Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 iun 2009 - Anul XIV, nr. 147 (4133)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Cartel Alfa" suspendă mitingul din 9 iulie, în urma discuţiilor de vineri cu ministrul Muncii

Vineri, 26 Iunie 2009 (15:16:20)

Reprezentanţii "Cartel Alfa" au suspendat mitingul programat pentru 9 iulie, în urma discuţiilor cu ministrul Marian Sârbu, la Consiliul Naţional al Confederaţiei, cerând intensificarea dialogului social pentru adoptarea legii unice cu păstrarea ierarhizărilor propuse de la nivelul ministerelor.

Consiliul General al "Cartel Alfa" a hotărat, vineri, suspendarea mitingului programat pentru 9 iulie, ca urmare a angajamentelor asumate de Ministrul Muncii, cu privire la problemele de importanţă majoră şi mandatarea Comitetului Confederal pentru urmărirea respectării angajamentelor şi a desfăşurării dialogului social, în raport cu Guvernul.

Consiliul General a decis, de asemenea, reanalizarea, în luna august, a oportunităţii organizării mitingului de protest, în funcţie de respectarea sau nu a angajamentelor asumate de Ministrul Muncii.

Şedinta Consilului General al "Cartel Alfa", desfăşurată, vineri, la Mamaia, a avut ca prim punct pe ordinea de zi derularea, în următoarele luni, a programului de acţiuni sindicale de protest, în funcţie de deschiderea reprezentanţilor Guvenului spre dialogul social, în vederea aplicării Planului de măsuri anticriză stabilit cu partenerii sociali.

La acest punct al ordinii de zi au luat parte, la invitaţia confederaţiei, ministrul Muncii, Marian Sârbu, şi secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Valentin Mocanu.

Potrivit "Cartel Alfa", ministrul Marian Sârbu a angajat Ministerul Muncii în participarea la dialogul social pentru găsirea de soluţii urgente privind adoptarea legii salarizării unitare cu păstrarea ierarhizărilor propuse de la nivelul ministerelor, repoziţionarea importanţei diferitelor meserii din sectoarele de activitate, păstrarea salariului minim pe economie ca reper de bază pentru calcularea diferitelor indemnizaţii sociale.

De asemenea, ministrul Sârbu s-a angajat şi în respectarea acordului tripartit, semnat în luna iunie 2008, cu privire la evoluţia raportului dintre salariul minim şi salariul mediu pe economie, să se ajungă la un raport de 50 la sută, în 2014, apropiat de ponderea salariului minim în salariul mediu pe economie conform normelor UE. La ora actuală, în Romania, salariul minim reprezintă doar 30 la sută din salariul mediu pe economie.

De asemenea, ministrul a promis intensificarea dialogului social pentru găsirea unor răspunsuri urgente privind soluţionarea problemei şomajului, prin acceptarea dialogului social pentru construirea Pactului Mondial pentru Ocupare, cu o atenţie deosebită acordată păstrării locurilor de muncă existente şi dezvoltării de noi locuri de muncă.

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, a declarat, miercuri seară, pentru MEDIAFAX, că în grila de salarizare a bugetarilor au fost făcute anumite ajustări, astfel încât să se ţină cont de posibilităţile financiare pe care le are România.

Valentin Mocanu a explicat că aceste ajustări erau necesare, întrucât primele propuneri convenite în grupul de lucru însemna o creştere a salariilor cu 70 la sută faţă de cele aflate în plată la ora actuală.

"Am făcut diverse propuneri ţinând cont de posibilităţile financiare. Mai urmează însă şi o evaluare pentru că trebuie să ne facem o imagine despre posibilităţile existente de a finanţa aceste propuneri. Dorim să facem o lege care să fie valabilă mulţi ani de acum înainte astfel încât trebuie să lucrăm cu seriozitate", a declarat secretarul de stat.

Mocanu a mai declarat că în şedinţa de guvern de miercuri s-a stabilit ca săptămâna aceasta să fie finalizată analiza financiară, apoi urmând ca proiectul legii salarizării să fie publicat în dezbatere publică.

"Am încercat ca propunerile făcute să fie mai apropiate de posibilităţile existente într-un orizont de timp acceptabil care ne-am dori să fie de până la zece ani. Însă nu putem da un termen, întrucât prognozele nu mai pot fi făcute cu acurateţe având în vedere că este o perioadă de criză", a mai spus Mocanu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului \"Cartel Alfa\" suspendă mitingul din 9 iulie, în urma discuţiilor de vineri cu ministrul Muncii.
 Vizualizări articol: 566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
\"Cartel Alfa\" suspendă mitingul din 9 iulie, în urma discuţiilor de vineri cu ministrul Muncii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei