Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 sep 2009 - Anul XIV, nr. 220 (4206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Nu dau fata

Scandal, ameninţări cu ştreangul şi poliţie, ingredientele unei poveşti de dragoste în ţigănie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri de etnie romă din Plaiu - Vicovu de Sus sunt protagonişti ai unei poveşti de dragoste care ar putea reprezenta punct de plecare pentru producătorii de telenovele. O poveste de dragoste siropoasă care, după scenariul celor din urmă, s-ar termina cu siguranţă cu final fericit.
În viaţa reală, însă, finalul fericit al poveştii lor este încă departe.

 

Întortocheata poveste de dragoste a început acum mai bine de un an de zile. Lilianei Maria Beghean, care atunci avea 14 ani, i s-au aprins călcâiele după junele unei familii vecine, Marius Gheorghe Marcu, de 20 de ani. Cum nici atunci părinţii fetei nu au fost de acord cu relaţia, cei doi au fugit de acasă, părinţii fetei anunţând poliţia că fata le-a fost răpită. Minora a fost găsită şi adusă la domiciliu, iar iubitul acesteia s-a ales cu dosar penal, pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră sub vârsta de 15 ani.
Ţinută în scurt de părinţi, tânăra nu a mai putut „evada” până acum câteva zile, când a dispărut din nou cu cel pe care-l iubeşte. Părinţii au sesizat poliţia, fata fiind dată din nou în urmărire.
Deşi acum are 15 ani, iar iubitul ei nu mai răspunde penal în faţa legii pentru că întreţine relaţii sexuale cu ea, poliţiştii au obligaţia de a o aduce pe fată la domiciliu, aceasta fiind minoră şi sub ocrotirea părinţilor.

 

„A dat declaraţie că nu mai pune mâna într-însa de fel până la majorat”

Ieri, am ajuns în Plaiu, pentru a vorbi cu cele două familii. În cazul soţilor Rodica Beghean şi Ion Dănilă, ambii de etnie romă, era jale mare.
„Anul trecut, pe 15 august, a luat-o (n.r. Marius Gheorghe Marcu) şi şi-a bătut joc de ea. L-am dat la poliţie şi la procurori şi a dat declaraţie că nu mai pune mâna într-însa de fel până la majorat. Acum câteva zile fata a plecat până la privat şi nu s-a mai întors”, povesteşte mama Lilianei Beghean.
Atât ea, cât şi bărbatul ei recunosc cu jumătate de gură că fetei îi cam place de băiat şi este posibil să fi fugit de bunăvoie, însă nici aşa nu vor să audă de nunta lor.
„După ce a luat-o prima dată, a venit toată familia băiatului la noi, să o ceară, însă noi nu vrem să ne băgăm în familia lor”, se răstesc cei doi părinţi când sunt întrebaţi dacă nu văd totuşi o cale de împăcare, mai ales că cei doi tineri se iubesc, iar în comunitatea lor, nunta la vârste fragede nu este tocmai ceva neobişnuit.

 

Familia săracă refuză luxul oferit de familia bogată

Mama care aşteaptă ca poliţia să îi aducă fata acasă spune că cei doi iubiţi sunt verişori de gradul II, însă nu asta este marea problemă în ceea ce priveşte relaţia lor.
„Au spus că e gravidă şi a făcut avort, şi-au bătut joc de ea că e grasă, tatăl băiatului e de cinci ani în puşcărie, nu vrem să ne încurcăm cu ei”, îşi expun motivele refuzului cei doi părinţi.
Dacă, de obicei, în poveştile de acest gen părinţii mai bogaţi nu vor să audă de „ginerele calic”, în acest caz lucrurile stau pe dos.
Familia fetei are o situaţia financiară precară, locuind într-o casă sărăcăcioasă, în timp ce familia băiatului este prosperă.
„M-am rugat de dânsa (n.r. - mama fetei) de şapte-opt ori să lase fata, să facem nuntă, mi-e drag de copilă şi vrem să-i ajutăm să aibă o viaţă bună”, spune Ana Marcu, mama băiatului.

 

Iubitul sau ştreangul

Femeia se jură că minora a plecat de bunăvoie cu fiul ei şi spune că cei doi sunt nevoiţi să stea pe unde pot din cauza părinţilor fetei.
„Dacă nu o lasă cu el se spânzură, se anină de supărare, a spus clar fata”, ne explică femeia. Ca să fie mai convingătoare, îi dă un telefon fiului său, aflat într-o locaţie pe care nu vrea să o dezvăluie, şi o cere pe minoră la telefon.
Liliana Maria Beghean ne spune uşor amuzată, dar convingătoare, că a fugit de acasă pentru că părinţii nu o lasă nici măcar să stea de vorbă cu iubitul ei, iar ea nu poate trăi fără el. Cu o replică probabil deja rostită de multe ori, ne spune că preferă să-şi pună ştreangul de gât dacă nu este lăsată să trăiască cu Marius.

 

Undeva în vestul ţării, la rudele băiatului

Părinţii minorei nu par deloc însă dispuşi la negocieri, repetând că nu vor să audă de nuntă şi ar prefera să o dea pe fată la „Protecţia Copilului” după ce va fi recuperată de poliţie.
Până una alta, oamenii legii de la Poliţia oraşului Vicov au reuşit şi ei să dea, la telefon, de „răpitor” şi sunt aproape convinşi că acesta se afla cu iubita la nişte rude din Vestul ţării.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava precizează că Liliana Maria Beghean are 1,60-1,65 metri înălţime, greutatea de 40 de kilograme, păr şaten şi ochi căprui.
Ultima dată când a fost văzută de părinţi aceasta era îmbrăcată cu un hanorac de culoare verde cu picăţele, o pereche de blugi de culoare bej şi pantofi sport de culoare albă.
Persoanele care pot oferi detalii despre tânără sunt rugate să anunţe cel mai apropiat post de poliţie ori să apeleze numărul unic de urgenţe 112.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scandal, ameninţări cu ştreangul şi poliţie, ingredientele unei poveşti de dragoste în ţigănie .
 Vizualizări articol: 940 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 10 voturi
Scandal, ameninţări cu ştreangul şi poliţie, ingredientele unei poveşti de dragoste în ţigănie2.5510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :| trimis de
(19 sep 2009, 15:05:59
Nu s-a mai saturat nimeni de acapararea tuturor informatiilor din media de o anumita natie necivilizata, analfabeta si murdara? Chiar intereseaza pe cineva de la ce varsta, unde, cand si de ce si-o trag puradeii?
2.   Altceva trimis de
(19 sep 2009, 16:15:50
M-am saturat de tigani borati pana peste cap. Stiri interesante nu aveti?
3.   Pt tEMIDA trimis de
(19 sep 2009, 16:29:25
esti scuzata, esti total pe dinafara si prostia ta nu intereseaza pe nimeni. daca tot veni vorba, hai sictir...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei