Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 oct 2009 - Anul XIV, nr. 240 (4226)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înghesuială, plictiseală, zâmbete false în ziua când moţiunea de cenzură a învins guvernul

Marţi, 13 Octombrie 2009 (16:52:24)

Agitaţie mare, la Parlament, în ziua când, printr-o premieră post-decembristă, un guvern a fost trimis acasă în urma unei moţiuni de cenzură.

Încă de dimineaţă, se simţea că este o zi specială, după numărul mare de parlamentari care stăteau la coadă la lift. După lift, deputaţii şi senatorii s-au înghesuit la listele cu prezenţa, pentru a semna.

"Pică Guvernul?", era întrebarea care frământa pe toată lumea. Răspunsurile parlamentarilor variau în funcţie de culoarea politică: "Depinde de unguri", a spus un liberal. "Sigur pică", a prevestit un social-democrat. "Vom trăi şi vom vedea", a răspuns un PDL-ist de frunte.

Citirea moţiunii de cenzură , la fel şi discursul premierului Emil Boc, i-au plictisit la culme pe unii dintre parlamentari, care s-au arătat preocupaţi de discuţiile cu colegii din bancă sau de telefoanele mobile. De altfel, discuţiile şi şuşotelile între parlamentari au dominat ziua, sala şi holul Parlamentului, aleşii neamului perseverând în această atitudine.

Pata de culoare a fost reprezentată detaşat de ministrul Turismului Elena Udrea, venită la Parlament, într-un taior de culoare galben-ou de raţă. Udrea a ieşit de mai multe ori din sala de şedinţe, în timp ce se citea moţiunea sau vorbea premierul Boc, ea preferând să stea de vorbă, pe hol, cu mai mulţi lideri ai PD-L. Se plictisea Elena Udrea la dezbaterea moţiunii? "Exclus", a fost răspunsul său, plin de zâmbet. Ea a spus că a ieşit din sală deoarece a trebuit să stea de vorbă cu unii simpatizanţi ai PD-L din Galaţi, veniţi la Parlament, pentru a încuraja Guvernul. "Sunt colegi din teritoriu, din Galaţi, care au venit să-şi exprime solidaritatea cu Guvernul", a precizat, pentru MEDIAFAX, Udrea.

În afară de simpatizanţii guvernului, care nu s-au remarcat, a venit, în schimb, la Parlament, în timp ce se discuta moţiunea, un grup de asistente maternale. Cum au văzut-o pe Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educaţiei, femeile s-au îngrămădit în jurule ei pentru a o întreba diverse lucruri legate de copii şi şcoală. După explicaţii, a urmat o poză de grup, iar Andronescu s-a grăbit spre Comisia de abuzuri a Camerei, unde fusese chemată să vorbească despre Universitatea "Spiru Haret".

În acest timp, "bisericuţele" de pe holul Parlamentului se înmulţeau sau scădeau, în funcţie de interesul din plen sau de interese.

În plen, luau cuvântul, rând pe rând, candidaţii la Preşedinţie, în ordinea prognozată de sondaje: Mircea Geoană, Crin Antonescu, Kelemen Hunor. În timp ce îşi susţineau discursurile, încă se discuta, pe la colţuri, despre parlamentari care ar fi fost cumpăraţi, ca să nu voteze moţiunea.

Toate scenariile au luat sfârşit când inevitabilul s-a produs: moţiunea de cenzură a trecut, Guvernul Boc a căzut! Învinşii au mimat zâmbete. "Şi-au înfăptuit lucrarea", a spus ministrul Adriean Videanu, după aflarea rezultatului votului. "UDMR a jucat la două capete", a şuierat ministrul Radu Berceanu.

Cu înghesuială a început şedinţa, cu buluceală s-a terminat.

Doar Silviu Prigoană (PD-L) făcea notă discordantă, în faţa liftului, unde se poza cu diverse doamne. "Testez că nu m-am boşorogit", spunea surâzător Prigoană. El avea şi o explicaţie pentru veselia lui şi pentru situaţia PDL: "Am învins! Păi... altfel, mai putea ieşi preşedintele Băsescu să spună că face alt guvern?".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înghesuială, plictiseală, zâmbete false în ziua când moţiunea de cenzură a învins guvernul .
 Vizualizări articol: 576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Înghesuială, plictiseală, zâmbete false în ziua când moţiunea de cenzură a învins guvernul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sincer? trimis de
(13 oct 2009, 17:25:50
Nu mi s-a parut ca zambetele ar fi fost false. Pentru ca atitudinea PSD si PNL a demonstrat ce interes mare au ei pentru tara asta.... defapt tot ce conteaza pentru ei sunt interesele de partid. Geoana spunea "Am facut istorie" bineinteles, asta era tot ce va interesa, sa faceti istorie sa va remarcati, ca doar e campanie si tre sa dati bine la prostii de noi cetatenii. Noroc ca exista destui oameni dezinformati in tara asta, pentru ca doar pe aia va bazati.
1.1  RE: Sincer? trimis de
(13 oct 2009, 18:40:25
Pai tot circul asta a fost inceput de PSD si PNL doar pentru campania lor electorala. Nu le pasa lor de tara asta sau de noi cetatenii...doar de pensiile lor le pasa, si vad ca au resit sa isi salveze pensiile. Oare cat o sa mai rezistam sa fim mintiti asa pe fata?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei