Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 iun 2009 - Anul XIV, nr. 147 (4133)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un nou caz de gripă AH1N1 în Bucureşti, numărul cazurilor din România a ajuns la 23

Vineri, 26 Iunie 2009 (17:38:56)

Un copil, care a venit împreună cu familia din Canada, este internat în Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, cu o stare de sănătate bună, după ce a fost diagnosticat cu gripă AH1N1, acesta fiind al 23-lea caz din România, informează, vineri, Ministerul Sănătăţii (MS).

Potrivit MS, copilul a venit împreună cu familia, în data de 20 iunie din Canada, fiind acum internat în Institutul "Matei Balş" cu o stare de sănătate bună, autorităţile sanitare demarând investigaţia epidemiologică.

Ministerul Sănătăţii mai precizează că Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino" a infirmat prezenţa virusului A/H1N1 pentru ultimii doi testaţi dintre membrii familiei din Reşiţa, ceilalţi trei membri ai familiei rămânând, în continuare, internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, sub tratament cu medicamente antivirale.

De asemenea, persoanele care au intrat în contact cu aceste persoane au fost identificate şi se află în supraveghere epidemiologică.

Institutul Cantacuzino a confirmat infectarea cu virusul gripal AH1N1 în cazul a trei dintre cei cinci pacienţi internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara pentru că prezentau simptomele bolii, cazurile fiind depistate în urma unei alerte primite prin reţeaua europeană.

Ministerul Sănătăţii a informat, joi, într-un comunicat, că cei trei sunt membrii unei familii care a călătorit în acelaşi avion cu un bolnav dintr-o altă ţară europeană.

Reţeaua de alertă europeană a comunicat autorităţilor române existenţa, în România, a cinci contacţi ai cetăţeanului străin infectat, pe care reţeaua naţională de supraveghere a bolilor transmisibile i-a identificat şi consultat. După ce medicii au constatat că unul dintre contacţi prezenta simptome respiratorii, s-au recoltat probe întregii familii.

Directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, Dorian Vancea, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că cele cinci persoane au fost internate în unitatea medicală, cu suspiciuni de gripă AH1N1 şi că probele recoltate de la aceştia sunt analizate la Bucureşti.

Institutul "Cantacuzino" a confirmat, joi, prezenţa virusului în cazul a trei dintre cei cinci contacţi.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou caz de gripă AH1N1 în Bucureşti, numărul cazurilor din România a ajuns la 23.
 Vizualizări articol: 709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un nou caz de gripă AH1N1 în Bucureşti, numărul cazurilor din România a ajuns la 230.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei