Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iul 2009 - Anul XIV, nr. 156 (4142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Performanţă

Bacalaureat cu 10 pe linie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cinci absolvenţi de liceu din judeţul Suceava au reuşit performanţa de a trece examenul de bacalaureat doar cu note de 10 pe linie. Nici o sutime în minus, la nici o probă de examen. Toate lucrările redactate de cei cinci absolvenţi au fost perfecte, iar media finală a fost cea mai mare posibilă.
Bacalaureatul cu zece pe linie a fost luat de cinci fete, patru dintre ele absolvente ale Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Suceava, iar cea de-a cincea, absolventă a Colegiului Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc.

 

Patru absolvente ale Colegiului Naţional „Petru Rareş”

Sînziana Elena Bîrsanu este prima în lista candidaţilor la bacalaureat din judeţul Suceava (lista a fost întocmită în ordinea mediilor, iar în cazul candidaţilor aflaţi la egalitate ierarhizarea lor s-a făcut în ordine alfabetică) care are media 10 la bacalaureat. Sînziana a absolvit liceul în acest an, la clasa de Filologie a Colegiului Naţional „Petru Rareş”. Sînziana a susţinut bacalaureatul la limba şi literatura română, limba spaniolă, istorie, limba engleză şi economie, probe pe care le-a trecut cu notă maximă.
„Media 10 nu a fost chiar o surpriză pentru mine, ţinând cont că patru ani am învăţat, însă, sincer vorbind, nu mă aşteptam chiar la 10 curat, la toate probele”, a spus Sînziana. A terminat bacalaureatul, însă nu şi examenele, pentru că pe Sînziana o aşteaptă admiterea la facultate. Vrea să dea la două facultăţi, la Drept şi la Limbi străine, la Universitatea Bucureşti.
Theodora Amalia Chirilă este o altă absolventă a Colegiului Naţional „Petru Rareş” care a promovat examenul de bacalaureat cu media 10. Theodora a absolvit secţia Matematică-Informatică şi a dat bacalaureatul la limba română, limba engleză, matematică, chimie şi geografie. Theodora a terminat clasa a XII-a cu media 9,90 şi spune că pentru bacalaureat a început să se pregătească încă de la debutul anului terminal de liceu.
„În general nu a fost greu, probele orale au fost stresante pentru mine, însă consider că bacalaureatul este un examen care se poate trece cu note mari dacă te pregăteşti”, a spus Theodora. Bacalaureatul a fost primul examen important din viaţa sa, examen pe care l-a tratat cu seriozitate. Pe Theodora o aşteaptă vara aceasta alte examene. Vrea să dea la Academia de Studii Economice din Bucureşti, unde media la bacalaureat contează doar într-o mică proporţie.
Alice Christine Cojghiceanu a promovat bacalaureatul cu note maxime la toate probele. Alice a absolvit Colegiul Naţional „Petru Rareş”, secţia Filologie, şi a susţinut examenul la limba şi literatura română, limba engleză, istorie, spaniolă şi geografie.
„Bacalaureatul a fost accesibil tuturor, a avut un nivel de dificultate mediu, iar subiectele mi-au permis să mă exprim”, a declarat Alice. Deşi la începutul examenului nu a crezut că o să-l termine cu 10 pe linie, Alice a fost tot mai convinsă că poate obţine acest rezultat după fiecare probă în parte, analizând modul în care a rezolvat subiectele. Alice vrea să devină farmacist şi se va înscrie la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa” din Iaşi.

 

Trei colege de clasă, cu 10 la bacalaureat

Cosmina Nicoleta Moroşan a absolvit Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc. Cosmina a trecut examenul de bacalaureat doar cu note de 10. A absolvit profilul Filologie, iar literatura rămâne marea ei dragoste. Cosmina intenţionează aşadar să urmeze Facultatea de Litere, specializarea Literatură comparată, la Bucureşti sau la Cluj. În ceea ce priveşte bacalaureatul, absolventa cu 10 pe linie a dat examene la limba română, limba engleză, geografie, literatură universală şi istorie. „Nu m-am aşteptat la note maxime, nu cred că cineva se poate aştepta la asta, însă am ştiut că voi lua note mari, pentru că patru ani de zile am învăţat, iar materiile la care am dat probele mi-au plăcut foarte mult”, a spus Cosmina.
Simina Rebeca Toderaş este de asemenea în lista performerilor la bacalaureat din judeţ. Simina a promovat examenul numai cu note de 10. Este fostă colegă de clasă cu Sînziana şi Alice. Ca şi celelalte colege ale sale, Simina nu s-a aşteptat numai la note de 10. „Am fost plăcut surprinsă, ştiam că voi lua note mari, dar 10 pe linie chiar m-a surprins”, a spus Simina.
Absolventa va susţine în scurt timp examen de admitere la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti. Mândră şi fericită că a trecut bacalaureatul cu 10, Simina spune însă că media nu o va ajuta la admiterea de la facultate, pentru că acolo trebuie să o ia de la capăt cu examenele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bacalaureat cu 10 pe linie.
 Vizualizări articol: 1347 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Bacalaureat cu 10 pe linie4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
( 7 iul 2009, 14:11:31
nu mai spun nimic, bv lor .... acum get a lifebig grin
2.   Frate trimis de
( 7 iul 2009, 16:59:36
ziar comunist ce esti, de ce stergi comenturile?

am dreptul la replica din moment aveti asta cu comentarii, daca nu scoateti sa nu se mai comenteze,

o sa fac o plangere la opc la urmatorul comentariu sters de dumneavoastra
2.1  RE: Frate trimis de
( 7 iul 2009, 17:16:19
Ma diliule, accesul la comentarii e un privilegiu, NU un drept. Daca vrei sa comentezi numaidecat, fa-ti blog sau site propriu.

Uite bre, toti mucosii s-au trezit acum ca e democratie.
2.2  RE: Frate trimis de
( 7 iul 2009, 17:58:53
-deci sa inteleg ca pentru a fi democrat trebuie sa fii mucos, sa inteleg ca a fi comunist e mai bine nu?

-anume zici ca cei care au murit acum 20 de ani la revolutie erau mucosi? ca vroiau democratie? dreptula la replica?

-orice ziar care se respecta lasa orice comentariu oricat de tampit ar fi(vad ca a meu ca prin minune a reaparut... mdastraight face )

revin la ce am spus si in primu comentariu , bravo fetelor pentru realizare
2.3  RE: Frate trimis de
( 7 iul 2009, 20:33:00
Nu-mi rastalmaci vorbele, muceo! Eu n-am spus nimic de revolutie, lovilutie, lovitura de stat, schimbare de regim sau ce-o fi fost intr-adevar in decembrie '89.

Ia uite aici ce scrie sub caseta de comentarii: Monitorul de Suceava isi rezerva dreptul de a publica mesajele dvs.

E democratie intr-adevar, dar o intelegi tu rau. Si de ar fi ziarul tau, cred ca la fel ai face, ai limita accesul la comentarii. Cum am zis mai sus, nu e un drept, e un PRIVILEGIU.
3.   Si revin trimis de
( 7 iul 2009, 17:02:15
cu, comentariul de mai devreme, 10 la bac? fie stai in casa 4 ani si nu iesi si inveti, fie dai bani .....

stiti aia cu suntem oameni si toti gresim nu?
3.1  RE: Si revin trimis de
( 7 iul 2009, 18:32:07
in Mehedinti au fost 17 medii de 10! ma indoiesc ca au dat bani sau au stat 4 ani inchisi in casa.....probabil ca tu ori n-ai dat bacu' inca (deci esti un mucos) ori ai trecut prin liceu si prin bac ca gasca prin apa
4.   Deci se poate trimis de
( 7 iul 2009, 17:33:06
Iata realitatea. Iata ca se poate. Iata ca se poate chiar si cu nota maxima si asta in ciuda faptului ca la ASE nota de la BAC conteaza prea putin.

As dori sa stiu comentariile domnului redactor Florin Paiu, dupa ce se intoarce din concediu.
4.1  RE: Deci se poate trimis de
( 7 iul 2009, 20:40:20
Bai Murea, pareai baiat destept, dar ma dezamagesti. Ce a scris Paiu se referea la cu totul altceva, la bacul platit, la un sistem in care se pare ca si tu esti implicat ca prea sari ca ars.
4.2  RE: Deci se poate trimis de
( 8 iul 2009, 00:53:27
si anul asta s-au dat bani la greu!
5.   FELICITARI trimis de
( 7 iul 2009, 19:48:35
FELICITARI ACESTOR VIITORI CETATENI AI CANADEI/SUA! BRAVO FETELOR, NU E USOR SA FII DE NOTA 10.

SINCERE FELICITARI, SUCCES IN CONTINUARE!
5.1  RE: FELICITARI trimis de
( 7 iul 2009, 20:29:38
Bemicule, cred ca te stiu, dar nu asta conteaza acum.

Intr-adevar, felicitari, dar eu mai degraba as pleca in Noua Zeelanda...

Mult adevar in sloganul scos de Academia Catavencu acum cativa ani, OLIMPICII DE AZI, CANADIENII DE MAINE.
5.2  RE: FELICITARI trimis de
( 9 iul 2009, 19:55:43
PACAT CA STATUL ROMAN NU STIE SA "OCROTEASCA" ACESTE TINERE VALORI.

AM CUNOSTINTA DESPRE UN CAZ CONCRET AL UNUI TANAR OLIMPIC (,) CARE A REUSIT IN SCURT TIMP SA BREVETEZE O INVENTIE AICI IN STATE, DEOARECE A INCERCAT IN ROMANIA SA FACA ACELASI LUCRU, NUMAI CA TREBUIA SA PLATEASCA O SUMA COLOSALA SI TREBUIA SA TREACA SI PRIN TOATE HOPURILE BIROCRATICE CARE MANCAU TIMP SI BANI.

ASTA E, TINERELE VALORI ISI INCEARCA NOROCUL "AFARA", IAR MOTIVELE PENTRU CARE SE INTAMPLA ACEST FAPT SE INMULTESC DE LA AN LA AN. PACAT.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei