Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 oct 2009 - Anul XIV, nr. 240 (4226)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Revenire

Jean Valvis construieşte o nouă fabrică de apă minerală la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Omul de afaceri Jean Valvis, care a încasat peste 120 de milioane de euro din crearea şi ulterior vânzarea brandurilor Dorna (ape minerale) şi LaDorna (lactate), revine pe piaţa apelor minerale, cu o nouă investiţie, tot în judeţul Suceava.
În urmă cu două săptămâni au început deja lucrările de construire a unei noi fabrici de ape minerale, la 20 de kilometri de Vatra Dornei, intenţia omului de afaceri fiind de a face concurenţă marilor companii producătoare de ape minerale cu Aqua Carpatica, brandul pe care vrea să îl impună pe piaţă.
Conform unui articol publicat în Ziarul Financiar, Jean Valvis, un elveţian de origine greacă, dar care îşi leagă numele şi banii de România, va investi 12,5 milioane de euro în noua afacere cu ape minerale.

 

Concurenţă pentru marca creată tot de el

Aqua Carpatica, noul brand creat de Jean Valvis, va intra în competiţie directă cu Dorna, marca pe care a încasat 40 de milioane de euro în 2002, în cea mai mare tranzacţie din industria alimentară la acea vreme.
„Fabrica este construită după un proiect care va permite în timp triplarea capacităţii de producţie. Iniţial, aceasta va fi de 18.000 de sticle pe oră, respectiv 100 milioane de sticle pe an şi va avea aproximativ 40-50 de angajaţi”, a declarat Jean Valvis.
Brandul Aqua Carpatica, care va fi situat pe segmentul premium, va fi comercializat atât pe plan local, în ambalaj de PET şi sticlă, cât şi în afara ţării, însă doar în ambalaj de sticlă.
„Vom fi prezenţi pe piaţă cu noul brand din 2010. În trei ani, această apă va fi disponibilă în locuri de top din New York, Londra, Paris, Roma şi Madrid”, a adăugat Valvis.
Aqua Carpatica, noul brand al omului de afaceri Jean Valvis, a fost înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) în 1994, în aceeaşi perioadă în care a fost înregistrat şi brandul Dorna.
Afacerea cu ape minerale va fi coordonată de prim-vicepreşedintele grupului Valvis Holding, Stelian Chiforescu, care este unul dintre managerii cu care Jean Valvis colaborează încă din 1994, când acesta ocupa poziţia de vicepreşedinte al Dorna Apemin.
Consumul de apa minerală din România este de 61 de litri pe cap de locuitor pe an, faţă de 130 de litri media europeană, iar primii trei îmbuteliatori locali sunt Romaqua, cu Borsec, Coca-Cola HBC România, cu Dorna şi European Drinks, cu Izvorul Minunilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jean Valvis construieşte o nouă fabrică de apă minerală la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 3466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 8 voturi
Jean Valvis construieşte o nouă fabrică de apă minerală la Vatra Dornei4.858

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei