Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 aug 2009 - Anul XIV, nr. 185 (4171)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pogea: Unele administraţii locale lucrează cu 11 persoane, iar altele cu 32, pentru acelaşi serviciu

Luni, 10 August 2009 (16:29:23)

Personalul care deserveşte serviciile publice în administraţiile locale cu un număr echivalent de locuitori trebuie să fie acelaşi, astfel încât salariile plătite personalului excedentar dintr-o primărie să nu mai fie suportate din resurse cuvenite altora, a declarat, luni, ministrul Finanţelor.

"Interesul Ministerului Finanţelor Publice şi al Guvernului este ca, împreună cu dumneavoastră, să accelerăm procesul de descentralizare, să facem unul transparent, să vă asigurăm resursele necesare. Dar în acelaşi timp trebuie să stabilim foarte exact, pentru că sunt unităţi ale administraţiei publice care lucrează pe acelaşi număr de servicii cu 11 oameni, şi sunt alţii care lucrează cu 32 şi vin şi iau bani de la altul", le-a spus ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, reprezentanţilor structurilor asociative ale administraţiei publice locale, convocaţi la Palatul Victoria de premierul Emil Boc.

Pogea a precizat că măsurile adoptate de Guvern nu sunt întotdeauna "cele adecvate", pentru că lipsesc tocmai "elemente şi criterii" foarte bine fundamentate, pe care doar reprezentanţii administraţiei publice locale le ştiu, ei având "expertiza" necesară referitoare la tipurile şi scopurile serviciilor publice locale.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, la întâlnirea cu reprezentanţii structurilor asociative locale, că standardele de cost privind administraţia publică vor fi incluse în legea bugetului de stat pe 2010, iar un grup de lucru va elabora, într-un interval de cinci zile, aceste standarde.

La propunerea preşedintelui Asociaţiei Consiliilor Judeţene, Liviu Dragnea, Guvernul şi autorităţile locale vor lucra cinci zile continuu pentru stabilirea standardelor de cost şi rezolvarea altor probleme care ţin de administraţia publică locală.

Emil Boc a subliniat, totodată, că alocarea resurselor necesare administraţiei locale trebuie să fie un principiu de bază respectat de către Guvern.

"Legea finanţelor publice locale trebuie să spună încă o dată, foarte clar, că nicio sarcină nu va pleca de la Guvern spre teritoriu fără resursa financiară aferentă", a afirmat premierul.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că în cadrul şedinţei coaliţiei s-a decis instituţionalizarea standardului de cost ca element obiectiv pentru a decide orice restructurare a aparatului de stat, cadrul adoptării acestuia urmând a fi stabilit în întâlnirea cu reprezentanţii administraţiei locale.

La întâlnirea cu reprezentanţii administraţiei locale participă, de asemenea, miniştrii Afacerilor Interne şi Finanţelor, precum şi preşedinţii comisiilor de afaceri interne din Parlament.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pogea: Unele administraţii locale lucrează cu 11 persoane, iar altele cu 32, pentru acelaşi serviciu.
 Vizualizări articol: 370 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pogea: Unele administraţii locale lucrează cu 11 persoane, iar altele cu 32, pentru acelaşi serviciu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei