Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iul 2009 - Anul XIV, nr. 156 (4142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Frattini: România nu ar trebui sancţionată pe Justiţie, MCV nu ar trebui să aibă un rol negativ

Marţi, 7 Iulie 2009 (19:06:23)

Ministrul italian de Externe Franco Frattini a declarat, marţi, că România şi Bulgaria nu ar trebui sancţionate pe Justiţie, adăugând că, în cazul în care Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) se va transforma într-un mecanism "de arătat cu degetul", atunci ar fi mai bine să înceteze.

"Sincer vorbind, nu cred că România şi Bulgaria ar trebui să fie sancţionate. Mecanismul de Cooperare şi Verificare are ca scop să ajute şi să încurajeze, nu să sancţioneze sau să monitorizeze sau să supervizeze. România e un membru cu drepturi depline al UE şi trebuie să avem un tratament corect, clar şi transparent", a spus Frattini, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor români referitoare la Mecanismul de Cooperare şi Verificare impus României şi Bulgariei în domeniul Justiţiei.

El a adăugat că nu cunoaşte în detaliu dosarele aflate la Comisia Europeană, dar a spus că "Italia va ajuta România oricum, pentru că nu este corect să ameninţi, să sancţionezi, să arăţi cu degetul mai ales într-un moment în care statele UE au nevoie de ajutor".

"Dacă Mecanismul de Cooperare şi Verificare este interpretat în mod corect, ca un mecanism pentru ajutarea României în procesul de reformă, este bine. Altfel, el va fi transformat într-un mecanism de arătat cu degetul şi atunci cel mai bine ar fi să fie oprit", a mai spus Frattini.

Ministrul italian de Externe a făcut aceste declaraţii după ce a participat la un forum româno-italian desfăşurat la Bucureşti.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Frattini: România nu ar trebui sancţionată pe Justiţie, MCV nu ar trebui să aibă un rol negativ .
 Vizualizări articol: 612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Frattini: România nu ar trebui sancţionată pe Justiţie, MCV nu ar trebui să aibă un rol negativ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei