Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iul 2009 - Anul XIV, nr. 156 (4142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Parcul scump, dar şi urât, al lui Lungu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parcul Central al Sucevei a fost modernizat. Ăsta este termenul folosit de primarul Ion Lungu. De fapt, parcul a fost sluţit. Acţiunea de urâţire a parcului a costat nu mai puţin de 11 miliarde de lei vechi!!!
Nu trebuie să fii mare specialist ca să-ţi dai seama că 11 miliarde de lei vechi îţi ajung să modernizezi, în adevăratul sens al cuvântului, vreo 11 parcuri de dimensiunea Parcului Central. După ce s-au terminat de tăiat câţiva copaci, au fost „cosmetizate” cele două fântâni arteziene existente, s-au vopsit nişte bănci banale din lemn, gazonul a fost înlocuit cu sămânţă de iarbă, iar aleile au fost lăţite, ca pentru un concurs de cărucioare pentru copii pe opt piste, şi pavelate, primarul Lungu a declarat că a primit semnale cum că oamenii ar fi mulţumiţi de ce-a ieşit.
Probabil că Ion Lungu a primit semnalele de la câţiva cetăţeni care au terminat liceul la apelul de seară şi s-au rătăcit prin Suceava cu nişte ceai de coada şoricelului pe care-l aveau la vânzare ori de la câteva doamne care, înainte de a merge la cumpărături în Bazarul din Lunca Sucevei, au trecut prin centru ca să se fotografieze cu oul din fibră de sticlă care a intrat în Academia Recordurilor care nu folosesc la nimic şi ca să mănânce o îngheţată pe o bancă din Parcul Central.
Dacă am şti că Ion Lungu a mers în toată viaţa lui doar la Ozana cea limpede şi frumos curgătoare, în tabără la Bucşoaia, la „Hora de la Prislop” şi în vizită în localitatea sa natală, Prelipca, am fi înţeles că acesta n-are de unde să ştie cum arată un parc adevărat. Însă, cum pe domnul Lungu viaţa asta, mai ales viaţa foarte bună pe care o are de când este primar al Sucevei, l-a dus în lumea largă, ne mirăm că acesta este mulţumit de ce s-a făcut în Parcul Central.
Ar mai fi totuşi o variantă: domnul Lungu, cel care a reuşit uluitoarea performanţă de a transforma municipiul Suceava în cea mai mare comună din România, crede că toţi suntem nişte indivizi care în afară de faptul că am mers la teiul lui Eminescu şi în vizită în localitatea natală a primului ales al Sucevei, Prelipca, n-am mai fost nicăieri, şi, de aceea, habar nu avem cum arată un parc şi ce înseamnă 11 miliarde de lei vechi. Or fi leii ăştia vechi, dar totuşi nu-s atât de vechi încât să se fi stricat şi să valoreze doar 111.000 de lei noi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcul scump, dar şi urât, al lui Lungu.
 Vizualizări articol: 2950 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 21 voturi
Parcul scump, dar şi urât, al lui Lungu4.7521

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Subscriu 100 %!!!! trimis de
( 7 iul 2009, 20:09:58
Propun o denumire parcului central: Parcul Pavelelor. Dupa oul turbat din zona centrala (amplasat aiurea) a mai aparut si Statuia(?). Apropo, Domnule Avram sa stiti ca deja sucevenii i-au gasit si statuii denumirea corespunzatoare: Tirbuson.

Exact ca un tirbuson arata. Chiar niste prieteni veniti din Bucuresti mi-au dat intalnire " La Tirbuson" si habar n-aveam ca se cheama asa.
2.   Cenzura? trimis de
( 7 iul 2009, 20:15:58
Ma intreb daca merita discutat subiectul atata vreme cat nu-i pasa nimanui ce se alege de orasul nostru comuna!Pai sa ma iertati dv dle Lungu dar sunt comune in jurul nostru care arata de o mie de ori mai bine decat comuna noastra!Un singur exemplu:Scheia.Dar nici Bosanciul nu e mai prejos.Daca mai taiati cativa copaci si aduceti tirbusonul in mijloc,ati rezolvat de o tarla cu paratrasnet si niste banci unde s-ar putea mulge oile,putem vorbi cu Becali sa ne inzestreze cu ceva mioare ca de ciobani nu ducem lipsa,si in fond ce ne trebuie noua parc?Eu as zice sa mutati un pic si biserica mai langa prefectura sa nu ii incurce privelistea maimarelui nostru,cand va vrea sa vada aleile alea superbe mig(dalate) cu tufele de Venetia alaturi!
3.   Pai ....asta meritam... trimis de
( 8 iul 2009, 11:03:30
Toate astea fac parte din strategia primarelui nostru "ot prelipca" pentru a ne distrage atentia de la afaceri mult mai "banoase" decat ne putem inchipui. Ma gandesc la Termica, care acum de cand este proprietara celor 155 de ha sigur ar fi cumparata de baietii destepti la prima licitatie, la afacerea cu pavele de 1 milion, la megaafacerea "Suceava -utilitati si mediu", la viitoarele centrale de cartier, etc, etc.

Asa ca ce mai conteaza ca primarul si-a realizat 75% din promisiuni. Si eu cred ca in suceava mai exista aproximativ 25% asfalt pe strazi, 25% pavele pe trotuare, 25% spatii verzi si...cam 25% oameni care inca mai gandesc. Dar pentru toate, iarna este cu mult mai aproape decat pare....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei