Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 iun 2009 - Anul XIV, nr. 147 (4133)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Îngrozitor

Criminală de copii, dată în urmărire generală, bonă la o familie din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără dată în urmărire generală, pentru că se sustrăgea executării pedepsei de zece de închisoare, după ce şi-a omorât propriul copil, izbindu-l de mai multe ori cu capul de marginea unei chiuvete, a fost găsită, miercuri seară, pe raza municipiului Suceava, unde respectiva a lucrat ca bonă.
Pentru că familia de al cărei copil s-a oferit să aibă grijă nu a vrut, după câteva zile, să o mai ţină ca baby-sitter, tânăra, Andreea Oana Mătrescu, în vârstă de 21 de ani, din municipiul Iaşi, şi-a găsit de lucru la un club de striptease, acolo de unde, de altfel, a şi fost săltată de oamenii legii.

 

Şi-a lăsat copilul să zacă într-o baltă de sânge

Fapta pentru care Andreea Oana Mătrescu a fost condamnată în urmă cu câteva luni la zece ani de închisoare pentru pruncucidere s-a petrecut pe 27 octombrie 2006.
Tânăra, pe atunci în vârstă de 19 ani, trăia în concubinaj cu un anume Marian Lăcătuşu (24 de ani), în apartamentul tatălui său, din municipiul Iaşi, şi adusese pe lume, de aproximativ trei luni, o fetiţă, pe care au botezat-o Ana Maria Lacatuşu.
Micuţa a apărut pe lume fără ca cei doi concubini să-şi dorească acest lucru, astfel încât certurile dintre ei au devenit tot mai dese, mai ales că starea lor financiară era una cât se poate de precară.
Situaţia tensionată din familia tinerei a fost accentuată şi de tatăl ei, care le-a spus celor doi să-şi dea fetiţa la orfelinat şi să se mute din locuinţa sa.
Pe 27 octombrie 2006, Andreea Oana Mătrescu rămăsese singură acasă. Atunci i-a încolţit în minte terifiantul scenariu al uciderii propriului copil. A luat bebeluşul în braţe, s-a dus în baie şi a început să-l lovească cu capul de marginea chiuvetei. De trei ori. Apoi a spălat petele de sânge, a ascuns boneta copilului, plină de sânge, şi a aşteptat până când concubinul ei s-a întors de la serviciu. Au trecut aproape şapte ore până când acesta a ajuns acasă, iar în tot acest timp, susţin anchetatorii, Andreea Oana Mătrescu nu şi-a mişcat din baie copilul plin de sânge.
I-a spus tatălui micuţei Ana Maria că fetiţa i-a scăpat pur şi simplu din braţe. Marian Lăcătuşu a chemat ambulanţa, însă era prea târziu. Copilul a murit în drum spre spital.

 

„A prins copilul de subsuori cu ambele mâini şi, ţinându-l cu faţa spre ea, l-a izbit de trei ori cu capul de marginea chiuvetei”

Andreea Oana Mătrescu a negat iniţial totul, ba chiar a dat vina pe concubinul ei la un moment dat, însă, după ce a fost dusă la detectorul de minciuni, a recunoscut.
Cercetată în stare de libertate, tânăra a plecat o vreme în Spania, la muncă.
„A prins copilul de subsuori cu ambele mâini şi, ţinându-l cu faţa spre ea, l-a izbit de trei ori cu capul de marginea chiuvetei”, declara procurorul ieşean Victor Codreanu într-un ziar local.
În urmă cu câteva luni, Tribunalul Iaşi a dat sentinţa finală în acest caz: zece ani de închisoare pentru mama ucigaşă.
Numai că tânăra era de negăsit.
Mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea a fost emis pe 28 aprilie 2009.

 

Dansul la bară al bonei criminale

Miercuri seară, pe un post naţional de televiziune, a apărut o ştire de la Iaşi, în care se prezenta cazul Andreei Oana Mătrescu.
Poliţiştii avertizau că au informaţii precum că tânăra, dată în urmărire generală, încearcă să se angajeze ca baby-sitter.
Întâmplarea a făcut ca printre telespectatorii acelui post tv să se numere şi un sucevean căruia chipul tinerei din fotografia pusă la dispoziţie de poliţie să-i fie cunoscut. Şi-a adus aminte unde a văzut-o pe fata căutată: într-un club de striptease.
Suceveanul cu pricina a sunat la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Suceava şi le-a spus judiciariştilor că are idee unde ar putea fi tânăra urmărită general.
În acea seară, în jurul orei 11:00, Andreea Oana Mătrescu a fost găsită în clubul de noapte „Selena” de pe strada Petru Rareş, din municipiul Suceava.
Surse judiciare ne-au mărturisit că fata era de puţină vreme în acel club şi că lucra ca stripteuză.
De altfel, au mărturisit aceleaşi surse, femeia venise de câteva săptămâni la Suceava şi, pe baza unui anunţ găsit într-un ziar local, a bătut la uşa unei familii care căuta bonă pentru copilul lor.
Andreea Oana Mătrescu a stat în casa acelei familii, câteva zile, într-o perioadă de probă, însă, la finalul termenului de încercare, părinţii au decis că nu e o bonă potrivită pentru copilul lor.
Tânăra condamnată pentru pruncucidere şi-a petrecut noaptea în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, iar, ieri, a fost transferată la penitenciarul Botoşani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Criminală de copii, dată în urmărire generală, bonă la o familie din Suceava .
 Vizualizări articol: 1192 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 12 voturi
Criminală de copii, dată în urmărire generală, bonă la o familie din Suceava5.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pedeapsa mica trimis de
(26 iun 2009, 12:13:43
E prea mica pedeapsa pentru o asemenea atrocitate. 10 ani e o nimica toata. Daca se poarta cum trebuie scapa si mai repede. In alte tari nu scapa asa ieftin. Daca nu-si dorea un copil trebuia sa se pazeasca. Exista atatea metode de contraceptie. Dar degeaba exista daca minte nu e. Un orfelinat i-ar fi dat o sansa la viata acelui bebelus. Asemenea oameni care-si ucid copii nici nu merita sa mai traiasca.
2.   !!!! trimis de
(26 iun 2009, 13:01:20
LA OCNA PE VIATA CU CRIMINALA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei