Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 aug 2009 - Anul XIV, nr. 185 (4171)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dragnea: Guvernul va aloca bani primăriilor la rectificarea bugetară de peste maxim două săptămâni

Luni, 10 August 2009 (17:39:52)

Preşedintele Asociaţiei Consiliilor Judeţene, Liviu Dragnea, a declarat, luni, după întâlnirea de la Palatul Victoria privind standardele de cost, că premierul Emil Boc a promis să aloce bani de salarii primăriilor fără resurse la rectificarea bugetară care va avea loc peste maxim două săptămâni.

"Am discutat şi despre rectificare de buget cu primul-ministru. Anul acesta, aşa cum avertizam din ianuarie, vor fi undeva în jurul a o mie de primării care nu vor avea bani să îşi asigure salariile până la sfârşitul anului. Primul-ministru a spus, împreună cu ministrul de Finanţe, că într-o săptămână sau maxim două vor opera o modificare care să ducă nişte bani către primăriile care nu îşi asigură cheltuielile cu salariile", a spus Liviu Dragnea.

Întrebat de MEDIAFAX dacă premierul şi ministrul de Finanţe au spus când va avea fi efectuată rectificarea bugetară, Dragnea a precizat că "în maxim două săptămâni".

Cu prilejul rectificării, Guvernul va mai aloca sume necesare lucrărilor de infrastructură pentru drumurile judeţene, a mai spus Liviu Dragnea.

La solicitarea MEDIAFAX, ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, a confirmat că rectificarea bugetară va avea loc în luna august, dar încă nu a fost stabilită data când aceasta va fi supusă aprobării Guvernului.

Premierul Emil Boc s-a întâlnit, luni, cu reprezentanţii structurilor asociative locale şi a spus că standardele de cost privind administraţia publică vor fi incluse în legea bugetului de stat pe 2010, iar un grup de lucru va elabora, într-un interval de cinci zile, aceste standarde.

"Am convenit ca toate discuţiile să fie finalizate în termen, astfel încât toate aceste lucruri bune legate de descentralizare, de standarde de cost să fie implementate în noua lege a bugetului de stat pe 2010. Colegii vor stabili un calendar accelerat, astfel încât toate aceste discuţii să fie terminate înainte de fundamentarea şi trimiterea la Parlament a bugetului pe 2010", a declarat premierul Boc.

La propunerea preşedintelui Asociaţiei Consiliilor Judeţene, Liviu Dragnea, Guvernul şi autorităţile locale vor lucra cinci zile continuu pentru stabilirea standardelor de cost şi rezolvarea altor probleme care ţin de administraţia publică locală.

Premierul declara, sâmbătă, la Ocnele Mari, că Guvernul va efectua cea de-a doua rectificare a bugetului de stat pe acest an în luna august, prilej cu care va aloca şi sumele restante pentru construcţia caselor locuitorilor care şi-au pierdut locuinţele în urma surpărilor salinei din localitate.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dragnea: Guvernul va aloca bani primăriilor la rectificarea bugetară de peste maxim două săptămâni.
 Vizualizări articol: 409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dragnea: Guvernul va aloca bani primăriilor la rectificarea bugetară de peste maxim două săptămâni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei