Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 oct 2009 - Anul XIV, nr. 240 (4226)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeitan:Asumarea răspunderii pe legea pensiilor nu se mai poate face, proiectul va trece în Parlament

Marţi, 13 Octombrie 2009 (18:05:42)

Secretarul de stat în Ministerul Muncii Mihail Şeitan a declarat, marţi, după discuţiile cu partenerii sociali, că asumarea răspunderii pe Legea privind sistemul unitar de pensii nu se mai poate face şi că proiectul va trece în Parlament, care va trebui să analizeze şi să decidă.

Şeitan a spus că asumarea răspunderii pentru Legea pensiilor este puţin probabilă în contextul actual, deoarece "ar trebui să existe un guvern care să poată să-şi asume răspunderea".

"Asumarea nu se mai face. Legea va trece în Parlament, pentru că orice lege se analizează în Parlament, iar Parlamentul, în înţelepciunea lui, decide", a mai spus secretarul de stat.

Mihail Şeitan a adăugat că discuţiile cu partenerii sociali vor continua, întrucât România este obligată prin acordul cu Banca Mondială şi FMI ca la sfârşitul anului să aibă o lege a pensiilor în vigoare, cu efecte pe bugetul din 2010, astfel încât tranşele de finanţare să fie asigurate, întrucât aceşti bani sunt necesari pentru acoperirea deficitului.

Şi secretarul de stat Valentin Mocanu a subliniat că reprezentanţii Ministerului Muncii au obligaţia să aducă îmbunătăţiri astfel încât proiectul de lege să aibă o formă cât mai bună din punctul de vedere al partenerilor sociali.

"Ce se va întâmpla pe procedură în Parlament e treaba lui şi el va decide şi forma utilizată pentru a adopta proiectul. Important este că România şi-a asumat nişte obligaţii şi ar fi corect să le îndeplinească", a declarat Mocanu.

Cei doi secretari de stat au precizat că au primit până acum mai multe amendamente, atât de la partenerii sociali cât şi de la ministere, care urmează să fie analizate de echipa tehnică.

Reprezentanţii Ministerului Muncii au mai spus că cea mai mare parte a amendamentelor primite va fi luată în considerare.

Ei au afirmat că, până la sfârşitul acestei săptămâni, amendamentele considerate valide vor fi integrate în textul proiectului de lege, urmând ca acesta să fie rediscutat cu partenerii sociali săptămâna viitoare şi apoi finalizat.

"În acest moment, Guvernul este demis de Parlament, dar trebuie să se ocupe de treburile ţării până când apare un altul. Avem obligaţia să păstrăm funcţionalitatea acestei ţări", a mai spus Şeitan.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi UDMR a fost adoptată, marţi, astfel că, potrivit Constituţiei, Guvernul Boc se consideră demis, fiind prima dată în perioada postrevoluţionară când o astfel de moţiune trece în Parlament.

Emil Boc anunţa, în urmă cu o săptămână, că Guvernul a decis să îşi angajeze răspunderea în Parlament pentru legea pensiilor. Luarea unei decizii în Parlament în legătură cu asumarea răspunderii de către Guvern pe Legea privind pensiile era programată pentru miercuri.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeitan:Asumarea răspunderii pe legea pensiilor nu se mai poate face, proiectul va trece în Parlament.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeitan:Asumarea răspunderii pe legea pensiilor nu se mai poate face, proiectul va trece în Parlament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei