Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 iun 2009 - Anul XIV, nr. 147 (4133)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MECI: 45 de elevi au fost eliminaţi de la bacalaureat pentru fraudă sau tentativă de fraudă

Vineri, 26 Iunie 2009 (16:34:54)

Comisiile locale de bacalaureat au eliminat, vineri, de la proba scrisă de Limba şi literatura română, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, 45 de elevi, cei mai mulţi fiind în judeţele Galaţi, Cluj şi Prahova, informează MECI.

Proba scrisă la Limba şi literatura română de vineri s-a desfăşurat în condiţii normale şi fără incidente, a anunţat conducerea Ministerului Educaţiei, într-un comunicat de presă.

Extragerea subiectelor şi transmiterea acestora în săli au fost efectuate conform normelor metodologice. Au fost extrase, subiectele 26 pentru subiectul I, 17 pentru subiectul II şi 43 pentru subiectul III.

Baremele de evaluare au fost postate pe Internet (www.subiecte2009.edu.ro) la ora 15.00.

Comisia Naţională de Bacalaureat a aprobat pentru un număr de 75 de elevi susţinerea examenului la spital sau la domiciliu, cu asigurarea supravegherii stabilite prin metodologie.

De asemenea, Comisia Naţională de Bacalaureat a aprobat pentru un număr de nouă candidaţi din judeţele Alba, Bacău, Cluj, Mehedinţi, Sibiu şi Vâlcea susţinerea probei de examen cu subiect de rezervă.

Conform informaţiilor primite din teritoriu, până la ora 14.00, au fost eliminaţi din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă 45 de elevi (16 din judeţul Galaţi, 9 din judeţul Cluj, 7 din judeţul Prahova, câte trei în judeţele Timiş, Iaşi şi Sibiu, doi în municipiul Bucureşti şi câte unul în judeţele Maramureş şi Vâlcea).

Candidaţii la prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, respectiv cea de Limba şi literatura română, au avut de rezolvat, vineri, trei cerinţe care vizau o poezie de Lucian Blaga, "Mara" de Ioan Slavici şi romanul psihologic interbelic.

Prima parte viza probleme de lexic, candidaţii având de analizat trei strofe din poezia "Înfrigurare" de Lucian Blaga.

Subiectul al doilea viza realizarea realităţii argumentative, în 15-20 de rânduri, pe marginea unei afirmaţii din opera "Mara" de Ioan Slavici.

La subiectul al treilea, elevii au avut de realizat un eseu de două - trei pagini în care să prezinte tema şi viziunea despre lume reflectată într-un roman psihologic din perioada interbelică, cei mai mulţi candidaţi optând pentru Camil Petrescu.

Comisia Naţională pentru Bacalaureat a hotărât, joi, că extragerea subiectului pentru probele scrise din sesiunea iunie-iulie 2009 nu mai are caracter public.

Potrivit unui comunicat de joi al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI), conform deciziei Comisiei Naţionale pentru Bacalaureat, extragerea variantelor de itemi, în vederea stabilirea variantei finale de subiect pentru probele scrise din sesiunea iunie-iulie 2009, nu are caracter public. Comunicarea acestora va avea loc după încheierea fiecărei probe scrise în parte.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MECI: 45 de elevi au fost eliminaţi de la bacalaureat pentru fraudă sau tentativă de fraudă.
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MECI: 45 de elevi au fost eliminaţi de la bacalaureat pentru fraudă sau tentativă de fraudă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei