Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 oct 2009 - Anul XIV, nr. 240 (4226)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicatele propun reducerea vârstei de pensionare în cazul femeilor cu un an pentru fiecare copil

Marţi, 13 Octombrie 2009 (16:14:03)

Sindicatele propun ca vârsta de pensionare în cazul femeilor să poată fi redusă cu un an pentru fiecare copil născut, dar nu mai mult de 3 ani, iar nivelul contribuţiei în cazul celor care îşi întrerup activitatea pentru creşterea copilului să fie mai mare, pentru că în prezent pierd la pensie 5-7%.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat, marţi, la Ministerul Muncii, înaintea discuţiilor pe proiectul legii pensiilor, că în prezent femeile sunt "sancţionate" în momentul în care-şi întrerup activitatea pentru creşterea copilului.

Astfel, o femeie care stă în concediu timp de doi ani pierde la pensie 5%, iar în cazul concediului de trei ani acordat pentru creşterea copilului cu handicap, 7%.

Dumitru Costin a mai spus că, în cadrul discuţiilor de marţi, va ridica şi problema persoanelor de 45-50 de ani care intră în şomaj şi care au şanse minime să-şi mai găsească un loc de muncă. El a explicat că aceste persoane riscă să stea ani de zile fără un loc de muncă şi fără să mai aibă posibilitatea de a se pensiona anticipat, iar acest lucru, combinat cu faptul că vârsta de pensionare va fi majorată la 65 de ani, va face ca nivelul pensiilor lor să fie extrem de scăzut.

Discuţiile de la Ministerul Muncii pe proiectul legii pensiilor au început înainte de adoptarea moţiunii de cenzură iniţiate de PNL şi UDMR la adresa Guvernul Boc. Ministrul interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, nu participă la întâlnirea de marţi cu sindicatele şi patronatele, la discuţii fiind prezenţi secretarii de stat Mihail Şeitan şi Valentin Mocanu.

Premierul Emil Boc anunţa, în urmă cu o săptămână, că Guvernul a decis să îşi angajeze răspunderea în Parlament pentru legea pensiilor. Luarea unei decizii în Parlament în legătură cu asumarea răspunderii de către Guvern pe Legea privind pensiile era programată pentru miercuri.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a declarat, marţi, că, în actualul context politic, negocierile privind legea unică de pensionare ar putea fi continuate cu un guvern de tehnocraţi sau mutate la Comisiile de muncă din Parlament.

Reprezentanţii Ministerului Muncii au discutat şi vineri cu sindicaliştii despre proiectul legii pensiilor. Sindicatele au propus atunci ca vârsta de pensionare să fie egală între bărbaţi şi femei, respectiv 64 de ani, să fie ameliorate condiţiile pensionării anticipate, să fie incluse în sistemul public de pensii şi profesiile liberale, nefiind de acord cu decuplarea punctului de pensie de salariul mediu brut pe economie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele propun reducerea vârstei de pensionare în cazul femeilor cu un an pentru fiecare copil.
 Vizualizări articol: 570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicatele propun reducerea vârstei de pensionare în cazul femeilor cu un an pentru fiecare copil0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei