Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iun 2009 - Anul XIV, nr. 128 (4114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ioana Maria Vlas şi alte nouă persoane, obligate la plata a 750.000 de lei în dosarul FNI

Joi, 4 Iunie 2009 (20:03:31)

Instanţa supremă a decis, joi, ca Ioana Maria Vlas, Gavril Bătrân, Ştefan Boboc, Marian Petrescu şi alte şase persoane condamnate în dosarul FNI să plătească 750.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Potrivit minutei deciziei de joi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul FNI, Ioana Maria Vlas, în solidar cu SOV Invest, trebuie să plătească statului 75.000 de lei, din care 500 de lei reprezintă onorariul avocatului din oficiu.

Tot în solidar cu SOV Invest mai au de plătit câte 75.000 de lei către stat şi Marian Petrescu (fost preşedinte al societăţii de administrare a FNI), Mihaela Sima (fost director economic al SOV Invest) şi Gavril Bătrân (membru al Consiliului de Administraţie al SOV Invest).

Instanţa supremă i-a obligat pe Ştefan Boboc (fost preşedinte al CNVM) şi Cezara Bebis la plata a câte 75.000 de lei, în solidar cu CNVM.

De asemenea, Marius Andrei, Mircea Costescu, Mircea Muscel şi Gheorghe Negura sunt obligaţi la plata a câte 75.000 de lei către stat.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, Societatea Gelsor şi CEC Bank trebuie să plătească statului câte 50.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare.

Ioana Maria Vlas rămâne cu pedeapsa de zece ani de închisoare în dosarul prăbuşirii Fondului Naţional de Investiţii (FNI), după ce magistraţii instanţei supreme au decis, joi, să menţină decizia Curţii de Apel Bucureşti de condamnare a acesteia.

Sentinţa în acest dosar este definitivă, astfel că Ioana Maria Vlas va fi reîncarcerată pentru executarea diferenţei de pedeapsă rămasă după scăderea perioadei petrecute în arest.

Instanţa a menţinut în parte decizia Curţii de Apel Bucureşti în cazul FNI în care sunt mai mulţi inculpaţi alături de Vlas.

Instanţa supremă a stabilit că AVAS nu este parte responsabilă civilmente în proces, astfel că nu instituţia este obligată să îi despăgubească pe investitorii FNI.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va trimite la Tribunalul Bucureşti, instanţa de executare în acest caz, o copie a minutei deciziei de joi. După primirea minutei, Tribunalul Bucureşti va sesiza Biroul Urmăriri pentru punerea în executare a condamnării pe care a primit-o Vlas.

Totodată, instanţa supremă i-a condamnat pe Gavril Bătrân, Mircea Costescu, Mircea Ianculescu şi Ioan Diţă la câte trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de cinci ani şi şase luni fiecare. Toţi aceştia au fost condamnaţi pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Marius Andrei a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de cinci ani şi opt luni.

Ceilalţi inculpaţi din dosarul prăbuşirii FNI rămân cu pedepsele dispuse prin decizia din 18 iunie 2008 a Curţii de Apel Bucureşti.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioana Maria Vlas şi alte nouă persoane, obligate la plata a 750.000 de lei în dosarul FNI .
 Vizualizări articol: 748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioana Maria Vlas şi alte nouă persoane, obligate la plata a 750.000 de lei în dosarul FNI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei