat constitutia , cu atat mai putin voi PD-Listii. Sunteti cel mai nesimtit partid in comparatie cu celelalte existente. Recunoaste domnule ca este asa si ca va duce-ti la vale. Ca adventist ar trebui sa spui lucrurilor pe nume dar, voi pocaitii aveti o problema: sunteti cei mai nesimtiti si ordinari din toate sectele existente. O spun eu care am avut de-a face cu voi.
3.   De cate ori... trimis de
(19 oct 2009, 15:42:20
poate sa schimbe constituia de cate ori doresc, oricum nu o vor respecta, asa cum nu s-au tinut de cuvant la o lege votata in unanimitate conform careia se majorau salariile profesorilor cu 50%. cine sa-i mai creada capabili de vreo reformare a clasei politice. poate s-o schimbe tot in favoarea lor. asa ca mai scutiti-ne cu "lipsa voastra de preocupare".
4.   Problema este alta trimis de
(20 oct 2009, 09:16:17
onofrei si gasca sa portocalie ridica tot soiul de false probleme.

Una dintre temele favorite este aceea a caderii in desuetudine a constitutiei, de fapt a unor articole din constitutie, dar pentru portocalii este mai simplu asa.

1. republica prezidentiala

2. guvern=face legi

3. parlament unicameral=marea adunare nationala.

4. primministru=presedinte

5. judecator=presedinte

6. procuror=presedinte

in locul presedintelei marinarul.

Orest la studiile pe care le are ar trebui sa-si vada de treaba, sa faca injectii la animale.

Legea si carnea de porc sunt grele pentru portocalii.

Dar de fapt preblema este ca portocalii nu respecta nimic nici macar legile care exista, a se vedea luhan golan european, dar vor altele noi.

Ce importanta are daca sunt noi sau vechi deca nu sunt respectate?

Orest ar trebui prima data sa ceara sa fie respectate legile care sunt, apoi sa spuna ca cele vechi trebuie sc

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei