Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 iun 2009 - Anul XIV, nr. 147 (4133)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fermierii l-au întrebat pe Boc dacă e nevoie mereu să intervină Băsescu pentru a fi ajutaţi de stat

Vineri, 26 Iunie 2009 (17:01:22)

Mai mulţi fermieri care au protestat recent la Guvern cerând sprijinul Executivului i-au spus premierului Emil Boc că trebuie să fie ajutaţi de stat, iar unul dintre aceştia l-a întrebat pe premier dacă este nevoie mereu de intervenţia preşedintelui Traian Băsescu pentru a se ajunge la un rezultat.

Discuţia dintre premier şi crescătorii de animale a avut lor la ferma de vaci din comuna Conţeşti (judeţul Dâmboviţa), vizitată, vineri, de şeful Guvernului.

Fermierii i-a spus lui Boc că ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, ar fi trebuit să vină cu o "întâmpinare" pentru rezolvarea problemelor în agricultură, premierul amintind însă că Guvernul a adoptat în acest sens un memorandum, imediat după protestele organizate la Bucureşti.

Agricultorii au arătat însă că au în continuare probleme cu politica băncilor şi că este nevoie de sprijinul statului.

"De fiecare dată trebuie să iasă la rampă preşedintele ca să ajungem la un rezultat, ca atunci când a fost cu băncile, cu irigaţiile ?", l-a întrebat pe Boc unul dintre fermieri.

Premierul l-a asigurat însă că procesul de creditare va fi relansat, prezentând ca exemplu în acest sens programul "Prima Casă".

Aproximativ 1.200 de fermieri din 25 de judeţe au protestat în faţa Guvernului, în urmă cu două săptămâni, cerând alocarea de subvenţii compensatorii şi verificarea calităţii laptelui care intră în România.

După aceste proteste, Guvernul a aprobat un memorandum care prevede constituirea unei comisii formate din reprezentanţi ai Autorităţii Sanitar-Veterinare, Direcţiei Generale a Vămilor şi organizaţiilor profesionale ale fermierilor care să verifice în vamă calitatea laptelui importat, pentru a combate concurenţa neloială.

Boc a arătat atunci că au fost aprobate, prin memorandum, şi măsurile convenite în discuţiile cu fermierii, respectiv asigurarea fondurilor şi plata ajutoarelor aferente sectorului agricol, respectiv plata naţională direct complementară începând cu luna august 2009 pentru sectorul zootehnic şi compensarea datoriilor la bugetul de stat ale producătorilor agricoli cu subvenţiile.

Preşedintele Train Băsescu a atenţionat grupurile parlamentare PDL, în luna mai, că peste situaţia de criză economică se va suprapune seceta, exprimându-şi nemulţumirea că politicienii sunt puţin interesaţi de acest subiect şi spunând că aceştia aşteaptă să vadă "pământ crăpat la televizor".

Premierul Emil Boc se află în vizită în judeţul Dâmboviţa.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fermierii l-au întrebat pe Boc dacă e nevoie mereu să intervină Băsescu pentru a fi ajutaţi de stat.
 Vizualizări articol: 679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fermierii l-au întrebat pe Boc dacă e nevoie mereu să intervină Băsescu pentru a fi ajutaţi de stat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei