Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iul 2009 - Anul XIV, nr. 156 (4142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Incident între deputaţii din Comisia Ridzi şi un consilier personal al ministrului Tineretului

Marţi, 7 Iulie 2009 (19:07:16)

Deputaţii din Comisia Ridzi au avut, la audierile de marţi, o dispută legată de un consilier al ministrului Tineretului, prezent la şedinţă, care a pretins scuze de la cei din sală după ce Victor Socaciu (PSD) l-a făcut "obraznic" pe acesta, din cauza modului în care răspundea la întrebări.

George Păduraru, consilier al ministrului Ridzi "pe zona de Tineret", fost membru în Comisia de recepţie la nivel naţional din minister, a fost întrebat de deputatul PSD Robert Negoiţă, la începutul audierilor, ce studii are şi care este data la care a fost angajat. Păduraru s-a arătat deranjat, spunând că nu înţelege ce relevanţă au întrebările lui Negoiţă. Păduraru a spus, apoi, că nu acceptă să fie făcut "obraznic şi nesimţit", solicitând scuze din partea deputaţilor din Comsie înainte de a continua audierile. "Înainte de a răspunde la toate întrebările care urmează să vină, am rugămintea către doamna preşedintă să mi se prezinte scuze. Am venit aici în calitate de invitat, în momentul în care sunt făcut «obraznic şi nesimţit» vă spun cu sinceritate că mă ridic şi plec", a afirmat Păduraru.

Afirmaţia consilierului l-a determinat pe fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, să îi ceară preşedintelui Comisiei, deputatul PNL Alina Gorghiu, să îi citească acestuia Regulamentul Camerei, ameninţând cu consecinţele legii penale. "Doamna preşedinte, să-i atrageţi atenţia să se poarte cuvincios şi, dacă nu se supune deciziilor comisiei şi nu vine să ne spună tot ceea ce cunoaşte şi tot adevărul, va suporta consecinţele legii penale, pentru că deja m-am săturat de atâta obrăznicie", a exclamat Olteanu.

Deputatul PDL Gelu Vişan a spus că-l înţelege pe Olteanu, cunoscându-i stilul "pasional", dar a precizat că nu consideră că cineva ar fi fost "obraznic". "Nu ştiu, cred că vă lipseşte Cristi Boureanu, dumneavoastră domnule Bogdan Olteanu. Aţi folosit cuvântul obrăznicie. Vi se pare că a fost cineva obraznic faţă de dumneavoastră?", a zis Vişan.

Preşedintele Comisiei, Alina Gorghiu, a spus şi ea că Păduraru intervine prea mult pe textul întrebărilor puse de membrii comisiei. "Păduraru ne spunea nouă care întrebări sunt potrivite, sau care întrebări nu sunt potrivite (...) I-am spus domniei sale de două ori că dacă nu vrea să răspundă, are această posibilitate la dispoziţie, dacă nu, nu e cazul să facă aprecieri", a afirmat Gorghiu.

Păduraru a încercat să reia cuvântul, a solicitat din nou scuze din partea celor care l-au jignit şi s-a ridicat de la masă, aşezându-se undeva în spatele sălii de şedinţă. Acest lucru l-a indignat pe Bogdan Olteanu, care a solicitat evacuarea din sală a consilierului.

În replică, deputatul PDL Gelu Vişan a catalogat reacţia lui Olteanu ca fiind "uzuală" în vremea în care liberalul era preşedinte al Camerei Deputaţilor. Vişan a afirmat că Olteanu are "porniri de inchizitor". "Domnule Olteanu, aveţi porniri de astea de inchizitor. Înţeleg că dumneavoastră, când aţi condus Camera, aţi făcut mulţi oameni obraznici, aşa că nu-i niciun fel de problemă", a mai spus Vişan.

La rândul său, Bogdan Olteanu a spus că "ridicarea de la masă în timpul unei acţiuni de audieri este inadmisibilă" şi a propus Comisiei să scrie ministrului pe această temă şi să ceară "acţiuni disciplinare împotriva acestei persoane".

Deputatul PSD Robert Negoiţă a menţionat, indignat, că deputaţii n-au venit în Comisie să fie sfidaţi de "un tinerel proaspăt absolvent de nu ştiu ce facultate, care se angajează şi mănâncă nişte bani publici". "Propun să-l chemăm din nou la Comisie, poate doarme mai bine, poate are o discuţie cu părinţii legat de cei şapte ani de acasă, şi poate discutăm altfel", a spus Negoiţă.

Deputatul Aura Vasile a remarcat că, prin intervenţiile lor, deputaţii PDL "interpretează în toate felurile lucrurile pentru a se tergiversa lucrările". "Rămâne la aprecierea consilierului ministrului dacă pleacă sau nu din sală. Ca şi consilier al MTS, trebuia să aibă şi răbdare şi aplecare", a mai spus Vasile.

Deputatul PSD Victor Socaciu a recunoscut că el l-a făcut orbraznic pe consilierul ministrului Ridzi şi a apreciat că acesta a făcut o mare gafă ridicându-se de la masă. "Sunt dintre cei care erau la masă când s-a produs acest caz de indisciplină(…) După alte răspunsuri care nu erau corecte pentru claitatea de audiat, cred că era mai corect să fie mai reverenţios faţă de Comisie. Am spus privat că e cam obraznic băiatul, a auzit şi apoi a cerut să i se ceară scuze. Asta a fost toată povestea şi consider că este o gafă mare să te ridici de la masa acestei anchete, chestiune care trebuie amendată disciplinar, pentru că e o sfidare faţă de o Comisie parlamentară", a spus Socaciu.

Conflictul dintre deputaţi şi consilierul personal al ministrului Monica Iacob Ridzi s-a stins odată cu audierea vicepreşedintelui CNA Ioan Onisei. Deputaţii nu au luat nicio decizie în privinţa lui George Păduraru, care continuat să asiste la audierile parlamentare din sală. După audieera lui Onisei, deputatul PDL Gelu Vişan i-a cerut lui Păduraru să vină să-şi ceară scuze faţă de Comisie, iar consilierul s-a aşezat din nou la masa audierilor.

Aura Vasile nu a fost însă de acord cu continuarea audierii lui Păduraru, menţionând însă că se va lua o decizie la finalul lucrărilor. "Nu v-a chemat nimeni la masă", i-a spus Vasile consilierului ministrului Ridzi. Ea i-a cerut consilierului să plece de la masă până când va fi chemat la audieri.

Preşedintele Comisiei a menţionat că se va lua o decizie în cazul Păduraru mai târziu şi l-a rugat pe acesta să mai stea în sală.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incident între deputaţii din Comisia Ridzi şi un consilier personal al ministrului Tineretului.
 Vizualizări articol: 629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Incident între deputaţii din Comisia Ridzi şi un consilier personal al ministrului Tineretului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei