Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 sep 2009 - Anul XIV, nr. 220 (4206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


La IŞJ Suceava s-a aflat că a început anul şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ce face un inspector şcolar general adjunct când nu are treabă pe la Inspectorat? Face o conferinţă de presă. Cheamă ziariştii, se aşază în capul mesei, se lasă fotografiat, filmat şi chiar întrebat, doar, doar o apărea a doua zi prin ziare sau seara la tv. Şi asta chiar dacă nu are nimic de spus.
Prin această experienţă de viaţă a trecut şi inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Suceava Vasile Monacu. Scăpat de grijile (de toate felurile) organizării bacalaureatului, domnul Monacu a convocat presa suceveană, marţi, 16 septembrie, în a doua zi de şcoală.
Evident, ne aşteptam ca domul Monacu să vorbească despre gravele probleme cu care se confruntă învăţământul sucevean. Despre faptul că există şcoli care funcţionează în condiţii total improprii, ba deasupra unei crâşme, ba în bucătăria sau sala de nunţi a unui cămin cultural. Ne aşteptam ca domnul Monacu să ne spună ce se poate face cu şcolile care au WC- ul în fundul curţii, care nu au apă curentă, şcoli în care nu se respectă nici cele mai elementare norme de igienă. Ne aşteptam ca domnul Monacu să ne spună ce demersuri a făcut Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava pentru ca elevii din mediul rural să nu înveţe de pe cărţi din care cad paginile, de pe cărţi cu coperte scorojite şi îmbătrânite de vreme.
Ţi-ai găsit! Domnul Monacu a convocat conferinţa de presă pentru că se plictisea şi nu pentru că ar fi avut ceva important de spus. Pentru că altfel nu se explică faptul că, în a doua zi de şcoală, domnul Monacu a făcut un apel extrem de important către părinţi, atenţionându-i să aibă grijă unde îşi dau copiii la grădiniţă. După ce a explicat că a devenit o modă să se deschidă cât mai multe grădiniţe particulare, domnul Monacu a spus că „Părinţii trebuie să se intereseze dacă aceste unităţi şcolare au acreditare sau autorizaţie de funcţionare”, cu atât mai mult cu cât, în conformitate cu legislaţia în vigoare, învăţământul preşcolar - grupa pregătitoare - va fi considerat obligatoriu, „de aceea contează unde ne dăm copiii la grădiniţă”.
Ţi se umezesc ochii, iar pielea ţi se furnică de emoţia care te încearcă atunci când vezi grija părintească a domnului Mocanu faţă de copiii de grădiniţă, viitorul acestei ţări. Şi zău că-ţi vine să-i sari de gât şi să-i mulţumeşti pentru grijile pe care şi le face şi preţioasele indicaţii pe care le dă.
Asta, dacă nu cumva te-ai prins că domnul Monacu ori nu ştie pe ce lume trăieşte, ori îi ia la mişto pe părinţi. La ora la care domnul Monacu îşi omora timpul împreună cu ziariştii, anul preşcolar începuse de două zile. La acea oră, nici un părinte nu-şi mai punea problema să aleagă o grădiniţă. Ei o aleseseră deja, după multă alergătură şi stres. Iar cei care nu au mai prins locuri la grădiniţele de stat au mers la cele private unde, şi aici, locurile sunt limitate.
Astfel de sfaturi ar fi fost binevenite din partea domnului Monacu în urmă cu două, trei luni sau chiar mai mult. Atunci când părinţii căutau locuri la grădiniţe. Nu după ce şi-au înscris copilul, iar acesta a început deja anul. Dar, cine ştie, poate domnul Monacu a aflat de abia pe 16 septembrie că a început sau trebuie să înceapă un nou an şcolar?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La IŞJ Suceava s-a aflat că a început anul şcolar.
 Vizualizări articol: 2234 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 10 voturi
La IŞJ Suceava s-a aflat că a început anul şcolar4.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Monacu din ce partid ma este? trimis de
(19 sep 2009, 12:52:26
Parca Monacu era inainte la PNL, acum la ce partid o mai fi? Sigur la PDL nu este, ca nu-si permitea paznicul PDL-ului sa loveasta in subalternii stapanului , baronul de "Botosana".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei