Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 sep 2009 - Anul XIV, nr. 220 (4206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ameninţări

Colas şi SC CF Iaşi anunţă că opresc lucrările pe DN 17 dacă nu îşi primesc banii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grupul de firme Colas - SC CF Iaşi SA ar putea să oprească lucrările de modernizare a Drumului Naţional 17 pe porţiunea Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc în situaţia în care Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi nu va achita sumele restante la plată.
Anunţul a fost făcut ieri, la Consiliul Judeţean, de Victor Anton, reprezentantul firmei de consultanţă a proiectului, Louis Berger Group, acesta precizând că firmele Colas şi SC CF Iaşi au notificat deja Compania de Drumuri cu privire la întârzierile la plată. În momentul de faţă, cele două firme mai au de încasat aproximativ trei milioane de euro, iar Victor Anton a declarat că, dacă această sumă nu va fi plătită, există posibilitatea opririi lucrărilor pe tronsonul respectiv.
El a precizat că dacă pe porţiunea Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc există această problemă, grupul de firme Colas - SC CF Iaşi va finaliza până la sfârşitul acestui an lucrările pe tronsonul Suceava – Gura Humorului. De precizat că lucrările pe această porţiune vor putea fi recepţionate aproape în totalitate, în condiţiile în care mai trebuie să întocmească un nou proiect pentru modernizarea unui tronson de drum din comuna Ilişeşti, într-o zonă cu alunecări de teren.
Pe de altă parte, şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a precizat că adevărul în această problemă este „undeva la mijloc”. În urma unei întâlniri care a avut loc la Consiliul Judeţean Suceava între administraţia judeţeană şi constructorii de pe DN 17, Flutur a precizat că este posibil ca plăţile restanţelor să se facă începând de pe 1 octombrie 2009.
„Din câte ştiu, în această primăvară s-au plătit unele sume. Este problema Companiei de Drumuri, dar din câte ştiu, după 1 octombrie 2009 vor mai plăti nişte bani. Însă trebuie spus că şi constructorii au nişte obligaţii, să finalizeze nişte porţiuni de drum pentru a putea să se facă plăţile. Adevărul este undeva la mijloc. Şi Compania de Drumuri va trebui să se grăbească în octombrie să facă nişte plăţi, dar şi constructorii trebuie să termine nişte tronsoane de drumuri”, a precizat Flutur.

 

Pe Mestecăniş se va turna stratul de uzură

Pe de altă parte, tot în urma discuţiilor de ieri de la Consiliul Judeţean, reprezentanţii firmei greceşti Mochlos au anunţat că în perioada imediat următoare vor turna stratul de uzură pe porţiunea din DN 17 de pe pasul Mestecăniş. La rândul lor, reprezentanţii acestei firme au reclamat faptul că aceste lucrări, precum şi cele de marcare a drumului sunt realizate din fonduri proprii, având în vedere restanţele la plată ale Companiei de Drumuri.
Flutur a precizat că şi în cazul SC Mochlos SA, problema plăţilor s-ar putea rezolva după data de 1 octombrie a.c., însă a solicitat firmei să urgenteze lucrările de asfaltare, având în vedere numărul mare de accidente care s-au înregistrat în ultima perioadă pe pasul Mestecăniş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colas şi SC CF Iaşi anunţă că opresc lucrările pe DN 17 dacă nu îşi primesc banii.
 Vizualizări articol: 1984 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Colas şi SC CF Iaşi anunţă că opresc lucrările pe DN 17 dacă nu îşi primesc banii3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mda trimis de
(19 sep 2009, 16:22:29
Adevarul e urmatorul: Esti un mincinos viclean cu doua fete si cu buze reci

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei