Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 sep 2009 - Anul XIV, nr. 220 (4206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propunere

În Suceava va fi construită o centrală termică nouă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În municipiul Suceava ar urma să se construiască o centrală termică nouă, a anunţat, ieri, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu. El a precizat că în şedinţa de săptămâna viitoare a Consiliului Local Suceava va fi supus aprobării un proiect care prevede reactualizarea strategiei de participare la capitalul privat al societăţii de termoficare Termica SA.
„Aşa cum se ştie, noi am avut o strategie care nu a dat roade, respectiv ideea de a privatiza în totalitate Termica. Reactualizarea strategiei va consta în faptul că îi împuternicim pe cei de la Adunarea Generală a Acţionarilor a SC Termica SA, să putem construi o centrală dimensionată la necesităţile populaţiei în ceea ce priveşte energia termică”, a spus Lungu.
El a arătat că viitoarea centrală termică va trebui să producă minim 200.000 gigacalorii pe an, astfel încât să asigure necesarul de agent termic pentru întreg municipiul. Primarul Sucevei a precizat că în momentul de faţă nu s-a stabilit ce combustibil urmează a se folosi pentru nou centrală termică, însă municipalitatea ia în calcul şi utilizarea biomasei.
„Noi am mai avut discuţii pe această temă, şi la prima vedere este o variantă avantajoasă, numai că este o problemă de capacitate. Trebuie să fin siguri că printr-o centrală pe biomasă se pot asigura în municipiul Suceava minim 200.000 de gigacalorii pe an, mai ales în perioada de iarnă, de vârf. Este posibil să facem centrala pe biomasă şi pe gaz metan, sau altă sursă de combustibil, gen păcură”, a mai explicat Ion Lungu.
Edilul Sucevei a adăugat că este posibil ca, în cursul lunii octombrie a.c., o echipă de specialişti din cadrul primăriei şi ai SC Termica SA să se deplaseze în Austria, pentru a vedea o centrală termică pe biomasă.
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că, din punctul său de vedere, pentru o viitoare centrală termică ar trebui găsit cel mai ieftin şi sigur combustibil.
„Din acest motiv, trebuie să luăm în considerare şi biomasa. Iar în acest sens vom avea o întâlnire cu reprezentanţii unei firme din Austria, care construiesc centrale pe bază de biomasă, pentru a ne prezenta în detaliu o astfel de strategie”, a declarat Flutur.

 

Lungu dă asigurări că apa caldă va fi furnizată începând cu 15 octombrie 2009

Pe de altă parte, Ion Lungu a dat asigurări că începând cu data de 15 octombrie 2009 va fi reluată furnizarea apei calde în municipiul Suceava. El a spus că acest lucru se va întâmpla „în orice condiţii”, iar în funcţie de modul în care finalizează şi celelalte lucrări de termoficare, se va furniza şi căldură.
„Deşi este foarte greu, trebuie să ne ţinem de termenele stabilite şi sperăm ca, în cele din urmă, să reuşim să finalizăm lucrările de reabilitare a reţelelor secundare şi a punctelor termice”, a declarat Lungu.
El a adăugat că Agenţia Română de Conservare a Energiei a alocat recent suma de 1,5 milioane de lei (15 miliarde de lei vechi) pentru finanţarea lucrărilor de termoficare din Suceava. Lungu a arătat că această sumă, alături de cele 3,5 milioane de lei primite de la Guvernul României şi fondurile disponibile prin programul „Suceava – Utilităţi şi mediu”, asigură finanţarea investiţiilor în modernizarea reţelelor de termoficare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În Suceava va fi construită o centrală termică nouă.
 Vizualizări articol: 743 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 5 voturi
În Suceava va fi construită o centrală termică nouă2.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa traiti bine trimis de
(19 sep 2009, 12:52:14
Chelului ii trebuie neaparat o tichie de margaritar, cea de purpura nu-i ajunge.

Bataie de joc pe banii nostri si nu este prima incercare de acest fel. Va veni oare ziua cand primarul nostru va da socoteala de risipa asta de bani?

De ce nu se gandesc sa creeze noi locuri de munca, dar nu din alea pe la mall-uri, ceva cu productie, poate o implica si pe ministresa de la turism!

:)

Sa traiti bine!
2.   Mai sa fie, cum ne mai jucam cu termenii!? trimis de
(19 sep 2009, 14:03:54
Na, ca s-a dus si promisiunea ca de pe 1 octombrie vom avea apa calda! Mai sa fie, cum ne mai jucam cu termenii, cita neseriozitate (ca de obicei) c�ta logoree mirositoare.

Dupa cum se vede ce alene se lucreaza pe la ,,Curcubeu'', in G Enescu, nu vor fi gata la noul termen pe 15 oct. Dupa cum observati, se mai baga inca un termen, ca de, la prostime prinde... si-o sa vedeti ca vom sta iar frig asa ca si anul trecut. O propunere ar fi ca daca nu mai sunt muncitori si utilaje, sa se sisteze lucrarile pe data de 15 oct. si sa ne dea caldura... iar in primavara sa se reinceapa..

Pentru ca este simbata in G. Enescu nu se mai lucreaza acuma ....
3.   Tipic... trimis de
(19 sep 2009, 16:20:54
Articolul asta e un cliseu. As vrea sa citesc: "In Suceava, a fost construita si data spre folosinta o noua centrala termica". Ca si asa banii nostri se duc pe p**a.
4.   Constatare trimis de
(20 sep 2009, 10:41:05
Din moment ce ai deja o centrala care functioneaza, nu mai ai ce face cu banii nostri? Daca ai o masina ce functioneaza cu benzina trebuie musai sa cumperi una pe benzina sau GPL? Da, daca ai multi bani si nu ai in ce sa ii investesti, insa cred ca orasul Suceava nu este asa de bogat si nu mai are ce face cu banii pe care ii are (prezumtiv ii are)! Eu zic ca este chiar un oras sarac avand in vedere ca toate investitiile s-au facut pe datorie, pe imprumuturi de la banci. Locuri de munca sunt foarte putine, sunt multi someri si oameni saraci. Eu vreau sa intreb, cand pleaca din functie domnul primar, ne va spune in cati ani va plati Suceava datoriile facute in cele 2 mandate ale sale. Sigur ca este usor sa faci investitii cand orasul nu avea datorii. Ce va lasa el sucevenilor dupa ce pleaca? Doar datorii de platit pentru 20-30 de ani. Dar, domnule primar, vor mai fi necesare si alte investitii in acest oras dupa ce pleci matale la Bucuresti! Pamflet, intrebare?
4.1  RE: Constatare trimis de
(20 sep 2009, 13:26:18
Ce lasa el in urma?Un oras devenit comuna intre timp,si care nu a fost atat de distrus nici pe timpul navalirilor barbare,deci cum putem cataloga activitatea acestuia?Cel mai dureros lucru in cazul sau este ca nu i-a pasat o secunda de oameni.Daca observa cineva din greseala,elementul uman lipseste cu desavarsire din planurile arogantului:faptul ca a lasat fara apa calda atata timp un oras intreg,ca i-a blocat traficul complet fara un minim plan de asigurare a urgentelor dovedeste cat ii pasa acestui om de noi,daca si cand vom avea caldura macar iarna asta.Oricum trebuie sa se pregateasca de multumirile oamenilor in cazul in care continua bataia de joc actuala.Faptul ca nu a atins decat o jumatate de strada cu asfaltarea anul asta spune multe,dupa ce a promis 31 strazi acum nu e in stare nici de una intreaga.Centrala noua o poate (F)alimenta cu iarba elefantului din gropile Sucevei,ar putea creste si alge marine cand vin ploile sau cand vor susura tevile noi montate desavarsit!Succes

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei