Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iul 2009 - Anul XIV, nr. 156 (4142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Afacere de familie

Trei fraţi din Bilca, conducători ai unei reţele care a traficat ţigări de peste 500.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Trei fraţi din Bilca, care au pus bazele unei reţele de trafic de ţigări din Ucraina în România, au ajuns în arestul Poliţiei Suceava după ce oamenii legii au reuşit să intre pe filieră. Alături de cei trei fraţi, în celule au mai fost trimişi alţi doi indivizi, unul din Vicovu de Sus şi celălalt din Volovăţ, pe numele tuturor celor cinci persoane fiind emise mandate de arestare pentru o perioadă de 29 de zile.

 

Reţeaua iniţiată de fraţii Ştefan Vasile Puha, de 34 de ani, Dumitru Puha, zis „Dan”, de 31 de ani şi Costică Puha, de 30 de ani a început să acţioneze în decembrie 2008.
Până la dezmembrarea reţelei, au fost aduse ilegal din Ucraina în România diferite cantităţi de ţigări.
În total, anchetatorii au stabilit că au fost introduse ilegal în ţară 266.000 de pachete de ţigări, cele mai traficate mărci fiind Chesterfield, More, Viceroy, Marlboro, Ronson şi L&M, în valoare de peste 500.000 de euro.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism Suceava au precizat că fraţii Puha şi-au asumat rolul de cărăuşi, depozitari ai ţigărilor de contrabandă, dar şi de comercianţi.
În ecuaţie au fost prinse şi alte persoane, care îndeplineau diferite atribuţii. Dintre membrii reţelei, alţi doi au fost arestaţi de Tribunalul Suceava ca urmare a probelor înaintate de procurori.
Este vorba de Aurel Ţurcan, de 47 de ani, din Vicovu de Sus, care alături de fraţii Puha este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată. Al cincilea individ arestat în această cauză, Mihai Viorel Vicol, de 35 de ani, din Volovăţ, este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la contrabandă calificată.
Un alt membru important al reţelei este Arcadie Plămadă, un individ cercetat deocamdată în libertate, iar printre complici se numără şi mai mulţi cetăţeni ucraineni, cei mai mulţi neidentificaţi.

 

Maşini şi staţii de emisie-recepţie ridicate în urma percheziţiilor

Membrii grupării au fost săltaţi duminică dimineaţă, în cadrul unei ample acţiuni organizate de DIICOT Suceava şi la care au mai participat ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R., I.G.P.F., cu sprijinul D.G.I.P.I., S.S.O.I. şi Inspectoratului General al Aviaţiei.
În total, au fost efectuate simultan 17 percheziţii, în localităţile Bilca, Vicovu de Sus, Voitinel, Volovăţ, Fălticeni şi Leucuşeşti.
În urma acestor percheziţii, au fost ridicate aproape 80.000 de pachete de ţigări aduse din Ucraina, aproape 150.000 de lei, peste 4.000 de euro şi 200 de dolari. De asemenea, oamenii legii au mai ridicat două maşini, un binoclu, două staţii de emisie-recepţie „Cobra”, două laptopuri, documente, 33 de telefoane mobile şi 34 de cartele SIM.
Dintre cei nouă indivizi aduşi pentru audieri, doar conci au fost duşi în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, cerere însuşită de Tribunalul Suceava. Numărul persoanelor cercetate în acest dosar este de 23, inclusiv cei cinci arestaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei fraţi din Bilca, conducători ai unei reţele care a traficat ţigări de peste 500.000 de euro.
 Vizualizări articol: 1466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.07/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 15 voturi
Trei fraţi din Bilca, conducători ai unei reţele care a traficat ţigări de peste 500.000 de euro4.1515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei