Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iul 2009 - Anul XIV, nr. 156 (4142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Hilar

Unul dintre poliţiştii din Stulpicani vrea în libertate pentru a merge la nunta copilului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţii de poliţie de la Stulpicani arestaţi vineri pentru mai multe infracţiuni, printre care şi corupţie, au fost aduşi ieri din nou la instanţă. De această dată pentru ca judecătorii de la Curtea de Apel Suceava să se pronunţe asupra recursurilor declarate de poliţişti, privind cererile de punere în libertate.

 

Recursurile declarate de agenţii de poliţie Toader Olari şi Daniel Jitari au început în jurul orei 11.00. Prima dată a fost discutată cererea lui Toader Olari. Acesta a refuzat să facă vreo declaraţie în faţa completului de judecată şi l-a lăsat doar pe avocatul ales, Paul Vargan, să-i susţină cauza. Acesta a menţionat că nu există nici un pericol social concret pentru ca Olari să fie cercetat în continuare în stare de libertate. În plus, avocatul poliţistului a invocat şi gravele probleme medicale pe care clientul său le-ar avea, şi anume “lipsa de material osos”. Paul Vargan a spus că nu a putut ataşa documente din care să justifice afecţiunile medicale invocate pentru că la mijloc a fost weekendul. În final, avocatul agentului Toader Olari a ridicat şi o problemă sentimentală pentru a-i convinge pe judecători să accepte recursul. “Pe 22 august este programată nunta unuia dintre copii. Aşa că cerem admiterea recursului şi revocarea măsurii arestării preventive”, a spus avocatul Vargan.
Motivele ridicate de apărător în favoarea clientului său nu au fost acceptate de completul de judecată, care a decis să respingă recursul, astfel încât agentul Toader Olari rămâne în arest.

 

Recursul agentului Daniel Jitari se judecă astăzi

Şedinţa în cazul celui de-al doilea agent de poliţie din Stulpicani arestat la sfârşitul săptămânii trecute a fost extreme de scurtă. Petru Călin, avocatul angajat de poliţist, a cerut instanţei un termen de 24 de ore pentru a putea pregăti apărarea. Motivul: a fost angajat doar cu o oră înainte de şedinţă. Cum procurorul de şedinţă nu a avut nimic de obiectat, judecătorii Curţii de Apel au acceptat cererea, iar recursul se va judeca astăzi dimineaţă.
Olari şi Jitari sunt acuzaţi de fapte extrem de grave. Potrivit procurorilor care anchetează cazul, Daniel Jitari a cerut şi primit diferite sume de bani de la mai mulţi indivizi, pentru a-i favoriza în derularea unor anchete penale. Cei doi sunt acuzaţi, de asemenea că, în schimbul a câte 600 de lei fiecare, au acceptat să efectueze demersuri pentru recuperarea unor datorii pe care o persoană din Stulpicani le avea faţă de un consătean.
De asemenea, agenţii au furat din sediul postului de poliţie la care lucrau mai multe înscrisuri şi chiar dosare penale, făcându-i scăpaţi pe mai mulţi indivizi. Documentele furate au fost găsite, ulterior, în
urma percheziţiilor, la domiciliile celor doi poliţişti.
Mai mult, Jitari i-a prevenit în repetate rânduri pe anumiţi gaterişti şi patroni de societăţi din zonă cu ocazia unor controale anunţate ale autorităţilor silvice, poliţiei sau jandarmeriei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unul dintre poliţiştii din Stulpicani vrea în libertate pentru a merge la nunta copilului.
 Vizualizări articol: 2673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Unul dintre poliţiştii din Stulpicani vrea în libertate pentru a merge la nunta copilului2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei