Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iul 2009 - Anul XIV, nr. 156 (4142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul dotează serviciile de probaţiune de pe lângă tribunale cu 82 de maşini Fiat şi Chevrolet

Marţi, 7 Iulie 2009 (13:19:32)

Serviciile de probaţiune vor fi dotate cu 82 de autoturisme mărcile Fiat şi Chevrolet achiziţionate deja prin programe Phare, în baza unei hotărâri aprobate de Guvern, costurile privind carburanţii, reviziile tehnice şi asigurările fiind estimate pentru 2009 la aproximativ 600.000 de lei.

Hotărârea Guvernului completează HG 1079/2007 pentru reglementarea parcului auto, precum şi a consumului de carburanţi al autoturismelor Ministerului Justiţiei, ale unor instituţii subordonate acestuia şi ale instanţelor judecătoreşti, prin dotarea serviciilor de probaţiune cu 82 de autoturisme, câte două pentru fiecare serviciu, unul pentru folosinţă la sediul principal şi unul pentru sediul secundar. Consumul de carburanţi este estimat la maxim 300 de litri pe lună pentru fiecare autoturism.

Serviciile de probaţiune îşi desfăşoară activitatea în cele 41 de judeţe. Pe lângă sediile deja existente ale celor 41 servicii de probaţiune stabilite pe lângă fiecare tribunal, au fost înfiinţate alte 41 de sedii cu rol secundar, câte unul în fiecare judeţ.

Potrivit notei de fundamentare a actului normativ, dotarea cu 41 de autoturisme (marca Fiat Albea) pentru sediile principale ale serviciilor de probaţiune a fost realizată în 2006, prin Programul Phare 2003 - "Sprijin pentru îmbunătăţirea justiţiei pentru minori în România". Aceste autoturisme sunt în prezent parte din grila de dotări a tribunalelor.

De asemenea, dotarea cu mobilier, echipamente IT şi câte un autoturism (marca Chevrolet Aveo) pentru fiecare sediu secundar este efectuată prin intermediul Programului Phare RO 2006/018 - "Dotarea birourilor locale de probaţiune". Acest din urmă proiect este în prezent în derulare, iar procedurile de achiziţie a dotărilor prevăzute au fost finalizate, se arată în nota de fundamentare a proiectului. Totodată, livrarea efectivă a autoturismelor a fost de asemenea finalizată şi, în majoritatea cazurilor, aceste autoturisme depăşesc grila alocată a tribunalelor.

O situaţie aparte este întâlnită la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Arad, care deţine un autoturism marca Skoda Octavia, şi unde, ca urmare a Programelor menţionate, ar mai rezulta două maşini în plus. Acest autoturism va trece din dotarea Tribunalului Arad în cea a Direcţiei de Probaţiune din cadrul Ministerului Justiţiei, care nu are, în prezent, alocat spre utilizare un autoturism.

În nota de fundamentare se mai arată că la elaborarea actului normativ s-a avut în vedere necesitatea asigurării resurselor pentru îndeplinirea obligaţiei contractuale a folosirii de către serviciile de probaţiune a autoturismelor prin programele derulate anterior, şi, pe de altă parte, specificul activităţilor derulate de aceste servicii, ai căror consilieri de probaţiune sunt într-o permanentă deplasare în teritoriu.

Potrivit documentului, cheltuielile estimate în anul 2009 pentru carburanţi, anvelope, revizii tehnice şi serviciile de asigurare sunt de 601.060 lei, în 2010 de 888.757 lei, în 2011 de 933.194 lei, iar în 2012 de 1.028.617 lei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul dotează serviciile de probaţiune de pe lângă tribunale cu 82 de maşini Fiat şi Chevrolet.
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul dotează serviciile de probaţiune de pe lângă tribunale cu 82 de maşini Fiat şi Chevrolet0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei