Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 aug 2009 - Anul XIV, nr. 185 (4171)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ultimatum

PD-L Suceava l-a mandatat pe Flutur să ceară trimiterea acasă a PSD, „dacă nu-şi vede de treabă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biroul Permanent Judeţean al PD-L Suceava, întrunit, ieri, la Vatra Dornei, s-a finalizat cu adoptarea unei rezoluţii care îl mandatează pe liderul filialei, Gheorghe Flutur, să solicite conducerii partidului analizarea oportunităţii „coabitării în continuare cu PSD”. Secretarul general al PD-L Suceava, deputatul Ioan Bălan, ne-a declarat că este vorba de un ultimatum adresat de democrat-liberalii suceveni colegilor de coaliţie. „În cadrul BPJ, l-am mandatat pe preşedintele Flutur să solicite ca în Biroul Permanent Naţional şi în coaliţie liderii PD-L să analizeze dacă mai este oportună continuarea coabitării cu PSD la guvernare pentru că pe de o parte PSD este cu noi la guvernare, iar pe de alta se transformă în lideri de sindicat care critică guvernarea şi miniştri cu portofolii importante din PSD nu fac nimic pentru Suceava”, a declarat Ioan Bălan. El s-a referit la ministrul Agriculturii, căruia îi reproşează greutăţile cu care se confruntă producătorii de lapte din judeţ din cauza faptului că marii procesatori refuză să le mai cumpere producţia, ministrul Mediului, care nu a alocat bani pentru îndiguiri în zonele cu risc crescut de inundaţii, ministrul Administraţiei şi Internelor, responsabil de alocarea de fonduri către administraţiile locale pentru refacerea după inundaţiile de anul trecut, şi ministrul Învăţământului, care nu a continuat finanţarea pentru obiectivele deschise în timpul guvernării trecute.

 

„Ne-am săturat de duplicitatea celor din PSD”

Ministrului Ecaterina Andronescu deputatul îi reproşează şi atitudinea faţă de prim-ministrul Emil Boc, pe care o consideră neadecvată, dacă nu de-a dreptul sfidătoare. „Ministrul Învăţământului îşi permite să nu dea explicaţii premierului până nu se consultă cu preşedintele său, Mircea Geoană. Ne-am săturat de lamentările ei şi de <greaua moştenire> lăsată de PNL. Îi cerem să-şi amintească faptul că Guvernul PNL a fost acolo pentru că şi doamna ministru l-a sprijinit. Ne-am săturat de duplicitatea celor din PSD, care la şedinţele coaliţiei sunt cu noi şi imediat după şedinţe sunt împotrivă. PD-L Suceava se consideră îndreptăţit, având în vedere rezultatele noastre în judeţul Suceava, să-i ceară preşedintelui Flutur o poziţie fermă în coaliţie, în sensul că, dacă tot noi facem singuri totul şi decontăm şi ce-i bun şi ce-i rău, măcar s-o facem până la capăt”, a declarat Bălan.
De asemenea, PD-L Suceava i-a mai cerut preşedintelui Flutur să-i transmită prim-ministrului Emil Boc ca în cazul în care miniştri din cabinetul său „fac paşi în lateral” faţă de ceea ce se stabileşte în Guvern, „să-i trimită acasă, chiar fără să-l mai consulte pe Mircea Geoană”.

 

„Dacă de azi înainte nu-şi văd de treabă, pleacă acasă”

Secretarul general a preluat o parabolă a prim-vicepreşedintelui PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, legată de „căsătoria” dintre PSD şi PD-L şi a spus că această uniune se poate desface uşor, de vreme ce „noaptea nunţii nu s-a consumat, iar nevasta e mereu plecată de acasă”. „Dacă de azi înainte nu-şi văd de treabă, pleacă acasă. Acesta este mesajul nostru”, a precizat Ioan Bălan.
Democrat-liberalul a mai afirmat că şi la Suceava PSD se comportă de parcă nu ar fi într-o alianţă şi a reproşat şefilor de instituţii cu atribuţii de control că „nu văd decât portocaliu în faţa ochilor” şi asaltează cu verificări proprietarii de firme care sunt membri PD-L.
Conform deputatului, rezoluţia adoptată ieri la Vatra Dornei este susţinută şi de organizaţiile PD-L din judeţele Botoşani şi Neamţ.
Contactat după întrunire, Gheorghe Flutur, care este şi vicepreşedinte la nivel naţional şi membru în consiliul de conducere a coaliţiei PD-L - PSD, a avut o declaraţie mai nuanţată, spunând că nu este vorba de o solicitare expresă de scoatere de la guvernare a PSD, ci de un apel ferm de respectare a protocolului semnat între cele două partide. „Este o opinie generală la PD-L Suceava, să cerem ferm ca PSD să se comporte ca un partener, să respecte ceea ce am stabilit iniţial pentru rezolvarea problemelor urgente ale României. Să ne spună clar odată ce vor”, a spus Flutur, care a mai menţionat că, cel puţin la Suceava, PD-L a avut parte numai de critici din partea PSD.

• Mîrza nu-şi face griji

De cealaltă parte, preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, nu este deloc îngrijorat de ultimatumul dat de PD-L şi apreciază că este vorba doar de un exerciţiu de imagine al liderului PD-L Gheorghe Flutur. „Asta e pentru că nu poate veni cu realizări, ca să mai scrie presa despre el, şi pentru că are o durere care vine dinspre doamna Udrea, care a cheltuit sume importante şi pentru el, ca să ne amintim numai de cum s-a adus zăpada pentru sănii, la Humor. Rămânerea sau retragerea de la guvernare este o chestiune care se discută la nivelul conducerii celor două partide şi nu la nivelul preşedintelui unei organizaţii din Vatra Dornei”, a spus Mîrza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L Suceava l-a mandatat pe Flutur să ceară trimiterea acasă a PSD, „dacă nu-şi vede de treabă”.
 Vizualizări articol: 1075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
PD-L Suceava l-a mandatat pe Flutur să ceară trimiterea acasă a PSD, „dacă nu-şi vede de treabă”2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei