Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iul 2009 - Anul XIV, nr. 156 (4142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL cere "avizul Parlamentului pentru urmărirea penală a lui Tăriceanu în cazul Sterling"

Marţi, 7 Iulie 2009 (13:25:59)

PDL va cere acordul Parlamentului pentru începerea urmăririi penale a fostului premier liberal Călin Popescu Tăriceanu în cazul Sterling, a anunţat, marţi, deputatul democrat-liberal Sever Voinescu, precizând că subiectul va fi discutat în Biroul Permanent al Camerei.

Voinescu a spus că în şedinţa de marţi a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor vor fi abordate două subiecte: Comisia Ridzi şi o solicitare din partea PDL privind avizarea începerii urmăririi penale a deputatului Călin Popescu Tăriceanu, fost premier, în cazul Sterling.

În solicitarea PDL adresată Biroului Permanent al Camerei şi semnată de liderul grupului parlamentar Mircea Toader, democrat liberalii solicită începerea urmării penale împotriva deputatului Călin Popescu Tăriceanu, făcând menţiune la cazul Sterling. "Este surprinzător cum statul român a concesionat operaţiunile petroliere unei companii fără niciun angajat, mai mult decât atât, Guvernul nu a solicitat introducerea în acest acord a Romgaz SA, această introducere în contract fiind obligatorie. Negocierea acordului s-a realizat în mod defectuos şi cu rea credinţă, neexistând vreun mandat în acest sens, prejudiciile cauzate statului român fiind de ordinul sutelor de milioane de euro", se arată în cererea PDL.

Totodată, liderul democrat-liberal Mircea Toader a arătat că "Ministerul Afacerilor Externe a solicitat în scris ca în perioada soluţionării diferendului de către Curtea Internaţională de la Haga să nu se negocieze niciun acord". "Călin Popescu Tăriceanu a fost cel care a gestionat întreaga operaţiune comercială, motivarea acestuia nefiind de natură să vizeze o situaţie extraordinară sau de interes public. În calitate de prim-ministru al guvernului de la acea perioadă, avea obligaţia, în exerciţiul atribuţiilor, sale să gestioneze în mod corespunzător activitatea tuturor agenţiilor din subordine, precum şi interesele contractuale ale României", a precizat Toader în solicitarea PDL.

El a mai menţionat că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu nu şi-a îndeplinit obligaţiile constituţionale pe care le avea în calitate de prim-ministru al României "avizând o tulburare însemnată a bunului mers a statului român, fapta aceasta fiind de natură să submineze economia naţională prin concesionarea în condiţii de ilegalitate a zăcămintelor de gaz şi ţiţei descoperite în perimetrele concesionate".

"Ca o sinteză a celor prezentate, rezultă neîndoielnice fapte că Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu, în cunoştinţă de cauză, în calitate de prim-ministru al României, deşi avea informaţiile necesare protejării statului român, nu numai că nu a stopat toate operaţiunile contractuale, ba, mai mult, a favorizat încheierea acordului petrolier în detrimentul statului român cu vătămări clare în privinţa intereselor economice", se arată în sesizare.


În 18 februarie, Tăriceanu anunţa că i-a acţionat în judecată pe premierul Emil Boc şi pe social-democratul Iulian Iancu, pentru afirmaţiile lansate în cazul Sterling, cerând daune în valoare de 100.000 de lei fiecăruia. Tăriceanu îl acuza pe Emil Boc, în acţiunea de chemare în judecată, că ar fi minţit şi că ar fi dat dovadă de rea-credinţă în declaraţiile sale referitoare la hotărârea de Guvern privind concesiunea către Sterling Resources.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL cere \"avizul Parlamentului pentru urmărirea penală a lui Tăriceanu în cazul Sterling\".
 Vizualizări articol: 543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
PDL cere \"avizul Parlamentului pentru urmărirea penală a lui Tăriceanu în cazul Sterling\"1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei