Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 aug 2009 - Anul XIV, nr. 185 (4171)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE a trimis Ucrainei observaţii şi întrebări privind Bîstroe cerând modificarea studiului de impact

Luni, 10 August 2009 (15:18:54)

MAE aşteaptă răspunsul Ucrainei la o serie de observaţii şi întrebări cu privire la faza a II-a a proiectului Bîstroe transmise Ucrainei la 3 august, Bucureştiul cerând de asemenea Kievului, la acea dată, modificarea studiului de impact pentru a se ţine cont de aceste observaţii.

"În momentul de faţă, consultări româno-ucrainiene la nivel de experţi sunt în curs de desfăşurare, fiind organizate în baza Convenţiei privind evaluarea impactului asupra mediului în context transfrontalier (Convenţia Espoo) având ca obiect studiul de impact transmis de partea ucraineană cu privire la faza a II-a a proiectului – respectiv ajungerea la adâncimi de 7,5 metri", precizează MAE într-un răspuns transmis în urma unei solicitări MEDIAFAX.

Potrivit MAE, o rundă de consultări referitoare la proiectul canalului de navigaţie a avut loc în perioada 15-16 iulie la Kiev, în cadrul acesteia experţii români arătând că documentaţia întocmită de partea ucraineană este incompletă şi nu se referă la toate aspectele legate de impactul canalului de navigaţie de mare adâncime asupra teritoriului României.

MAE precizează că din cauza caracterului complex al problemelor ridicate de delegaţia română şi deoarece experţii ucraineni nu au putut oferi clarificări complete în cadrul întâlnirii de la Kiev s-a convenit ca partea română să trimită, în scris, întrebări şi comentarii detaliate cu privire la impactul proiectului. Aceste întrebări şi comentarii au fost trimise părţii ucrainene la 3 august, România cerând cu aceeaşi ocazie Ucrainei să modifice studiul de impact pentru a se ţine cont de aceste observaţii.

Partea ucraineană urmează să răspundă în scris la întrebările transmise, precum şi la comentariile formulate de publicul din România în cadrul dezbaterii publice privind faza a doua a proiectului ucrainean, organizata la Tulcea, la 9 iunie, conchide MAE.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE a trimis Ucrainei observaţii şi întrebări privind Bîstroe cerând modificarea studiului de impact.
 Vizualizări articol: 317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAE a trimis Ucrainei observaţii şi întrebări privind Bîstroe cerând modificarea studiului de impact0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei