Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 oct 2009 - Anul XIV, nr. 240 (4226)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zona Parâng-Petroşani a fost atestată de Guvern drept staţiune turistică de interes naţional

Marţi, 13 Octombrie 2009 (15:08:55)

Zona Parâng-Petroşani din judeţul Hunedoara a fost atestată drept staţiune turistică de interes naţional, printr-o hotărâre aprobată de Guvern.

Prin acest statut, autorităţile locale din zonă beneficiază de o serie de avantaje, precum dreptul de a colecta la bugetul local taxa de staţiune şi de a utiliza fonduri europene.

Actul normativ urma să fie avizat de Executiv la începutul lunii august, dar a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei de către ministrul Turismului, Elena Udrea.

Contactată atunci de MEDIAFAX, Elena Udrea a afirmat că a retras proiectul de hotărâre în urma unor discuţii cu membrii Consiliului Consultativ al Turismului privind schimbarea criteriilor de declarare a zonelor şi staţiunilor turistice, care vor fi cuprinse în viitoarea lege a turismului.

Ministerul de resort a alocat, în luna aprilie, aproape 227 milioane lei pentru finanţarea a 46 proiecte de investiţii în domeniu, printre acestea fiind inclus şi cel legat de construcţia la Petroşani, în Parâng, a celei mai mari de staţiuni de schi din sud-estul Europei.

În luna mai, Primăria Petroşani a publicat un anunţ de intenţie pentru organizarea unei licitaţii privind dezvoltarea domeniului schiabil în zona Parâng, proiect în valoare de circa 80 milioane euro, dintre care 72,8 milioane de euro asigurate de Guvern prin Ministerul Turismului.

"Este vorba despre amenajarea unui domeniu schiabil în zona Parâng, care va cuprinde 30 de kilometri de pârtii de ski, o telegondolă cu o lungime de 8,2 kilometri, care va lega oraşul de Cota 1.600, un lac artificial şi nouă instalaţii de transport pe cablu, gen telescaun", declara pentru MEDIAFAX, în luna mai, Tiberiu Iacob-Ritzi, primarul oraşului Petroşani şi soţul fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi.

El a mai adăugat atunci că lucrările de construcţie ar putea începe în primăvara anului viitor şi vor dura circa patru ani.

Primăria Petroşani a amânat însă licitaţia programată pentru 3 august prin care ar fi trebuit să fie desemnat constructorul pentru proiectul turistic "Dezvoltarea domeniului schiabil în Parâng", explicând că nu a primit încă avizul de mediu.

Reprezentanţii administraţiei locale au spus că măsura de reprogramare a licitaţiei a fost necesară, deoarece durata în care se obţine avizul de mediu s-a demonstrat a fi mai mare decât se preconizase.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zona Parâng-Petroşani a fost atestată de Guvern drept staţiune turistică de interes naţional.
 Vizualizări articol: 595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zona Parâng-Petroşani a fost atestată de Guvern drept staţiune turistică de interes naţional0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei