Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 sep 2009 - Anul XIV, nr. 220 (4206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Angela Gheorghiu: "Orice aş face, oamenii se uită la mine, fără a şti de ce"

Duminică, 20 Septembrie 2009 (19:11:29)

Celebra soprană Angela Gheorghiu vorbeşte, într-un interviu acordat cotidianului britanic The Independent, despre cariera şi căsnicia ei şi spune, printre altele, că soţul său, Roberto Alagna, este gelos că ea cântă şi cu alţi tenori.

La 15 ani după ce Angela Gheorghiu a cântat în "Traviata" şi l-a făcut să plângă pe dirijorul Georg Solti, "vocea celei mai înfocate dive rămâne la fel de sănătoasă precum orgoliul ei", notează cotidianul britanic.

În timp ce vocea lui Roberto Alagna începe să slăbească, nimic nu ştirbeşte nici sunetul minunat al vocii Angelei Gheorghiu, nici înflăcărarea cu care îşi joacă rolurile, mai spune The Independent, numind-o pe soprană un "monstru sacru".

Angela Gheorghiu cântă în prezent, la Covent Garden, în "Tosca", o producţie creată special pentru ea şi interpretarea ei a şters cei 40 de ani în care "Tosca" prin excelenţă era Maria Callas, notează The Independent. "Mi-am urmat instinctul, aşa cum am făcut mereu. În 20 de ani, n-am dat greş niciodată urmându-mi instinctul", spune soprana.

The Independent mai scrie că Angela Gheorghiu se pregăteşte cu o "meticulozitate fanatică" pentru fiecare nou rol, la Geneva, unde ea şi Alagna le-au crescut pe Ioana, fiica orfană a surorii ei care a decedat într-un accident de maşină, în 1996, şi pe Ornella, fiica lui din prima căsătorie.

Întrebată ce îşi doreşte de la un regizor, ea a răspuns că vrea ca acestuia să nu îi fie teamă să aibă pretenţii. "Nu trebuie să fie atât de emoţionaţi de felul în care cânt, încât să izbucnească în plâns şi să considere că lucrurile sunt perfecte aşa cum sunt. Dar trebuie să ceară, nu să ordone. Dacă ordonă, eu am plecat", a explicat solista.

Angela Gheorghiu a mai spus şi că nu i s-a schimbat vocea de-a lungul timpului pentru că ştie să aibă grijă de acest "instrument" al ei. "Am ştiut întotdeauna care îmi sunt limitele şi nu am cântat prea mult, prea tare sau prea înalt. Wagner ar fi rău pentru mine. Îmi place muzica lui, dar nu ştie nimic despre voci. A fi cântăreţ este ca şi a fi pictor - trebuie să pui culoarea potrivită exact acolo unde este nevoie", a mai spus Gheorghiu.

Totodată, ea a comparat opera cu fotbalul, pentru că soliştii sunt asemenea jucătorilor, dar unul atrage tot timpul atenţia pentru că are o anume "aură", dar şi pentru că îşi poate transforma un defect într-o calitate. Angela Gheorghiu a spus că este şi cazul ei şi, întrebată ce defect are, a răspuns că este "diferită". "Orice aş face, oamenii se uită la mine, fără a şti de ce", a declarat ea.

În legătură cu ceea ce se scrie despre ea, Angela Gheorghiu spune că presa are multă imaginaţie şi că este recunoscătoare pentru ideile furnizate. "Îmi spun «Draculette» pentru că sunt din România. Şi îmi zic mie şi lui Roberto - Bonnie şi Clyde. Ok! Aceste nume sunt acum subiecte de opere. «Draculette» e deja scrisă de un compozitor american, aşa că îi mulţumesc foarte mult presei. Un alt compozitor scrie «Bonnie şi Clyde», aşa că mulţumesc din nou!".

Angela Gheorghiu a abordat în interviul acordat The Independent şi problemele din căsnicia sa, despre care Roberto Alagna a vorbit recent într-un alt interviu, spunând că este gelos din cauza noii colaborări a soţiei sale cu tenorul german Jonas Kaufmann. "Am început să cânt cu alţii şi în mintea lui Roberto e gelozie. Sunt o bună colegă, încerc să îl susţin. Dar în acelaşi timp sunt o cântăreaţă de operă şi vreau un rezultat bun cu toată lumea - dacă alţii vor să cânte cu mine, încerc să le ofer acelaşi lucru", a spus soprana.

Întrebată ce va face să rezolve această situaţie, Angela Gheorghiu a răspuns că nu va face nimic. "Spectacolul trebuie să continue, viaţa trebuie să continue. Eu trebuie să mă simt liberă. Problema este că suntem căsătoriţi şi el gândeşte «Trebuie să fac totul cu Angela». Este un cântăreţ foarte bun şi nu îl trădez, dar trebuie să accepte că voi cânta cu mai mulţi oameni", a spus ea.

Gheorghiu a precizat, după ce reporterul a sugerat că soluţia ar putea fi o vacanţă, că soţul ei nu îşi ia niciodată vacanţe. "În 15 ani, am avut o singură vacanţă cu el - în Mexic -, a fost raiul pe pământ. E atât de preocupat de cariera lui încât nu se opreşte", a explicat ea.

Soprana a mai spus că citeşte interviurile care i se iau, dar nu şi cronicile. "Fiecare cronică este doar pentru o reprezentaţie. Este o părere scrisă repede despre ceva la care eu am muncit atât de mult şi după o reprezentaţie ştiu cât de bună sau mai puţin bună am fost - am un critic interior", a afirmat Angela Gheorghiu.

Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1975, la Adjud, este deja un "superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cei mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu "Boema" de Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi a Operei de Stat din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.

Sâmbătă seara, Angela Gheorghiu a fost aplaudată şi aclamată, de peste 10.000 de spectatori, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, unde a susţinut un concert, alături de Vlad Miriţă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angela Gheorghiu: \"Orice aş face, oamenii se uită la mine, fără a şti de ce\".
 Vizualizări articol: 731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Angela Gheorghiu: \"Orice aş face, oamenii se uită la mine, fără a şti de ce\"3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei