Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 iun 2009 - Anul XIV, nr. 147 (4133)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Nemulţumiri

Protest al acţionarilor de la STAR MOD, la vânzarea fabricii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un grup al acţionarilor minoritari de la fabrica de confecţii STAR MOD Suceava a protestat, ieri, faţă de vânzarea firmei, de către Direcţia Finanţelor Publice, pentru recuperarea datoriilor pe care fabrica le-a acumulat faţă de bugetul de stat.
Aproximativ 40-50 de persoane s-au strâns ieri, la ora 10.00, înarmate cu pancarte cu acuze la adresa conducerii firmei şi vreme de jumătate de oră, până la apariţia jandarmilor, şi-au spus nemulţumirile, însă numai în faţa ziariştilor, pentru că directoarea Lidia Sfarti nu a ieşit din clădirea STAR MOD pentru a sta de vorbă cu ei.
Preşedinta Asociaţiei Acţionarilor Minoritari de la STAR MOD, Elena Crudu, ne-a declarat, în numele celor 1.300 de acţionari pe care îi reprezintă, că aceştia nu sunt de acord cu vânzarea fabricii şi o acuză pe Lidia Sfarti că deliberat a înglodat firma în datorii, pentru a fi vândută pe nimic.
Elena Crudu afirmă că, de mai bine de doi ani, la STAR MOD nu a fost convocată nici o adunare generală a acţionarilor (AGA), în ciuda repetatelor solicitări ale acţionarilor minoritari, care deţin 12 la sută din acţiuni.
„Nu cerem dividende, vrem doar să ne fie respectat dreptul nostru de proprietari şi să fie convocată AGA. Am cumpărat acţiunile cu bani, nu cu certificate şi suntem proprietari şi noi în această fabrică, unde am muncit atâţia ani. A subevaluat întreprinderea, o vinde cu 3 milioane de lei, când noi avem evaluare făcută la 11 milioane de lei. Unde se duce diferenţa? Să plătească datoriile pe care le-a făcut, că este un manager slab şi a dus fabrica de râpă. De 27 de ani stă pe tronul ăsta, noi i-am cumpărat scaunul şi acum ne spune şoricei şi nimicuri? Sfarti să aibă demnitate şi să-şi dea demisia”, a spus Elena Crudu.

 

„Putorilor, mergeţi la muncă!”

De cealaltă parte a geamurilor de la STAR MOD, angajate care încă mai lucrează în fabrică le strigau fostelor lor colege de muncă „putorilor, mergeţi la muncă, nu la făcut scandal!” şi „lăsaţi-ne să lucrăm!”.
La jumătate de oră de la începerea protestelor şi-a făcut apariţia şi o dubă a Jandarmeriei, iar doi jandarmi au venit să le spună oamenilor că încalcă legea şi trebuie să părăsească locul. Furioşi, manifestanţii au arătat că se află pe terenul care aparţine STAR MOD, unde au şi ei calitate de proprietari şi că n-au ieşit cu pancartele nici măcar cu un cm în domeniul public. Nu au reuşit, însă, să-i convingă pe jandarmi că au dreptul să afişeze pancarte în faţa STAR MOD şi pentru ca întreaga acţiune să nu degenereze, micii acţionari şi-au strâns materialele şi au plecat în linişte.
Am încercat să discutăm şi cu directoarea Lidia Sfarti, pentru a-i afla punctul de vedere faţă de protestul de ieri, însă de la poartă ni s-a spus că este într-o şedinţă care nu se ştie când se va finaliza.

 

Săptămâna viitoare, STAR MOD va fi vândută de Fisc pe bucăţi

Potrivit celor care ieri au ieşit în stradă, din cei 1.614 mici acţionari care au lucrat cândva în fabrică, acum mai au statut de angajaţi doar 240.
„Şi ei gândesc ca noi, dar le e frică să nu-i dea afară. Au salarii mici, asigurările sociale şi cele medicale nu le sunt plătite, nu pot lua nici măcar o reţetă compensată, dar nu spun nimic pentru că le este teamă să nu-i dea afară Sfarti. Se poartă ca un dictator şi vor vedea ei ce se întâmplă după ce se vinde fabrica. E treaba lor dacă preferă să stea dincolo de geamuri”, a mai spus una dintre protestatare.

 

Licitaţii

Clădirea de birouri, corpul fabricii, depozite şi anexe ale STAR MOD, în suprafaţă totală de 1.574,52 mp, situate pe str. Universităţii din municipiul Suceava, sunt scoase la vânzare de Direcţia de Finanţe Publice Suceava, la un preţ de evaluare/ de pornire a licitaţiei de 3,4 milioane de lei, fără TVA. Licitaţia va avea loc în data de 30 iunie, la ora 10.00. Tot atunci, Finanţele mai scot la licitaţie un teren al STAR MOD, situat tot pe strada Universităţii, în suprafaţă de 4.312 mp, la un preţ de evaluare/ de pornire a licitaţiei de 4,6 milioane lei şi un corp de fabrică P+2, în suprafaţă de 1.902 mp, la preţul de evaluare/de pornire a licitaţiei de 4,2 milioane lei. Toate preţurile sunt fără TVA.
Imobilele scoase la vânzare sunt grevate de ipoteci la BCR şi sunt sub sechestru fiscal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protest al acţionarilor de la STAR MOD, la vânzarea fabricii.
 Vizualizări articol: 974 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Protest al acţionarilor de la STAR MOD, la vânzarea fabricii4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   !!! trimis de
(26 iun 2009, 13:12:40
O mana de mahalagioaice de profesie sunt se pare proprietare.Adevarat la munca putorilor.!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei