Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 sep 2009 - Anul XIV, nr. 220 (4206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu, întrebat de priorităţi, în cazul candidaturii: Reforma statului, revizuirea Constituţiei

Duminică, 20 Septembrie 2009 (17:30:17)

Preşedintele Traian Băsescu a spus, într-o emisiune difuzată duminică de RRA, răspunzând la întrebarea care sunt priorităţile în condiţiile în care va candida pentru un nou mandat, că acestea sunt reformarea statului, revizuirea Constituţiei, declanşarea unei politici de promovare a României.

Şeful statului a fost întrebat, în emisiunea de la postul public de radio: "În condiţiile în care veţi candida - şi sunt convins că veţi candida - şi veţi câştiga, care sunt priorităţile acum, când cunoaşteti foarte bine nava, ca să zic aşa?".

Traian Băsescu a oferit un răspuns la această întrebare, însă nu a făcut, potrivit înregistrării difuzate de RRA, nicio referire la o eventuală decizie de a candida sau de a nu candida pentru un nou mandat.

"Marea prioritate este reforma statului, statul nu trebuie să mai fie o povară pentru cetăţenii ei. În momentul de faţă aducem bani din taxe şi impozite şi garantăm cu ei funcţionarea statului - 1,45 milioane bugetari, clar trebuie gasite soluţii aici", a spus el.

O altă prioritate menţionată de Băsescu este revizuirea Constituţiei.

"A doua, Constituţia. Eu am încercat, este clar că avem nevoie de o revizuire a Constitutiei. Opţiunea mea, având în vedere Tratatul de la Lisabona, care, să sperăm, intră în vigoare anul acesta, ar fi pentru un Parlament unicameral, pentru că o altă Cameră va fi la Bruxelles. Parlamentul de la Bruxelles va decide multe şi pentru noi şi atunci pentru ce să ai două Camere aici când Parlamentul naţional trebuie să colaboreze cu Parlamentul de la Bruxelles", a afirmat el.

În viziunea preşedintelui, o altă priortitate este declanşarea unei politici de promovare a României în interiorul Uniunii Europene.

"Nu cu clipuri de genul «românii sunt cei mai deştepţi»", dar, iată, avem întâmplarea de la turism, în care trei români formidabili, pe imagini extraordinare, apar la Eurosport, la CNN. Europenii ştiu foarte puţine despre noi şi au ajuns să ne caracterizeze după incidente care se întâmplă în Italia, în Spania, Marea Britanie sau Franţa. Trebuie să îi atragem să ne afle cultura, istoria, obiceiurile, bunătatea", a precizat Basescu.

"Dar aici avem o problemă, că trebuie să se termine şi cu generaţia asta, pe care eu o apreciez, generaţia tânără, dar sunt pe la unele televiziuni oameni iresponsabili. Şi eu cred că iresponsabilitatea nu are ce căuta a fi promovată în mediul public prin televiziuni, fie ele şi private. Aţi văzut cum vorbesc că le e scârbă de România, că ar vrea să plece...", a spus seful statului.

El a subliniat că românii au nevoie să fie respectaţi de toţi şi s-a întrebat dacă se respectă românii la ei acasă.

"Uitaţi-vă cum se vorbeşte despre stat, uitaţi-vă că sunt ticăloşi care şi-au permis să-l acuze de terorism pe şeful statului, numai pentru că primesc doi bani de afară sau dinăuntru. Uitaţi-vă că vedeţi aproape în fiecare seară pe la talk-show-uri: «Mi-e scarbă de România, de stat, de insituţii». Ce pot să înţeleg eu de la un ziarist care merge atât de departe încât să-şi denigreze propria ţară şi propriul stat? Înţeleg în primul rând că nu-şi cunoaşte ţara, nu-i cunoaşte cultura, tradiţiile, obiceiurile, nu-i iubeşte pe romani", a adăugat el.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la TVR1, că unul dintre motivele deplasărilor mai frecvente prin ţară din ultima perioadă este acela de a-şi da seama dacă mai poate candida încă o dată la funcţia de şef al statului, el susţinând că nu a luat încă o hotărâre.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, întrebat de priorităţi, în cazul candidaturii: Reforma statului, revizuirea Constituţiei.
 Vizualizări articol: 479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu, întrebat de priorităţi, în cazul candidaturii: Reforma statului, revizuirea Constituţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei